❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
divný spektrální scan
Re: divný spektrální scan
Tak kontrola pigtailu nepomohla. zkusil sem i výměnu mikrotiků na obou stranách a pořád stejně. Nějaké další nápady?
0 x
Jak tady někdo psal, že mu u spoje s nabořenou Fressnelkou pomohla změna polarizace - na polarizaci záleží, zejména pokud je v cestě VVN, tak na vertikál a horizontál je to sakra rozdíl.
A pak je otázka, co daný kus provádí, asi bych ho vzal jinam, a zkusil jinde, pokud bude zlobit i tam, tak máš asi prokopnutou anténu
A pak je otázka, co daný kus provádí, asi bych ho vzal jinam, a zkusil jinde, pokud bude zlobit i tam, tak máš asi prokopnutou anténu

0 x
- midnight_man
zmena polarizacie pomohla...na tyzden
.....PRoblem bol že pri V polarizacii pomaly začal klesať signál....pri odstupe 10db sme sa nasrali a vymenili to na H....držalo to na odstupe 35db asi tyzden, potom to znova zacalo padat...az na 15 tusim...Slahalo to tesne ponad kopec...nove karty, boardy
nič nepomohlo....

0 x
Star_Gate píše:ale jak padne odpoledne, spoj se zače sypat. propustnost stabilní max do 10Mbps, ccq začne lítat ale jen TX od 10% do 100%, Rx drží 80-100% stabilně pořád.
Koukal jsi co tam v tu chvíli teče za provoz? Jestli to nemrší nějaký tvůj klient se zavirovaným PC? Koukni kolik je tam v tu chvíli spojení. Třeba to nemusí být závada na HW
0 x
Nevím jak zavirované PC by mohlo kazit rádiový signál, ale už jsem zažil anténu - rušivku, např. zmoklá panelka maxlink, už jsem měl tu čest - jakmile ji user zapnul, sektor tím směrem nejede, ccq jde do kytek, a to tam nic neteklo, jak to user vypnul, sektor zázračně uzdraven. Lovil jsem to tenkrát celé odpoledne, hodinu jsem hledal příčinu a druhou hodinu konkrétní rušivku.
0 x
pfadmin píše:Nevím jak zavirované PC by mohlo kazit rádiový signál, ale už jsem zažil anténu - rušivku, např. zmoklá panelka maxlink, už jsem měl tu čest - jakmile ji user zapnul, sektor tím směrem nejede, ccq jde do kytek, a to tam nic neteklo, jak to user vypnul, sektor zázračně uzdraven. Lovil jsem to tenkrát celé odpoledne, hodinu jsem hledal příčinu a druhou hodinu konkrétní rušivku.
On nepíše že mu padá signál. Ale padá CCQ a propustnost spoje. A to klidně může dělat spousta odchozích UDP požadavků nebo podobný problém. Musí na to kouknout v tu chvíli kdy se to děje
0 x
Tak jsem to vyřešil. Dal jsem na stožár metrovej nástavec a je to zatím na 100% OK.
0 x