❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
SAF TEHNIKA - CFIP Lumina
Re: SAF TEHNIKA - CFIP Lumina
jo to je ale jak píše wiki, 802.3at si většina fimrem upravila nebo spíš pouštěji tam až 51W. Třeba taková kamera axis Q6032-E si dává po tom poečku při zapnutým vyhřívání 50W. Jo tak má to napětí 56V místo 48V což pomůže.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
To je ale ciste proprietarni a tedy mimo standardni specifikaci...
0 x
Ahoj,
ATPC je zapnuto.
napajeni neni reseno pres POE, ale samostanym napajecim dvouzilakem.
Byl jsem na skoleni ve Vancu a pan Rejzek mi rikal, ze kdyz se tu sejdem za rok, budou spoje umet 80MHz kanal, je to taky bida, kdyz se plati 80 a vyuziva jen 56. 500Mbit by se siklo
o tom zadna i kdyz treba jen do rezervy
.
Thomeless: Webovky jsou pozustatek, uz sou hotovy novy, nasazeny budou do stredy
spolecne se spustenim noveho projektu v dalsi lokalite. Pokud ti se libi letak, muzu dohodit graficku, co letaky tvori
, neni problem. Na stranky nebyl taky cas, protoze jeste programuju http://omisp.cernovice.net/ coz mi zabralo rok zivota
a chystam se to taky ted nejak vyvrhnout na svet
uz by bylo na case.
S.
ATPC je zapnuto.
napajeni neni reseno pres POE, ale samostanym napajecim dvouzilakem.
Byl jsem na skoleni ve Vancu a pan Rejzek mi rikal, ze kdyz se tu sejdem za rok, budou spoje umet 80MHz kanal, je to taky bida, kdyz se plati 80 a vyuziva jen 56. 500Mbit by se siklo

Thomeless: Webovky jsou pozustatek, uz sou hotovy novy, nasazeny budou do stredy

S.
0 x
500Mbit by se šiklo? Když máš konektivitu 200Mbit tak fakt nevím k čemu ;)
jinak ta spotřeba je fakt brutální, nechápu. Ten samý odběr mají 3 summitky, to než nasadím, abych se koukl po jiném napájení na obou bodech a po silnějších konvertorech, to je fakt nechutné.
jinak ta spotřeba je fakt brutální, nechápu. Ten samý odběr mají 3 summitky, to než nasadím, abych se koukl po jiném napájení na obou bodech a po silnějších konvertorech, to je fakt nechutné.
0 x
Jeste jsem nezminil ze se jedna o jednotky High Power s vetsim vysilacim vykonem oproti standartni verzi.
Ted mam 200Mbit, zitra zvednu telefon a budu mit 500Mbit
o to preci nejde. Urcite se snazim myslet dopredu, takze i kvuli tomu jsem bral HP verzi aby tam prosel spolehlive 256QAM. Vzdycky je lepsi mit rezervu, nez to menit znovu...
Ted mam 200Mbit, zitra zvednu telefon a budu mit 500Mbit

0 x
a já myslel že výkon závisí na placený licenci v 11GHz. A když tak koukám, tak tam máš 56MHz na každym kanále a to je 112MHz celkem a to se mi trochu nezdá. Má někdo link na přehled licencí pro 11GHz?
0 x
Co vim ja, tak pro 11GHz je kanal 40MHz, ale mozna se neco zmenilo...
0 x
miract píše:Co vim ja, tak pro 11GHz je kanal 40MHz, ale mozna se neco zmenilo...
To ano, ale muzes koupit dva kanaly vedle sebe a pustit to v 56MHz
to hapi: pridel licence samozrejme pocita s FD rezimem spoju a mas na pridel vzdy dve frekvence, jednu pro TX a druhou pro RX smer
0 x
Ajfel píše:miract píše:Co vim ja, tak pro 11GHz je kanal 40MHz, ale mozna se neco zmenilo...
To ano, ale muzes koupit dva kanaly vedle sebe a pustit to v 56MHz
to hapi: pridel licence samozrejme pocita s FD rezimem spoju a mas na pridel vzdy dve frekvence, jednu pro TX a druhou pro RX smer
Pro 11GHz vzdy zadas o dva kanaly 28MHz vedle sebe. Podle me je to omezeni v zakone tech 40MHz. No a za dalsi mas dnes hodne velkej problem s povolenim na 40MHz a ne tak jeste na 80MHz.
0 x
ano, a proto se ptám jakto že má 2x56MHz. Podle toho co píše to vypadá že ten člověk nemá ani licenci protože v licenci je napsanej i výkon a on si kupoval extra high power jednotku jako by normální nezvádnula 10dB 

