❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

VDSL a jak se naj tesite

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
reset

Re: VDSL a jak se naj tesite

Příspěvekod reset » 14 years ago

dobra teorie , jsem zvedavej ale na praxi
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam

pcwifi
antispam: Ano

Příspěvekod pcwifi » 14 years ago

Nevim jestli nahoda ale v 1 obci s cca 120 cisly-domy najednou vznikla ADSL ustredna kyslikaru, dokazuje to teoreticky pruzkum dostupnosti i prakticky priklad, kdy uz osoba zrizene pripojeni ma a frci to nadoraz 8Mbit tarifu. Co se deje, ze najednou O2 vyhrabava optiku ze zeme a stavi ustredny v tak malych obcich ? :? Ze by chteli i v prdelkach mit nadvladu ? Prapodivné.... :roll:

EDIT: neco se deje...to neni mozny,vzdy sem mel u sebe doma dostupne max 1024/128 a ted 6144/384 !!! jakoby po 4km udelali novou ustrednu :!: a nebo se jim posral ten odhad system...ale tomu moc neverim...

2edit : tak sem navstivil znameho, ADSL mu frci pekne,link s ustrednou 10,5Mbit, v praxi max.9,1M.Ackoliv mne zarazi, ze se mu "ztrati" na 250metrech dost "dat" :roll: mozna taky neni od veci vykopat shitozni Huawei modem - takova bila mrdka,tusim 520i oznaceni a dat neco solidnejsiho...nebo stary kable...
jinak nejaky obchodak od O2 kdyz uz chodil po zrizeni ustredny po obci,tak si z kazde ulice, kde melo par lidi jedineho WiFi ISP nesl v prumeru 3 podpisy krví na ADSL net za 600 mesicne /prvni rok.Aby ne, doted bylo jedine spojeni se svetem 1Mbit za 390-590kc od jedineho WiFi blba...pekne se tam napakoval,doufam ze mu odejdou vsici :D

PW
Naposledy upravil(a) pcwifi dne 20 Apr 2011 22:49, celkem upraveno 3 x.
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 14 years ago

rekl bych nahodny ukaz ... zatim se nic takoveho globalniho nedeje pokud vim ;-)
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

Polk

Příspěvekod Polk » 14 years ago

pcwifi píše:Nevim jestli nahoda ale v 1 obci s cca 120 cisly-domy najednou vznikla ADSL ustredna kyslikaru, dokazuje to teoreticky pruzkum dostupnosti i prakticky priklad, kdy uz osoba zrizene pripojeni ma a frci to nadoraz 8Mbit tarifu. Co se deje, ze najednou O2 vyhrabava optiku ze zeme a stavi ustredny v tak malych obcich ? :? Ze by chteli i v prdelkach mit nadvladu ? Prapodivné.... :roll:

EDIT: neco se deje...to neni mozny,vzdy sem mel u sebe doma dostupne max 1024/128 a ted 6144/384 !!! jakoby po 4km udelali novou ustrednu :!: a nebo se jim posral ten odhad system...ale tomu moc neverim...

PW

Aha, tak už vím proč ty s***ě chtěli vědět kolik lidí máme připojený v jaké vesnici ve statistikách ČTU. Aby věděli, kde je o internet zájem i v zapadlých vesnicích kde ADSL nikdy nebylo. S***skej stát. Mě by zajímalo jestli mi pošlou informace o jejich síti.
0 x

reset

to jsi nekde tam mel , kolik mate pripojenych klidntu ?
mno mozna SRO , ale my jako sdruzeni uvadime jen firemni zakazniky , cca 150k obrat rocne a data doslova vycucany z prstu
proste se ten kdo to vyplnoval max prekouknul (sorry) 8)
0 x

miract
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod miract » 14 years ago

V letosnim vykeze, co se odevzdaval tusim do konce unora, byl seznam mest a obci a tam jsi mel napsat, kolik mas kde klientu. Taky by me zajimalo, kde tyto informace nakonec skonci...
0 x

Tomáš Nesrsta
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Tomáš Nesrsta » 14 years ago

Kde by ty informace asi tak skoncili.
Preci u O2 aby nekupovali zajice v pytli :lol:
0 x
Bývalý ISP...

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 14 years ago

asi jo ... protoze kdyz ke me prisel ten jejich borec vedel cca presne kolik kliosu mame ... a to tento udaj nikde nevystavujeme pokud vim :)
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

iTomB

Příspěvekod iTomB » 14 years ago

Dade_Marfi píše:asi jo ... protoze kdyz ke me prisel ten jejich borec vedel cca presne kolik kliosu mame ... a to tento udaj nikde nevystavujeme pokud vim :)

Tak zkus podat dotaz na CTU, kde k temhle informacim prislo O2, kdyz jedinej kdo je ma je CTU a ty.

Jsem zvedavej co odpovi.
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ppp76 » 14 years ago

iTomB píše:
Dade_Marfi píše:asi jo ... protoze kdyz ke me prisel ten jejich borec vedel cca presne kolik kliosu mame ... a to tento udaj nikde nevystavujeme pokud vim :)

Tak zkus podat dotaz na CTU, kde k temhle informacim prislo O2, kdyz jedinej kdo je ma je CTU a ty.

Jsem zvedavej co odpovi.

ze by odpovedeli dukladnou kontrolou? :mrgreen:
0 x

neverhappy

Příspěvekod neverhappy » 14 years ago

Formular na CTÚ jsem odevzdal naposledy pred 4-roky a to az po slusne vymene dopisu, kde jsem pozadoval informace, na co?, proc?, co s daty udelaji?, zda to nedaji konkurenci, atd. Odeslal jsem to az po tom co mi dosla obalka s pruhem , kde hrozili nejakou silenou pokutou. Tak jsem jim to vyplnil, ale zpusobem hodne laxnima od te doby uz jsem jim nic neposlal.
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 14 years ago

nojo, taky si myslím že to končí v nesprávných rukou, možná nějaký únik informací, ale to bohužel nikdo neřeší.
Asi před 3 roky jsem měl jednu adslku jako backup pro jednu lokalitu. K tomu klientovi který měl u sebe doma tu adslku přišel nějaký reklamní dopis ale v kombinaci mojí firmy a adresy toho klienta. Nikdo jiný mimo O2 tuto kombinaci neznal. Takže jsem napsal oficiální stížnost, co to má znamenat, a že se mi toto jenání nelíbí. Požadavek byl zaregistrován ale nikdo na něj neodpověděl, žebráci jedni....
0 x

reset

Leeonek píše:nojo, taky si myslím že to končí v nesprávných rukou, možná nějaký únik informací, ale to bohužel nikdo neřeší.
Asi před 3 roky jsem měl jednu adslku jako backup pro jednu lokalitu. K tomu klientovi který měl u sebe doma tu adslku přišel nějaký reklamní dopis ale v kombinaci mojí firmy a adresy toho klienta. Nikdo jiný mimo O2 tuto kombinaci neznal. Takže jsem napsal oficiální stížnost, co to má znamenat, a že se mi toto jenání nelíbí. Požadavek byl zaregistrován ale nikdo na něj neodpověděl, žebráci jedni....

odpovedet musi , jinak se s nima klidne sud , viz. tuhle ten pripad kolem rozdavani znacek aut v praglu
0 x

reset

jsem na to hoodne zvedavej.
Ono spise jestli to neni jen reklamni blabol, protoze ze vetsine lokalit vime vsichni jak jim to funguje ted.
0 x