❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Problém s dualNS

Návody a problémy s konfigurací.
soooc

Re: Problém s dualNS

Příspěvekod soooc » 14 years ago

okoun píše:
hapi píše:hmm, ale mě single polarizace jedou na plnej datovej tok. Dohromady je to celí v háji.

naprosto stejné jako na mém duálním na 7 km

Tak se nekdo odhodlejte a vemte to nekam do labu na merak ;) A nebo udelejte pekne single 2 spoje :)
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!

hapi

Příspěvekod hapi » 14 years ago

tak, nasral jsem se. Zapnul pouze jednu polarizaci a jel na sajt. Otevřu krabici a sliším píííííísk a ticho, a zase píííísk a ticho. Odhaduju tak 12-15khz zvuk o délce 3-5 sekund a 3-5 sekund ticho. Furt dokola. Vyndám jednu kartu, ta co aktuálně jela. Zapnu alixe a po naběhnutí mikrotiku zase pííísk.... tak jsem vytrhnul tu pískací, dal nepískací a připojil oba výstupy na kartu a šel na druhou stranu. Tam jsem to otevřel a ticho. Vyndal jsem jednu a připojil oba výstupy z jedný karty. Už když jsme nasadily jednu stranu tam co pískala karta, tak ta pískací na spektráku v dude ukazovala všude šum -60dBm, ostatní tři karty ne. Takže jestli byla vadná nebo co, nevim. A přitom ta co pískala byla vypnutá.

Po chvilce hraní rate 300/300, UDP test 102/102Mbit nebo 215Mbit HD na 7,5km na šťouračových duální anténách. Sice to neni nstreme dual ale na to už prdim. Samozřejmě Nstreme klasickej tam zapnutej je protože samotný Nko je k ničemu. Mikrotik v5.1
Naposledy upravil(a) hapi dne 11 Apr 2011 18:08, celkem upraveno 1 x.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

hapi

soooc píše:
okoun píše:
hapi píše:hmm, ale mě single polarizace jedou na plnej datovej tok. Dohromady je to celí v háji.

naprosto stejné jako na mém duálním na 7 km

Tak se nekdo odhodlejte a vemte to nekam do labu na merak ;) A nebo udelejte pekne single 2 spoje :)

dva single spoje mi nejely. Ani duplex nejel. Nevim, nebudu to už řešit protože tam taktuálně jede MIMO 2x2.
0 x

Peyrak

Příspěvekod Peyrak » 14 years ago

Peyrak píše:Taky tu mám jeden dual na N kartách, Alixy, karty R52n-M, antény přijímací Tyhan 905SM-LEM, vysílací nejdřív Prowax 24 pak Tyhan 445SM-LEM, vzdálenost 13km. Na jedný straně na přijímací anténu chytám při scanu cca 300 sítí, signály od -43 do -95. Je to lehce přepálený, ale když na vysílacích 1dB uberu, rozpadá se to, linkutý je to na 54/48 stabilně, prorvu tím maximálně cca 24/6Mbps, verze 5rc1, uptime 128dní, ale příští týden, až dojdou antény, půjde tam 10g.

Zpočátku, co jsem to tam pověsil, jsem s tím cca 14 dní laboroval, aby to chodilo, byl jsem z toho dost nešťastnej, ale pak se to rozešlo. Zkoušel, jsem tam i bondovat 2 spoje na sebe, protože ještě 5rc1 nebyla a v betě ten dual vůbec nešlapal.

Tak včera večer v 19:05 spoj lehnul, pár pokusů o nahození z mé strany nevyšlo, tak jsem skočil do auta a vyrazil, no a prostě mi tam nějakej p...s ........................ ukrad ty tyhan antény, rozstříhal klímovy kabely, vypáčil rozvaděč a ukrad z alixe tu vrchní kartu, alix tam naštěstí zůstal i se spodní kartou a cf, protože byl přišroubovanej torxama, jsou sice orvaný jak to zkoušel obyč šroubovákem, ale aspoň něco mi tam zůstalo, ostatní spoje taky zůstaly netknutý. Za tohle bych zabíjel, už to mám v chodu, obědvám a pak to tam jedu zabezpečit, aby se to neopakovalo.
0 x

