❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Povinné logování provozu internetu skončilo!
Re: Povinné logování provozu internetu skončilo!
myslíš O2? :) Oni to tak udělají nakonec všichni, vyjde to levnějc, než mít tisíce zaměstnanců a každému druhému platit co 2 roky oktávku za 700k ;)
0 x
hapi: nenastal uz spravny cas, aby sis opravil podpis tady na foru?
take me to zruseni tesi. dotedka jsme nelogovali a jak videt, uz nebude treba ani zacinat. sakrys k necemu ten ustavni soud prece jenom je

take me to zruseni tesi. dotedka jsme nelogovali a jak videt, uz nebude treba ani zacinat. sakrys k necemu ten ustavni soud prece jenom je

0 x
Já bych to neviděl tak růžově. Včera mi to nedalo a volal jsem na ČTU. Tam mi bylo řečeno, že sice v telco zákoně je to zrušené, ale v trestním zákoně to platí pořád. Ještě je prý zrušený to proplácení nákladů či co ale to sem moc dobře nepochopil
Prý zatím není moudré přestat logovat. Ale vzhledem k tomu, že je to protiústavní, tak neni moudrý ani logovat
Tak a v tom se vyznat

Prý zatím není moudré přestat logovat. Ale vzhledem k tomu, že je to protiústavní, tak neni moudrý ani logovat

Tak a v tom se vyznat

0 x
-
http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1 ... hyde-park/
Myslim ze tady to ten borec vysvetlil docela jasne.
0 x
jak tam po 2 minutě hovoří tak soudkyně.. to je ftipný, lidi tohle dávaji na facebook každej den 
"z uvedených údajů lze až z 90% jistotou například dovodit s kým, jak často, v jakých hodinách se daný jednotlivec stýká, kdo jsou jeho nejbližší známí, kamarádi, kolegové z práce, nebo jaké aktivity a v jakých hodinách provozuje..."

"z uvedených údajů lze až z 90% jistotou například dovodit s kým, jak často, v jakých hodinách se daný jednotlivec stýká, kdo jsou jeho nejbližší známí, kamarádi, kolegové z práce, nebo jaké aktivity a v jakých hodinách provozuje..."
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
Martin1477 píše:http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10252839638-hyde-park-ct24/211411058080331-hyde-park/
Takze dle toho videa az to vyjde ve sbirce zakonu tak STOP s logovanim.

0 x
Dnes jsem byl na ČTU v Plzni a bylo mi řečeno že sami neví a do týdne zavolaj.
tak jak to máme vědět mi!

0 x
Hoši, ohledně logování, povím Vám jednu historku, trošku s pozměněnou identitou, protože se to fakt stalo a nerad bych něco prozradil. Nicméně: Byl jsem jednou u jedné rodinky řešit nefunkční internet. Byl jsem tam v dopoledních hodinách a doma byli jen jejich děti. Holka, cca 19let, kluk 15, trošku mentálně zaostalý. Jenže chyba byla u holky v notebooku a ona pospíchala do školy, tak mě tam nechala s tím, že brácha je doma. Projel jsem PC, vyházel breberky a odešel. Po nějaké době u mě doma zazvonila policie, jestli jsem v tu a tu dobu byl u Navrátilových doma, opravovat jim PC. Já na to že ano a už jsem cupital na výslech. Tam jsem se dozvěděl, že jsem údajně z jejího počítače odeslal její erotické fotky na prý fiktivní email na centrumu. Já ale na centrumu žádný email nemám a ani na něj nechodím. Z centrumu jim poslali výpis ip adres, které přistupovaly do oné schránky. Bohužel to byla vesměs jen naše veřejná IP, za kterou je cca 400userů. Takže i já. Nebýt logu, kdoví jak by to dopadlo. Z našeho logu totiž zjistili, že do oné schránky v oněch časech se přistupovalo opět jen z toho notebooku té holky. I v době, na kterou jsem měl prokazatelné alibi. Přitlačili na brášku a bylo to venku. Ještě že jsme logovali, jinak bych měl asi rozvod na krku.
Jinak před tím jsme to měli na zkoušku u HAPIho, měl to krásně zpracované a pak to ve finále dokázal náš kamarád na naší "matyldě", já jsem na linux tupej.
Jestli se tohle bude opakovat a my budeme mít zakázáno logovat, tak nevím, co všechno se může stát.
Jinak před tím jsme to měli na zkoušku u HAPIho, měl to krásně zpracované a pak to ve finále dokázal náš kamarád na naší "matyldě", já jsem na linux tupej.
Jestli se tohle bude opakovat a my budeme mít zakázáno logovat, tak nevím, co všechno se může stát.
0 x
Novajz
Zelenáč, ale snažím se, je to moje hobby
Zelenáč, ale snažím se, je to moje hobby
- Viktor Novotný
- Moderátor
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
jednoduche, naprosto vubec nechapu, proc se zabyvas pocitacema kliosu ... prijdu, zapojim SVUJ NB, jede net ... hm mate chybu v PC ... sbohem .. uz jsem se za ty leta vylecil delat nekomu neco zadarmo ...
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education
- programming
- development
- education
naprosto souhlasímDade_Marfi píše:jednoduche, naprosto vubec nechapu, proc se zabyvas pocitacema kliosu ... prijdu, zapojim SVUJ NB, jede net ... hm mate chybu v PC ... sbohem .. uz jsem se za ty leta vylecil delat nekomu neco zadarmo ...
0 x
Dade_Marfi píše:jednoduche, naprosto vubec nechapu, proc se zabyvas pocitacema kliosu ... prijdu, zapojim SVUJ NB, jede net ... hm mate chybu v PC ... sbohem .. uz jsem se za ty leta vylecil delat nekomu neco zadarmo ...
Tys to delal zadara? 360 za kazdou zapocatou hodinu

