❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
SAF TEHNIKA - CFIP Lumina
Re: SAF TEHNIKA - CFIP Lumina
Keď tak tak ATP prikúri. Ako hovorí jeden obchodák ktorý túto značku u nás predáva:"Myslíte si že Vás v lejaku príde niekto zmerať?"
0 x
- Viktor Novotný
- Moderátor
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
neprikuri ... protoze prave tvuj strop je 0db .. nad ten nepujdes, ale pod nej prave pujdes pomoci ATPC .............. tedy to pravi vyklad ke kmitu / cene, je me jasne, ze praxe ukaze ruzne zverstva 

0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education
- programming
- development
- education
Nene, právě mě bylo vysvětleno že prikůri automaticky, v případě že je problém. Jinak jde o dostupnost, ne? 99,996 je podle mě velmi slušná.
0 x
Leeonek píše:Nene, právě mě bylo vysvětleno že prikůri automaticky, v případě že je problém. Jinak jde o dostupnost, ne? 99,996 je podle mě velmi slušná.
Jo, ale ono si to nema prikůřit nad zaplaceny vykon. Pokud bude pan z CTU alespon trosku soudny a umi pocitat, tak ti to na 0dB neda.
0 x
to chápu, ale chceš mi tvrdit, že pokud máš nějaký důležitý spoj v licenci a máš výkon do 10db, při silném lijáku který trvá 10 minut a je cca 2x za rok, na 10db by spoj spadl, nenastavíš si aby na tu chvíli šel na vyšší hodnotu za cenu aby se udržel i na nejnižší modulaci? V případě že je potřeba aby spoj šel chvilkově přes limit, stejně kvůli počasí nebude mít extra velký dosah kterým bys ohrozil někoho kdo bude mít o 50km dál povolený stejný kanál....
navíc se bavím o dostupnosti, dle kalkulace má spoj v uvedené konfiguraci dostupnost 99,996 to je dostatečné, ne?
navíc se bavím o dostupnosti, dle kalkulace má spoj v uvedené konfiguraci dostupnost 99,996 to je dostatečné, ne?
0 x
No ale v pripade ze nebudes mit rezervu, tak bude ATPC drzet vykon na maximum i v peknem pocasi! Se podivej, o kolik je to drazsi bez ATPC. Od toho jsou velke anteny, abys nemusel platit tolik za vykon. Proste pokud tam nebudes mit SNR alespon 20dB, tak ti to dle meho na 0dB nedaji. To by tak spekuloval kazdy ne? Si koupim spoj s levnyma malima antenama, zazadam si o nejlevnejsi licenc na 0dB a potom osolim vykon, vsak to nikdo nezmeri... To ze je brutalni prutr a spoj si jednou/dvakrat za rok pritopi neni na skodu. Ale i tak uz porusijes "zakon". Mel jsi stim destem pocitat a naddimenzovat anteny a vykon.
0 x
Nemám ještě ani jednu licenci, tudíž žádné zkušenosti. Zatím mám jen informace co mi dal prodejce star21 a tam mi prostě spočítali co jsem psal, nic víc, nic míň. Nepředpokládám že by ve star21 byli lamy, a spočítali by mi něco, co v reálu nebude chodit.
Původně jsem psal příspěvek právě kvůli tomu, abych zjistil co a jak, zkušenosti ostatních apod. Proto píšu jen to, co si myslím a nebo co logicky předpokládám že tak je. V podstatě jsem počítal zpočátku s těma 10db, takže mě to zase až tak moc netrápí, jen jsem psal že mě překvapila zkalkulovaná cena ;)
Původně jsem psal příspěvek právě kvůli tomu, abych zjistil co a jak, zkušenosti ostatních apod. Proto píšu jen to, co si myslím a nebo co logicky předpokládám že tak je. V podstatě jsem počítal zpočátku s těma 10db, takže mě to zase až tak moc netrápí, jen jsem psal že mě překvapila zkalkulovaná cena ;)
0 x
Leeonek píše:Nemám ještě ani jednu licenci, tudíž žádné zkušenosti. Zatím mám jen informace co mi dal prodejce star21 a tam mi prostě spočítali co jsem psal, nic víc, nic míň. Nepředpokládám že by ve star21 byli lamy, a spočítali by mi něco, co v reálu nebude chodit.
Původně jsem psal příspěvek právě kvůli tomu, abych zjistil co a jak, zkušenosti ostatních apod. Proto píšu jen to, co si myslím a nebo co logicky předpokládám že tak je. V podstatě jsem počítal zpočátku s těma 10db, takže mě to zase až tak moc netrápí, jen jsem psal že mě překvapila zkalkulovaná cena
To ti rekne obchodak ze star21, pak dojede na pruzkum borec z disku, kteri to pro ne delaji a rekne ti neco jineho.
0 x
podle kalkulátoru u 11Ghz summitu je na tu vzdálenost s anténama 120/60, 64 QAM (190Mbit) s 0 db rezerva 15db, což asi není moc, když podle stejného kalkulátoru navrhuju 10Ghz spoje s rezervou 25db ;)
0 x
hmmm, mam takovy pocit, ze kalkulacka summitu ma ponekud vyssi zisky u anten nez by meli byt(aspon u 60cm), dale pri QAM64 a 185Mbps(slabsi kodovani) ma Lumina citlivost -71 a pri silnejsim kodovani 162Mbps je citlivost -75. Coz pri slabsim kodovani v kalkulacce Alcomy ti vyjde rezerva jenom 12db, pri silnejsim to mas 16db. Stejne to vychazi i na Orcave
0 x
Leeonek píše:podle kalkulátoru u 11Ghz summitu je na tu vzdálenost s anténama 120/60, 64 QAM (190Mbit) s 0 db rezerva 15db, což asi není moc, když podle stejného kalkulátoru navrhuju 10Ghz spoje s rezervou 25db
A uz vis o nekom, kdo ma 11GHz summita a je snim spokojeny, nebo budes prvni, kdo jim to pojede omlatit o hlavu?

0 x
My se tu bavime ale o SAFu, on jenom pouziva kalkulacku od Summitu 

0 x
- Viktor Novotný
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
stejne to ma saf stejne idu jako alcoma 

0 x
- programming
- development
- education
- programming
- development
- education
Dade_Marfi píše:stejne to ma saf stejne idu jako alcoma
Jo ale Phoenix je odu+idu, Lumina je FOD
0 x
- Viktor Novotný
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
hod nejaky link prosim at na to mrknu... co jsem kde videl po vystavach SAF tak to vzdy bylo 1U sasi stejne jako alcoma .. diky
0 x
- programming
- development
- education
- programming
- development
- education