okoun
antispam: Ano

Příspěvekod okoun » 14 years ago

to vypadá jako tvrdej konkurenční boj
zničil kus důležitého spoje a udělal to jako by to udělal nějakej bezďák (šroubovákem vorval) účel zrušení spoje to udělá a to je zase rozmyšlené človíčkem, kterej to tom něco ví
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

hapi

kde že to bydlíš? A jak ten sajt vypadá? nebo co je to prostě za budovu a jakej tam je přístup.
0 x

midnight_man

Příspěvekod midnight_man » 14 years ago

boh ta potes, to je svinstvo! Zrejme zacnem srobovat boardy na torx. Už si volal policiu a tak? pofotit a podat oznamenie.
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 14 years ago

určitě to nahlas na policii. Nám se to v minulosti stalo už 2x. Jednou poškozené a jednou kompletně ukradené
0 x

hapi

ještě jedna otázka... tobě se doma váleji náhradní tyhany že jsi je tak rychle nahradil?
0 x

Peyrak

Příspěvekod Peyrak » 14 years ago

policajty jsem volal hned, je to v areálu jzd, mezi kravínama je tam kotelna a ta má cca 30m komín, na něj se leze přes střechu té kotelny, musíš si přivézt žebřík 3x11, vlezeš na střechu, po té dojdeš k tomu komínu, tam si musíš dát cca 3m žebřík, kterej si taky musíš přivézt a po něm dolezeš k žebříku s klecí, co vede až nahoru. Byl to někdo kdo to tam znal, protože se to stalo zrovna v době, kdy se střídaly směny a ty lidi maj šatny cca 500m odsud za silnicí mimo areál a mimo dohled. Jinak se ty zaměstnanci pohybujou okolo a vždycky tam s někým mluvím když tam jedu, mě už tam znaj. Dneska jsem ten zaklecovanej žebřík znepřístupnil, udělali jsme přes něj mříže na zámek s pořádnými ostny okolo, komín se už nepoužívá asi 20 let a od hasiče na to mám podepsanej papír, že to můžu zamknout.

Skladem je nemám, ale válely se mi tu 2ks 60cm jirousů, koaxy jsou bohužel obyčejný 5m, ale valí to a než tam dám to 10G tak to snad vydržím, jinak ale do žamberka k tyhanům to mám asi 30km, takže kdyby byla nouze tak bych tam dojel.

Jinak to budu řešit ve dvou rovinách, přes policajty tu škodu za ukradené a poškozené věci, přes čtu napadení veřejné sítě a uvidíme, já ho tam potkat tak nevím co bych proved, jsem hrozná zápalka :lol:
0 x

midnight_man

Příspěvekod midnight_man » 14 years ago

ktovie či to bola konkurencia? Keby konkurencia, tak to čo by neukradli, by aspoň poškodili, a kedze ti board ostal neporušený, myslim ze si len niekto chcel prilepšiť. Sleduj či sa niekde nebudu predavat tvoje veci :) napis zoznam co zmizlo.
0 x

Pintero

Příspěvekod Pintero » 13 years ago

Mam zajimavej problem s dualNS spojem. Na jedny strane spoje mam na wifi karte tok o cca 8 Mbps vetsi, nez je na ethernetu. Ve stejnou chvili na druhe strane spoje ten tok ale neni a je stejny jako na tom ehternetu. :shock: :shock: :shock:
Import_37.jpg
Import_37.jpg (53.95 KiB) Zobrazeno 1428 x
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ppp76 » 13 years ago

verze?
0 x

Pintero

Příspěvekod Pintero » 13 years ago

v5.8.
Na jinych spojich se stejnou verzi to nedela.
udelal jsem screen jeste jednou - jsou tam videt obe strany spoje. Ta s tim chybnym tokem ma vyssi zatizeni procaku a zveda latence.
Import_40.jpg
Import_40.jpg (157.3 KiB) Zobrazeno 1428 x
0 x