❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Povinné logování provozu internetu skončilo!

Právní problematika, závazná legislativa, provozní a lokalizační údaje, atd.
lwq
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Re: Povinné logování provozu internetu skončilo!

Příspěvekod lwq » 14 years ago

hapi píše:ono všichni jásáme ale nevidíme tu stinou stránku věci. Fakt je takovej, že většina z nás většinu sítě natujeme za pár IP adres a policie bude dál chodit a dál se bude ptát kdo že to byl přihlášenej na webmail z týhle ip v tomhle čase atd... a až to bude velkej průser tak to odsere ISPík.

A co logovat provoz jeste pred NATem ? Kdy IP 10.20.30.40 chtelo tehdy a tehdy IP 78.77.76.75 .... Chm ? :mrgreen:
0 x
LWQ ... Vice na www.lwq.cz (treba GIOM 3000 atp.) ...

hapi

Příspěvekod hapi » 14 years ago

taky se loguje před natem tedy než se paket přenatuje. Pak tě jenom zajímá jaký IP se na tu IP natujou a pak si dohledáš jaký IP tam přistupovaly, moc jich nebude v tom jednom čase.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

alfik69
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod alfik69 » 14 years ago

Nazdarek Všem
jak tak čtu diskusi tak docela zasnu jak lidi prevacej co si prectou
Mám informaci přímo z CTU a zatím je zruseno monitorování hlasových služeb u mobilních operatoru,
ne datovych sluzeb !!!!!
0 x

reset

Příspěvekod reset » 14 years ago

spise bych rekl, ze to zkomolili ty bulvary
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam

kaktus-x

Příspěvekod kaktus-x » 14 years ago

Ja si osobne myslim ze to je konec:

http://www.concourt.cz/clanek/5068 ... viz predchazejici prispevek

Česká republika
NÁLEZ
Ústavního soudu
Jménem republiky
Plénum Ústavního soudu ve složení Stanislav Balík, František Duchoň, Vlasta ..................................
.............takto:
Ustanovení § 97 odst. 3 a 4 zákona č. 127/2005 Sb., o elektronických komunikacích
a o změně některých souvisejících zákonů (zákon o elektronických komunikacích),
ve znění pozdějších předpisů, a vyhláška č. 485/2005 Sb., o rozsahu provozních
a lokalizačních údajů, době jejich uchovávání a formě a způsobu jejich předávání
orgánům oprávněným k jejich využívání, se r u š í dnem vyhlášení tohoto nálezu
ve Sbírce zákonů.

.....§ 97 odst. 3 a 4 zákona č. 127/2005 Sb odstavec 3 je o elektronickych komunikacich a jejich uchovani **** patri i net **** a odstavec 4 je pro tel operatory

.... tak nevim proc by to melo platit a mely se data uchovavat dale???
0 x

alfik69
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod alfik69 » 14 years ago

Ahoj,
po me tady nekdo psal o tom jak to media zkomolili,
projistotu jsem napsal na CTU dotaz , co vlastne pro nas jako pro ISP plati.
tak jakmile neco napisou , cely dopis sem vlozim,
snad nam to pomuze, aspon by bylo o starost min,

jeste by fakt mohly zrusit statistiky, ktery po nas chce CTU

:)
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ppp76 » 14 years ago

No dokud to nebude nekd eoficilane dal loguju
Jenze myslim ze zakonodarci udelaj nejakou upravu protoze by policajti prisli o mocnej nastroja to si nenechaj libit ... t ylogy budou jen v pozmenene forme
0 x

michal.siman

Příspěvekod michal.siman » 14 years ago

ppp76 píše:No dokud to nebude nekd eoficilane dal loguju

nu tak o tom nikdo nediskutuje!
0 x
Snazim se nejak zacit, budte na me prosim hodni, dekuji :-) az se neco naucim, ochotne poradim dalsim v rade ...

Peyrak

Příspěvekod Peyrak » 14 years ago

He, a já ani nezačal :lol: je fakt, že poslední dobou jsem přemýšlel o Hapiho řešení, ale Hapi sorry, nedám Ti vydělat :(

3x jsem byl osloven, 2x policií a jednou BIS o info, čí je IP, když jsem jim odpověděl, že je za ní natováno x IP, tak došly se soudním příkazem a svým "logovadlem", na moje záznamy se nikdo neptal, ani jednou, vždy si dovalili svý zařízení a na něj si nechávali mirrorovat provoz na té IP co je zajímala, donesli to i s elektroměrem, a pak vše zacvakali, nechali si vystavit fakturu i na mou práci s umisťováním toho jejich zařízení

shodou okolností i teď to tady máme od policie, je to rackovej server Fujitsu
0 x

lyra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lyra » 14 years ago

Trochu povídání :

