❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
VDSL a jak se naj tesite
Re: VDSL a jak se naj tesite
dobra teorie , jsem zvedavej ale na praxi
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam
Nevim jestli nahoda ale v 1 obci s cca 120 cisly-domy najednou vznikla ADSL ustredna kyslikaru, dokazuje to teoreticky pruzkum dostupnosti i prakticky priklad, kdy uz osoba zrizene pripojeni ma a frci to nadoraz 8Mbit tarifu. Co se deje, ze najednou O2 vyhrabava optiku ze zeme a stavi ustredny v tak malych obcich ?
Ze by chteli i v prdelkach mit nadvladu ? Prapodivné....
EDIT: neco se deje...to neni mozny,vzdy sem mel u sebe doma dostupne max 1024/128 a ted 6144/384 !!! jakoby po 4km udelali novou ustrednu
a nebo se jim posral ten odhad system...ale tomu moc neverim...
2edit : tak sem navstivil znameho, ADSL mu frci pekne,link s ustrednou 10,5Mbit, v praxi max.9,1M.Ackoliv mne zarazi, ze se mu "ztrati" na 250metrech dost "dat"
mozna taky neni od veci vykopat shitozni Huawei modem - takova bila mrdka,tusim 520i oznaceni a dat neco solidnejsiho...nebo stary kable...
jinak nejaky obchodak od O2 kdyz uz chodil po zrizeni ustredny po obci,tak si z kazde ulice, kde melo par lidi jedineho WiFi ISP nesl v prumeru 3 podpisy krví na ADSL net za 600 mesicne /prvni rok.Aby ne, doted bylo jedine spojeni se svetem 1Mbit za 390-590kc od jedineho WiFi blba...pekne se tam napakoval,doufam ze mu odejdou vsici
PW

EDIT: neco se deje...to neni mozny,vzdy sem mel u sebe doma dostupne max 1024/128 a ted 6144/384 !!! jakoby po 4km udelali novou ustrednu

2edit : tak sem navstivil znameho, ADSL mu frci pekne,link s ustrednou 10,5Mbit, v praxi max.9,1M.Ackoliv mne zarazi, ze se mu "ztrati" na 250metrech dost "dat"

jinak nejaky obchodak od O2 kdyz uz chodil po zrizeni ustredny po obci,tak si z kazde ulice, kde melo par lidi jedineho WiFi ISP nesl v prumeru 3 podpisy krví na ADSL net za 600 mesicne /prvni rok.Aby ne, doted bylo jedine spojeni se svetem 1Mbit za 390-590kc od jedineho WiFi blba...pekne se tam napakoval,doufam ze mu odejdou vsici

PW
Naposledy upravil(a) pcwifi dne 20 Apr 2011 22:49, celkem upraveno 3 x.
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))
- Viktor Novotný
- Moderátor
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
rekl bych nahodny ukaz ... zatim se nic takoveho globalniho nedeje pokud vim 

0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education
- programming
- development
- education
pcwifi píše:Nevim jestli nahoda ale v 1 obci s cca 120 cisly-domy najednou vznikla ADSL ustredna kyslikaru, dokazuje to teoreticky pruzkum dostupnosti i prakticky priklad, kdy uz osoba zrizene pripojeni ma a frci to nadoraz 8Mbit tarifu. Co se deje, ze najednou O2 vyhrabava optiku ze zeme a stavi ustredny v tak malych obcich ?Ze by chteli i v prdelkach mit nadvladu ? Prapodivné....
![]()
EDIT: neco se deje...to neni mozny,vzdy sem mel u sebe doma dostupne max 1024/128 a ted 6144/384 !!! jakoby po 4km udelali novou ustrednua nebo se jim posral ten odhad system...ale tomu moc neverim...
PW
Aha, tak už vím proč ty s***ě chtěli vědět kolik lidí máme připojený v jaké vesnici ve statistikách ČTU. Aby věděli, kde je o internet zájem i v zapadlých vesnicích kde ADSL nikdy nebylo. S***skej stát. Mě by zajímalo jestli mi pošlou informace o jejich síti.
0 x
to jsi nekde tam mel , kolik mate pripojenych klidntu ?
mno mozna SRO , ale my jako sdruzeni uvadime jen firemni zakazniky , cca 150k obrat rocne a data doslova vycucany z prstu
proste se ten kdo to vyplnoval max prekouknul (sorry)
mno mozna SRO , ale my jako sdruzeni uvadime jen firemni zakazniky , cca 150k obrat rocne a data doslova vycucany z prstu
proste se ten kdo to vyplnoval max prekouknul (sorry)