0 x
Ten vykon v licenci se tu zrovna nedavno resil, jak si kazdy mysli, ze si muze pritopit jak je mu libo. Taky nevim, na co mu to je, kdyz max. povoleny vykon na vsech licenc pasmech co vim je 20dB! I "blba" alcoma v zakladu umi 24dB. Kdyby napsal, ze si koupil misto 65cm parabol 120cm, s planem do budoucna zvednout rychlost, tak to by bylo jine kafe, ale na 40MHz s QAM256 stejne vic jak neco malo pres 200Mbit nedostane.
0 x
To je proste problem CR - vsude ve svete je kanal siroky 28MHz, u nas je to 40MHz.
Proto ta disproporce mezi (standardne) vyrabenymi jednotkami a jejich nasazenim v kanalovanych pasmech u nas.
2x 28 je 56MHz, ale u nas je potreba koupit 2x40, tedy 80MHz, i kdyz ten zbytek zustane nevyuzity.
Jen vyjimecne existuje jednotka schopna provozu v kanalu 40MHz, a kdyz, tak je to specialita prave kvuli CR.
Proto ta disproporce mezi (standardne) vyrabenymi jednotkami a jejich nasazenim v kanalovanych pasmech u nas.
2x 28 je 56MHz, ale u nas je potreba koupit 2x40, tedy 80MHz, i kdyz ten zbytek zustane nevyuzity.
Jen vyjimecne existuje jednotka schopna provozu v kanalu 40MHz, a kdyz, tak je to specialita prave kvuli CR.
0 x
miract: přitopit nejde, už jsem si to ověřoval, pokud koupíš 0 nebo 10db, je to vždy maximum co tomu můžeš dát, ale můžeš jít níž. poprvé když jsem byl na konzultaci jsem to pochopil jinak.
S těma 20db jsi to myslel jak? To je možno ještě připlatit na 20?
S těma 20db jsi to myslel jak? To je možno ještě připlatit na 20?
0 x
to Jardax:
To je ale jenom pripad 11GHz, jinak je kanal siroky 3,5MHz ve vetsine pripadu.
to hapi:
2x56MHz je sice 112, ale kupujes jenom pro jeden smer a ten druhy dostanes k tomu automaticky.
to miract:
v 11GHz pasmu je primo kanal 40MHz a zadas o dva, abys mohl jet v 56MHz
40MHz kanal a QAM256 ti da cca 250Mbps, alcoma sice umi 23db, ale pochybuju ze i v QAM256, tam to potom klesa, alespon je to tak u vetsiny jednotek i Ceragonu, sice treba jenom o 2db, ale klesa to.
to Leeonek:
objednavas licenci pro vykon do 0, 10 nebo 20db, od toho se odviji take cena
To je ale jenom pripad 11GHz, jinak je kanal siroky 3,5MHz ve vetsine pripadu.
to hapi:
2x56MHz je sice 112, ale kupujes jenom pro jeden smer a ten druhy dostanes k tomu automaticky.
to miract:
v 11GHz pasmu je primo kanal 40MHz a zadas o dva, abys mohl jet v 56MHz
40MHz kanal a QAM256 ti da cca 250Mbps, alcoma sice umi 23db, ale pochybuju ze i v QAM256, tam to potom klesa, alespon je to tak u vetsiny jednotek i Ceragonu, sice treba jenom o 2db, ale klesa to.
to Leeonek:
objednavas licenci pro vykon do 0, 10 nebo 20db, od toho se odviji take cena
0 x
Podivejte se, na alcoma.cz, tam mate i kalkulacku pro objednavani kanalu, tam uvidite co a jak.
0 x