❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Kvalitni pokryti WiFi signalem velkeho domu

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
lwq
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Kvalitni pokryti WiFi signalem velkeho domu

Příspěvekod lwq » 14 years ago

Zdravim vsechny,

rad bych zalozil vlakno na tema, jak resite pokryti napriklad velkeho domu WiFi signalem.

Ja to resim tak, ze dam vicero AP typu TL-WA701ND a ty spojim do jedne LANky, oadresuju, nastavim bezdrat (stejny SSID, zapezpeceni (nejaky to WPAcko) a to cele spojim napriklad za TL-WR741ND.

Jak to resite vy ? Tohle moje reseni funguje v pohode, akorat ted naposledy byl jeden WA701ND nejakej podivnej, tak sel tam novej FW a uz vse ok ...

Snad se toto vlakno nekomu (v budoucnu; kdo nebude linej pouzit hledani) hodi ... :wink:
0 x
LWQ ... Vice na www.lwq.cz (treba GIOM 3000 atp.) ...

routerboardista
antispam: Ano

Příspěvekod routerboardista » 14 years ago

Nejlevnější řešení je: Použij AirLive Air3G a podle potřeby přidej větší anténu. Prosvítí toho fakt hodně. Všechno ostatní jsou jenom problémový plastový krabičky.
Dražší možnost použij MSI Homeplug ePower 1000HD KIT
0 x
Nic není v síti horšího, než vytočený znalec Linuxu. :-)
Jaký Vánoční dárek pro školáka ? no přeci WiFi Jammer
¡¡¡ ıʇıs ʌ ɔǝןǝɹʇǝʌ ıpɐʌ ıʇ pnʞod 'uǝʇuɐ ɥɔʎɯ po ןɐp ǝs zɹp

ufacek

Příspěvekod ufacek » 14 years ago

Zdravím, taky přemýšlím na pokrytí celeého domu + ještě bych potřeboval pokrýt dům co je vedle, jakou by jste mi doporučily anténu k tomuto routeru. :?:

Předem díky za rady :wink: :D
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 14 years ago

tak to máš smůlu. Kdy vyjdu z baráku ven, mám problem na mobilu chytit domácí ap a ty to chceš ještě přes další zdi.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

ufacek

Příspěvekod ufacek » 14 years ago

Jsem myslel zkusit připojit nějakou venkovní anténu a s ní pokrýt ty dva domy, pokud to jde.
0 x

dubrma

Příspěvekod dubrma » 14 years ago

Alchymie, všude je to jinak.

Asi bych tam hodil něco takového: http://wifi.aspa.cz/edimax-br-6228nc-80 ... s-z103115/
pravděpodobně by to nestačilo, tak další stanice přes wds.

Taky podle toho jakou rychlostí tam chceš tahat, potom si zvol něco dražšího.

V tomhle ti nikdo neporadí, protože to nikdo neví. Musíš to vyzkoušet.

Třeba já chytám tento router na 50m od domu, domem jde přes jednu zeť. Ale stačí aby bylo ve zdi železo a je to v pytli...
0 x

dubrma

ufacek píše:Jsem myslel zkusit připojit nějakou venkovní anténu a s ní pokrýt ty dva domy, pokud to jde.

Zkusit to můžeš, taky ti nikdo neporadí.

Ale venkovní bývají dost ostré. Takže v domě vedle to chytneš, ale o patro níž ne.
0 x

midnight_man

Příspěvekod midnight_man » 14 years ago

mne sa osvedčili UBNT ROCKET M2 s plastovou antenou z TP link routra :) ta vacsia..ide to aj cez 6 stien...
0 x

dubrma

midnight_man píše:mne sa osvedčili UBNT ROCKET M2 s plastovou antenou z TP link routra :) ta vacsia..ide to aj cez 6 stien...

http://www.i4wifi.cz/?cls=stoitem&stiid=1927
0 x

midnight_man

to bola moja inšpiracia ;)
0 x

Majklik

Příspěvekod Majklik » 14 years ago

Otázka je co je to velký dům. Jaký půdory, kolik pater.
Ale pokud je to něco jako kostka, přijatelný čtverec, obdélník, několik pater nad sebou (typické vesnické stavení prvorepublikového zbohatlíka nebo vilka po zazobaném měšťanovi z 18 století) a je žádáno pokrytí a přitom netahat dráty, tak to obvkyle dopadne tak, že na půdě je RBčko typu RB433 s třema rádii, jedno slouží jako uplink k ISP na 5 GHz a dvě rádia jsou připojeny na panelové antény typu PAN-10 nebo -14 mířící kolmo dolů skrz stropy (vysílací výkon samozřejmě patřičně stažen) umístěné tak nějak symetricky na půdě na pár metrech koaxu, aby to pokrylo barák. Kde jsem měl větší do L, tak přišla vyřazená RB600 s 1x uplink a 3x stropní downlink. Funguje bez problémů i přes několik stropů i proti wifině v mobilu.
Takže na takovéhle vylomeniny bude ideální RB435G, kde půjdou udělat čtři downlinky a jeden rádiový uplink (případně včetně zálohy konektivity přes 3G na USB) v jedné krabičce. :-)
0 x

hapi

on se ptal na pokrytí baráků + baráku vedle.
0 x

Majklik

Příspěvekod Majklik » 14 years ago

Blíže nespecifikoval, jen "velkeho domu", což může být dost široký typ nemovitostí k bydlení, ať už králikového typu nebo rozsáhlejší vilka. Každý bude chtít něco trošku jiného (i s ohledme na konstrukci konkrétní nemovitosti).
0 x

hapi

napsal "Zdravím, taky přemýšlím na pokrytí celeého domu + ještě bych potřeboval pokrýt dům co je vedle"
0 x

midnight_man

ked uz nechcete riesit vymenu zariadenia tak presrobovat antenu a hotovo. Dnes je na nete antén do zasratia...vyber si najvykonnejsiu indoor a budes svietit aj o 2 domy dalej.
0 x