❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Routovanie viacerych verejnych ip
Re: Routovanie viacerych verejnych ip
Teraz som skusal tu verejnu ip pingovat z internetu a bez odozvy. Je to mozne? Alebo si moj poskytovatel robi zo mna srandu?
0 x
- midnight_man
a kam si ju napisal, do ktoreho zariadenia? ked ju chces pingovat.
0 x
Tak ta verejna je pravdepodobne pridelena tomu routeru1, ktory ide do mojho main. Ten moj main uz ma verejnu a po pingovani tejto verejnej pingujem moj main router. Tu ip pravdepodobne pridelil tomu routeru1 takze pingovat by malo ist dany router, kedze je to mikrotik, tak by sa malo na ten router dat pripojit cez verejnu ip(winbox, ssh, telnet), nic z toho nejde. Alebo nieco zle chapem?
0 x
- midnight_man
sak hadam ty máš tu verejnu napisanu v routry sakra nie? IP - ADR - bud ju tam mas, a vtedy pingujes svoj router, alebo ju tam nemas a pingujes daco ine.
0 x
Keby poskytovatel robil NAT na oba moje routre, na hlavny, tak to je teraz a na ten na ktory sa pripajam na neho, tak to nemusi byt v ip address. A malo by to ist pingovat, alebo si nerozumieme.
Takze asi tu prvu verejnu mi natuje a tu druhu routuje ale nie na moj hlavny router ale na ten router pred nim. A v tomto pripade bude treba nastavit v danom routeri ip na interface a naroutovat to na siet alebo zariadenie ktore budem chciet(len tu druhu verejnu).
Takze asi tu prvu verejnu mi natuje a tu druhu routuje ale nie na moj hlavny router ale na ten router pred nim. A v tomto pripade bude treba nastavit v danom routeri ip na interface a naroutovat to na siet alebo zariadenie ktore budem chciet(len tu druhu verejnu).
0 x
- midnight_man
a prečo to máš takto? nie je lepsie ked ti tie IP dá?...a napis si ich kam chces, mas ich fyzicky v tom zariadeni.
0 x
No je v tom pekny maglajz, v tom se nevyzna ani prase, teda aspon dokud se v tom nevyzna aspon majitel dotazu. Do te doby je zbytecne cokoliv resit.
0 x
- midnight_man
no sak, on na to pride casom..co s tym
niet nad riesenie problemu, na ktore pride clovek sam.

0 x