❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Problém s dualNS

Návody a problémy s konfigurací.
hapi

Re: Problém s dualNS

Příspěvekod hapi » 14 years ago

taky nemám s Nkama problem ale v dual nstreme nechtěji chodit. Je divný že dvě Nkový karty v jinym zařízení šlapou, tady ani prd.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

midnight_man

Příspěvekod midnight_man » 14 years ago

oni vedia prečo sa tie staručké CM9 stale predavaju, proste sa podarili a hotovo :D

///hapi a skusal si vymenit tie Nká za klasicke? Uz spominane CM9/R52/H
0 x

hapi

ani jedna z nich nemá MMCX. Tedy pouze možnost ostadit DBII nebo CM11-HP. Doma 4 stejný kusy nemám.
0 x

Star_Gate

Příspěvekod Star_Gate » 14 years ago

A poradil by někdo i mě na ten původní dotaz? :D :D :D
0 x

okoun
antispam: Ano

Příspěvekod okoun » 14 years ago

hmm problém v těch kartách přímo nebude protože na jedné straně sajtu dualns spoje mám na obou polarizacích vše ok a na druhé zarušenější straně je to prostě na hovno
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

hapi

hmm, ale mě single polarizace jedou na plnej datovej tok. Dohromady je to celí v háji.
0 x

hapi

Star_Gate píše:A poradil by někdo i mě na ten původní dotaz? :D :D :D

co ti na to říct, jestli ti 1dB jede, tak ho tam nech.
0 x

Star_Gate

To Hapi: No jasně, to neni problém. Ale zajímalo by mně v čem je chyba. :D
0 x

hapi

píšeš že tam máš R52 a ty podle mě regulovat na 0dB a níž neumí. To bude asi ten problem.
0 x

Martin_H

Příspěvekod Martin_H » 14 years ago

Zdravím, taky začínám pochybovat o R52Hn a o jejich čipsetech. Mám několik nových spojů jak s RB711 mmcx tak s RB411AH + R52Hn a je to vše na jirousech 24 extrem s boxem a kratkým pigtailem hned na kartu. Ros v 5.0. Freznelka občas mírně rušená. Mé poznatky asi z 10 spojů. Některé spoje jedou úplně bez problémů ccq 100% signály vklidu kolem -60 dbi. A některé jako by byly buď zarušené nebo je chyba v hardware nevím si s tím rady CCQ lítá jako splašené signály jsou ok. Jo a všiml jsem si ještě jednoho neduhu když reguluji kartu pod 10 dbi tak mi signály najednou klesnou třeba na -85 dbi je to normální nebo je to bug? Nemáte s tím někdo zkušenosti? Teď si říkám zda jsem s koupí těchto komponent neudělal velkou chybu. Díky za všechny připomínky. Ještě mě napadlo zda by jsem tam neměl zkusit nahrát v 4 ale nevím jak je to s ovladači v této verzi pokud se nepletu na této kartě to psalo unknown device ve v4.
0 x

Star_Gate

To Hapi: Jo tak to jsem nevěděl. Vím že tohle delaj CM9 ale R52 sem netušil.

Ještě jsem si všiml že jednim vláknem neprotahnu víc než 9-12Mbps. Nikdy to nedělalo, divný.
0 x

Peyrak

Příspěvekod Peyrak » 14 years ago

Taky tu mám jeden dual na N kartách, Alixy, karty R52n-M, antény přijímací Tyhan 905SM-LEM, vysílací nejdřív Prowax 24 pak Tyhan 445SM-LEM, vzdálenost 13km. Na jedný straně na přijímací anténu chytám při scanu cca 300 sítí, signály od -43 do -95. Je to lehce přepálený, ale když na vysílacích 1dB uberu, rozpadá se to, linkutý je to na 54/48 stabilně, prorvu tím maximálně cca 24/6Mbps, verze 5rc1, uptime 128dní, ale příští týden, až dojdou antény, půjde tam 10g.

Zpočátku, co jsem to tam pověsil, jsem s tím cca 14 dní laboroval, aby to chodilo, byl jsem z toho dost nešťastnej, ale pak se to rozešlo. Zkoušel, jsem tam i bondovat 2 spoje na sebe, protože ještě 5rc1 nebyla a v betě ten dual vůbec nešlapal.
0 x

okoun
antispam: Ano

Příspěvekod okoun » 14 years ago

hapi píše:hmm, ale mě single polarizace jedou na plnej datovej tok. Dohromady je to celí v háji.

naprosto stejné jako na mém duálním na 7 km
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

Star_Gate

Zkoušely jste dát jinou verzi ROSu nebo jinej board? případně jiný karty?
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 14 years ago

Star_Gate píše:To Hapi: Jo tak to jsem nevěděl. Vím že tohle delaj CM9 ale R52 sem netušil.

Ještě jsem si všiml že jednim vláknem neprotahnu víc než 9-12Mbps. Nikdy to nedělalo, divný.

Ano, je to tak - jak CM9, tak R52 neumi regulovat pod 1dBm, resp. umi, ale shodi signal hrozne moc dolu....
0 x
Jan Ptáček