U nas to bylo trochu jinak,ale nakonec vysledek stejny. Policie po nas chtela vystopovat uzivatele za NATem ktery nabizel
licencované DVD na DC.. 2x jsme je je snazili premluvit ,ze s tim nemuzeme moc udelat ze nam to lehnul stroj na logy,potreti uz prisel prikaz ze soudu o narizenem monitoringu s externi firmou. Tato firma sledovala aktivitu toho uzivatele a jakmile se
pripojil hned nas kontaktovali a jsme museli jim preposilat logy online . Bylo to v rozumne dobe tak zadne nocni cviceni nebylo.
Nakonec se doslo ke konkretni IP adrese a priznam se ze na te adrese bych toto zrovna necekal :-)
0 x

hocimin1

Příspěvekod hocimin1 » 14 years ago

hapi píše:to nemáš volnost protože logovat už nesmíš. Je to protiústavní.

to zaleží jak se to veme. On může dál logovat a bude to vysvětlovat tím, že loguje provoz na sítí, aby vědel jaký je například FTP, SKYPE, HTTP, TORRENT provoz a další služby. A na základě těchto statistik zlepšoval infrastrukturu celé sítě a odhaloval připadné nedostatky. Trafik Flow bylo snad k tomuto primarne urcene, ne na logovani pro potreby zakona ?
0 x

kaktus-x

Příspěvekod kaktus-x » 14 years ago

Peyrak píše:He, a já ani nezačal :lol: je fakt, že poslední dobou jsem přemýšlel o Hapiho řešení, ale Hapi sorry, nedám Ti vydělat :(

3x jsem byl osloven, 2x policií a jednou BIS o info, čí je IP, když jsem jim odpověděl, že je za ní natováno x IP, tak došly se soudním příkazem a svým "logovadlem", na moje záznamy se nikdo neptal, ani jednou, vždy si dovalili svý zařízení a na něj si nechávali mirrorovat provoz na té IP co je zajímala, donesli to i s elektroměrem, a pak vše zacvakali, nechali si vystavit fakturu i na mou práci s umisťováním toho jejich zařízení

shodou okolností i teď to tady máme od policie, je to rackovej server Fujitsu

tak u nas to bylo v jednom pripade tak ze policie nedodala uplne podklady (i po upozorneni a nasi zadosti o doplneni), tak nakonec me prislusnik policie telefonicky poprosil at napisem ze to mame za natem a nejde to vysledovat :D :D :D
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 14 years ago

ja si osobne myslim, ze vyplod mistra Mlynare je total kravina a je moc dobre, ze na to konecne nekdo prisel ..........

jen si rikam, ze konecne dojde na ty co si na cizim nestesti stavi bussiness - ze hapi :D ...
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

hapi

Příspěvekod hapi » 14 years ago

a kdy dojde na tebe?

víš co je outsourcing?.... tak to jsem přesně dělal já. Je velmi rozšířenej pojem a hodně používanej. Outsourcingem se dá nazvat i pronájem spoje od alcomy a placení jí SLA :wink:

Spravuješ lidem počítače? instaluješ jim systemy? Kolik si za to bereš? Tady si berou firmy za přeinstalování woken 1000,- jen to hvýzdne a oni nestaví na cizim neštěstí? Jééé takových příkladů ti můžu říct tisíc pětset devětset :-)
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 14 years ago

dobre mas pravdu ...

jen k tomu outsourcingu, dnes jsem se setkal s borcama co stavi pro mobilni operatory stejne tak jako obcas ja, a kecame tak chvilku a borec se sveril, ze kdysi delal ve vystavbe prave u operatora, ale kvuli setreni operator vyhazel kopu lidi a najmul si firmy na vsechno ... no proste ten tvuj zmineny outsourcing. Nicmene borec vybalil kolik oni jako dva tipci dostanou prachu za instal spoje bod-bod (dvou denni prace) a teda musim rict, ze to je drsny outsourcing, oni dostanou 3tisice jako celkem oba dva za dva dny ... a to jako delaji pro nejakou firmu co to dostala zadane od firmy co dela pro operatora vystavbu .... tedy klasika, vsichni se nabali a ti co to udelaji dostanou howno... ja kdyz delam vystavbu tak mam cca 25 tis za spoj ... tedy tohle je ten outsourcing, fakt to slovo zacinam milovat :D
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education