❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Měnící se signál - gentlebox + RB411

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
pepulis

Měnící se signál - gentlebox + RB411

Příspěvekod pepulis » 14 years ago

Dobrý den,

nesetkal se někdo z vás s tím, že se mění signál u klientského zařízení v řádu několika dB (až 15 dB) s tím, že se to po nějakém čase vrátí do normálu. Na straně klienta je gentlebox s RB411 + cm9 - verze mk od 3.30, 4.11, 4.17 až po 5.0rc7, situace vždy +- stejná. Na straně AP RB433 s anténou SS-60. Na AP je připojených 6 dalších uživatelů, kteří jedou v pořádku a bez problémů (tj. signál jim drží a nepohybuje se ....). Tento jev jsem pozoroval i na dalším bodě a nedokážu si vysvětlit čím to může být.

To, že se signál může pohybovat (zima, teplo ..) vím, ale že může skákat až takhle, to nechápu ..

A teď babo raď :-))
Přílohy
signal.png
signal.png (51.75 KiB) Zobrazeno 3170 x
0 x

stouracpetr

Příspěvekod stouracpetr » 14 years ago

Pravdepodobne spatny kontakt ,pigtail -karta nebo pigtail-plosny spoj.

Petr Stourac
0 x

pepulis

stouracpetr píše:Pravdepodobne spatny kontakt ,pigtail -karta nebo pigtail-plosny spoj.

Petr Stourac

Je pravda, ze jde o RB, kde je cm9 s ufl konektorem, můžu to zkusit vyměnit. U dalších 2 klientů na jiném bodě mám rb711 s MMCX, takže tam asi vylučuju problém ve spoji mezi pigtailem a kartou ... uvidím. Děkuju za nakopnutí.
0 x

stouracpetr

Pigtail-plosny spoj jsem myslel plosny spoj anteny dodavane jako soucast gentleboxu,je-li tomu tak.Konektory MMCX jsou lepsi,ale ani ony nemaji vzdy 100% kontakt.

Petr Stourac
0 x

pepulis

stouracpetr píše:Pigtail-plosny spoj jsem myslel plosny spoj anteny dodavane jako soucast gentleboxu,je-li tomu tak.Konektory MMCX jsou lepsi,ale ani ony nemaji vzdy 100% kontakt.

Petr Stourac

Už jsem v obraze :-), dá se tedy pak ten přední kryt (anténa) gentleboxe reklamovat v případě, že to s jiným krytem pojede dobře? Reklamoval jste někdo takto anténu (musí se posílat komplet Gentlebox a nebo stačí jen ta anténa). Děkuju.
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 14 years ago

jistě že komplet. Nandáš kryt z jiný anteny a když to pojede tak starej kryt pošleš s novym boxem.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

pepulis

hapi píše:jistě že komplet. Nandáš kryt z jiný anteny a když to pojede tak starej kryt pošleš s novym boxem.

Hapi a tobě se někdy něco podobného s gentleboxem stalo? Myslím tím, že byla vadná anténa ...? Díky.
0 x

hapi

cca tak před půl rokem byla každá druhá antena vadná a to i MMCX verze. Posílali jsme skoro polovinu zpět. Poslední dobou už jsou zase ok. Prý to byl problem s pigtailem nebo co.
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ppp76 » 14 years ago

Kupujte poradny anteny a mate klid :)
0 x

pepulis

ppp76 píše:Kupujte poradny anteny a mate klid :)

Nechám si poradit = co je to pořádná anténa? Ja s gentleboxem dosud neměl problémy až nyní ... Díky.
0 x

stouracpetr

:)
0 x

pepulis

stouracpetr píše::)

Date mi link na vase anteny? Děkuju.
0 x

hapi

když mi na ně dáš :wink:
0 x

stouracpetr

http://www.nanoboot5.cz/

Neni zac

Petr Stourac
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ppp76 » 14 years ago

pepulis píše:

Nechám si poradit = co je to pořádná anténa? Ja s gentleboxem dosud neměl problémy až nyní ... Díky.

Poradna klientska antena kdyz uz neni prowax tak zbejva lepsi reseni stouracovy anteny nebo dcom anteny nic lepsiho klientskyho sem zatim na trhu nenasel.
0 x