❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Nezarušený spoj na 13 km

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
trandak
antispam: Ano

Nezarušený spoj na 13 km

Příspěvekod trandak » 14 years ago

Zdravím ve spolek, mám na Vás otázku: mám poptávku na připojení netu v jedné vesnici, na kterou mám krásný výhled a toto místo je absolutně bez rušení. Je tam prostě mrtvo. Jediný problém vidím ve vzdálenosti, která je 13 km. Na jedné straně můžu dát defakto cokoliv co se velikosti týče a druhá strana by měla být snad taky bez problémů. Propustnost bych potřeboval cca 15mb. Poradíte něco co by za to stálo? Samozřejmě s ohledem na návratnost - výhledově max. 10-12 klientů. Díky moc zdraví Trandák
0 x

soooc

Příspěvekod soooc » 14 years ago

svm?
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!

pcwifi

Příspěvekod pcwifi » 14 years ago

no zalezi jak moc je podojis :lol: jestli si kazdy vezme nejmensi speed za 123kc napr. tak bych tam dal neco na 2,4G a to jeste s velkym rozmyslenim :mrgreen:

No necekas ze by ses dostal s naklady na ten spoj pod desitku ci ano ?

PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

trandak

pcwifi píše:no zalezi jak moc je podojis :lol: jestli si kazdy vezme nejmensi speed za 123kc napr. tak bych tam dal neco na 2,4G a to jeste s velkym rozmyslenim :mrgreen:

No necekas ze by ses dostal s naklady na ten spoj pod desitku ci ano ?

PW

No opravdu nečekám že ten spoj by stál desítku, žiju v realitě tak vím že to bude něco stát, ale zase tam nic jiného není a já můžu mít pokrytou další vesnici a okolní vesnice jsou taky prázdné, tak proč je třeba do budoucna nepokrýt také.
0 x

okoun

Příspěvekod okoun » 14 years ago

no jo no tak asi to nemá smysl sem moc psát, protože u nás se dělají spoje pro 3 lidi v hodnotě 14000 Kč :roll:
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

trandak

okoun píše:no jo no tak asi to nemá smysl sem moc psát, protože u nás se dělají spoje pro 3 lidi v hodnotě 14000 Kč :roll:

Ted jsem tvůj příspěvěk nějak nepochopil. Můžeš mi nakopnout? Díky
0 x

okoun

Příspěvekod okoun » 14 years ago

netuším jak vaše sít, ale pro nás 10 lidí není zanedbatelný počet, u nás máme nejmenší tarif 4-6Mb a ještě člověk musí počítat s tím, že si vezme i větší tafi, ale pokud chce každý 1 nebo 2Mb tak je to také o něčem jiném.
prostě u nás je 5GHz s pořádnejma anténama je samozřejmost pro 5 a více lidí a spoje delší jak 500 metrů

a navíc se mi fakt nechce věřit že je tam 2,4GHz hlucho, to by muselo snad být na šumavě v NP :lol:
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 14 years ago

soooc píše:svm?

Tohle je slušné fórum, sprosté slova tady fakt používat nemusíš ;)
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ppp76 » 14 years ago

Cenove dostupnej spoj je pro tenhel pripad nstreme dual , budes v limitech a protahnes tam dobrou rychlost , vysilaci antenka 24 dB prijimaci alepson 29dB cim vetsi tim lepe , na prijmu je to jedno tam muze bejt antena velikosti detskyh bazenku :D vzhledem k tomu ze prowax je ted na cas nedostupej vidim to na anteny od stourace plus kabely pokud vyrabi , rb800 udela parady habadej a cm9 ( pokud budes prase tak abys mohl jet v turbu, pak tam protahnes tak 50 - 60 mb realnyho provozu) pri 40 mb pocitej ping okolo 1 - 2 ms coz je luxusni spoj kterej na nku neudelas a hlavne na nku nedodrzis limity pokdu budes chtit slusnou propustnost
0 x

David2006

Příspěvekod David2006 » 14 years ago

jj, přesně to udělej jak píše ppp76, přeci bys pak neměl v tom zapadákově klidný spaní kdyby ten link nestál 25tis a nebyl v normě, ale stál jenom 9tis. (2xRaketa a 30dBi Rocket dishe k tomu). Jako APčko pak dát NS M5 a ke klientům NS M5 nebo NS M5 Loco podle vzdálenosti a valí se AirMaxem... .
0 x

dubrma

Příspěvekod dubrma » 14 years ago

David2006 píše:jj, přesně to udělej jak píše ppp76, přeci bys pak neměl v tom zapadákově klidný spaní kdyby ten link nestál 25tis a nebyl v normě, ale stál jenom 9tis. (2xRaketa a 30dBi Rocket dishe k tomu). Jako APčko pak dát NS M5 a ke klientům NS M5 nebo NS M5 Loco podle vzdálenosti a valí se AirMaxem... .

Přesně tak, možná bych to řešil i Jirousem 29 s Bulletem.
Pokud tam není rušno, tak tě nikdo kamenovat za Turbo snad nebude.
Vypni airmax, nastav ack na pevno, vyhni se FW 5.3, vypni DFS, popř dej watchdoga. Ti stačit bude...

Na dual n od MK to nemá, ale máš spoj za 10k.

Edit: rocket tě vyjde líp...
0 x

dubrma

David2006 píše:jj, přesně to udělej jak píše ppp76, přeci bys pak neměl v tom zapadákově klidný spaní kdyby ten link nestál 25tis a nebyl v normě, ale stál jenom 9tis. (2xRaketa a 30dBi Rocket dishe k tomu). Jako APčko pak dát NS M5 a ke klientům NS M5 nebo NS M5 Loco podle vzdálenosti a valí se AirMaxem... .

Jako AP dávám u nás na vidlákově všesměr s bulletem. Airmax je funkční...
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ppp76 » 14 years ago

AAAA koukam zastanci kdyz to nejde silou zkusme to jeste vetsi se ozyvaji pak to ma ve vzduchu nejak vypadat :cry: Nekdy mam chute prihlasit se na ctu a zacit tam pracovat ....
0 x

dubrma

ppp76 píše:AAAA koukam zastanci kdyz to nejde silou zkusme to jeste vetsi se ozyvaji pak to ma ve vzduchu nejak vypadat :cry: Nekdy mam chute prihlasit se na ctu a zacit tam pracovat ....

Neblbni!!, kdo by nám stavil DUAL N-STREME spoje??? :D
0 x

David2006

Příspěvekod David2006 » 14 years ago

ppp76 píše:AAAA koukam zastanci kdyz to nejde silou zkusme to jeste vetsi se ozyvaji pak to ma ve vzduchu nejak vypadat :cry: Nekdy mam chute prihlasit se na ctu a zacit tam pracovat ....

Teeda člověk se Tě zastane, pochválí to cos napsal a Ty hnedle na něj takhle:))) . Se tam přihlas ať pak můžeš po sobě měřit zaplé DFSko:)).
0 x