0 x
pánové, asi žijete v jinym světě, nefunkční počítač u klienta znamená blbě fungující interent u něj doma a špatná reklama. Klienty vůbec nezajímá že maji rosekanej počítač, pro ně jede dobře protože rychle naběhne a to že jim něco blokuje přístup na net je vůbec nezajímá. Jo notebookem si ověřim že to jede správně ale nemůžu se sebrat o jít do řitě. PC si vemu a nebo odviruju na místě, někdy za prachy někdy ne ale ty voe, nechat to bejt a vodejít, to vodejdou klienti protože oni nebudou schánět jinou firmu aby jim rozchodily počítač a jinou firmu mít na net. Takhle to totiž tady funguje. Zavoleji, nejde net, přijedu, vytahnu netbooka, pustim testy, poserfuju, říkám ok jedetu, čumte na obrazovku jak to jede a sami odsouhlasí že ten jejich pc je na pikaču a rovnou odvezu, nainstaluju, opravim, vyfakturuju, čau, díky, zase příště...
0 x
- Viktor Novotný
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
njn hapi, kdyz se kouses nudou .. my na takove veci nemame cas .. nechavame to mistni PC servisni firme, ti se s klientem domluvi, pripadne prijedou k nim domu .. to uz je me jedno, ja s tim nechci mit nic spolecne ... kdyz si predstavim ten cas straveny s rozjebanym kompem, to za ten cas postavim nekde spoj nebo udelam tri klienty nove .... ja jsem pro deleni bussinesu, ja delam site, kluci z pc firmy delaji pc servis ... nemuze kazdy delat vsechno ... taky si neopravuju firemni auta doma, dam to radeji znamemu do firmy a vim, ze muzu cekat servis na urovni ... proste deleni bussinesu to je budoucnost, kazdy si prijde na to sve a vsichni jsou spokojeni. Ale srat se sevsim sam to nikam nevede ...
0 x
- programming
- development
- education
- programming
- development
- education
tak proč ohrnuješ nos nad mim netflow?
nic, v klidu

nic, v klidu
0 x
- Viktor Novotný
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
neohrnuju ... v podstate ... spis slo o to logovani jako takove, prijde me to jako zasah do osobni svobody ...
to, ze jsem nekdy neco rekl proti to tobe, pripadne tvemu bussiness v netflow ... hm uz jsem takovy, kdyz se me neco nelibi rikam to nahlas ...
nebudes nahodou koncem mesice tady v beskydech na "kam kraci ... " ? Ze bysme jako pokecali osobne
to, ze jsem nekdy neco rekl proti to tobe, pripadne tvemu bussiness v netflow ... hm uz jsem takovy, kdyz se me neco nelibi rikam to nahlas ...
nebudes nahodou koncem mesice tady v beskydech na "kam kraci ... " ? Ze bysme jako pokecali osobne

0 x
- programming
- development
- education
- programming
- development
- education