0 x
V letosnim vykeze, co se odevzdaval tusim do konce unora, byl seznam mest a obci a tam jsi mel napsat, kolik mas kde klientu. Taky by me zajimalo, kde tyto informace nakonec skonci...
0 x
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Kde by ty informace asi tak skoncili.
Preci u O2 aby nekupovali zajice v pytli
Preci u O2 aby nekupovali zajice v pytli

0 x
Bývalý ISP...
- Viktor Novotný
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
asi jo ... protoze kdyz ke me prisel ten jejich borec vedel cca presne kolik kliosu mame ... a to tento udaj nikde nevystavujeme pokud vim 

0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- development
- education
- programming
- development
- education
Dade_Marfi píše:asi jo ... protoze kdyz ke me prisel ten jejich borec vedel cca presne kolik kliosu mame ... a to tento udaj nikde nevystavujeme pokud vim
Tak zkus podat dotaz na CTU, kde k temhle informacim prislo O2, kdyz jedinej kdo je ma je CTU a ty.
Jsem zvedavej co odpovi.
0 x
iTomB píše:Dade_Marfi píše:asi jo ... protoze kdyz ke me prisel ten jejich borec vedel cca presne kolik kliosu mame ... a to tento udaj nikde nevystavujeme pokud vim
Tak zkus podat dotaz na CTU, kde k temhle informacim prislo O2, kdyz jedinej kdo je ma je CTU a ty.
Jsem zvedavej co odpovi.
ze by odpovedeli dukladnou kontrolou?

0 x
-
Formular na CTÚ jsem odevzdal naposledy pred 4-roky a to az po slusne vymene dopisu, kde jsem pozadoval informace, na co?, proc?, co s daty udelaji?, zda to nedaji konkurenci, atd. Odeslal jsem to az po tom co mi dosla obalka s pruhem , kde hrozili nejakou silenou pokutou. Tak jsem jim to vyplnil, ale zpusobem hodne laxnima od te doby uz jsem jim nic neposlal.
0 x
nojo, taky si myslím že to končí v nesprávných rukou, možná nějaký únik informací, ale to bohužel nikdo neřeší.
Asi před 3 roky jsem měl jednu adslku jako backup pro jednu lokalitu. K tomu klientovi který měl u sebe doma tu adslku přišel nějaký reklamní dopis ale v kombinaci mojí firmy a adresy toho klienta. Nikdo jiný mimo O2 tuto kombinaci neznal. Takže jsem napsal oficiální stížnost, co to má znamenat, a že se mi toto jenání nelíbí. Požadavek byl zaregistrován ale nikdo na něj neodpověděl, žebráci jedni....
Asi před 3 roky jsem měl jednu adslku jako backup pro jednu lokalitu. K tomu klientovi který měl u sebe doma tu adslku přišel nějaký reklamní dopis ale v kombinaci mojí firmy a adresy toho klienta. Nikdo jiný mimo O2 tuto kombinaci neznal. Takže jsem napsal oficiální stížnost, co to má znamenat, a že se mi toto jenání nelíbí. Požadavek byl zaregistrován ale nikdo na něj neodpověděl, žebráci jedni....
0 x
Leeonek píše:nojo, taky si myslím že to končí v nesprávných rukou, možná nějaký únik informací, ale to bohužel nikdo neřeší.
odpovedet musi , jinak se s nima klidne sud , viz. tuhle ten pripad kolem rozdavani znacek aut v praglu
0 x
jsem na to hoodne zvedavej.
Ono spise jestli to neni jen reklamni blabol, protoze ze vetsine lokalit vime vsichni jak jim to funguje ted.
Ono spise jestli to neni jen reklamni blabol, protoze ze vetsine lokalit vime vsichni jak jim to funguje ted.
0 x