❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Kombinace MK a UBNT klientů
-
- antispam: Ano
Kombinace MK a UBNT klientů
Nemám dost zkušeností, poraďte jak nejlíp nastavit MK AP tak aby fungovalo tranparentní jak MK (WDS ? nebo EoIP ?) a zároveň pomocí UBNT (bridge ?).
0 x
globalkiller píše:Nemám dost zkušeností, poraďte jak nejlíp nastavit MK AP tak aby fungovalo tranparentní jak MK (WDS ? nebo EoIP ?) a zároveň pomocí UBNT (bridge ?).
Pokud vim, tak ubnt podporuje od nejake doby wds station kompatibilni s tikem. Osobne jsem to nezkousel.
0 x
Josef Smola
k mikrotiku jsem se vratil po 4 letech a mam pocit, ze kdyby zakazali vsechny zabugovany feature, zustane jen ten barevnej terminal....
k mikrotiku jsem se vratil po 4 letech a mam pocit, ze kdyby zakazali vsechny zabugovany feature, zustane jen ten barevnej terminal....
Kompatibilni to sice je, ale treba OSPF sem tim korektne neprocpal, sice treba prolezlo, routy to chytlo, ale nejelo to dal nez za nejblizsi router, dal to hazelo TTL smrti a rozjelo se to az na MK proti MK (nic jinyho nez vymenu ubnt za mikrotik jsem nedelal). Na koncovym spoji to ovsem asi facha OK.
Multicast povolit a dalsi veci jsem na ubnt zkousel, prd to pomohlo.
0 x
pfadmin píše:Kompatibilni to sice je, ale treba OSPF sem tim korektne neprocpal, sice treba prolezlo, routy to chytlo, ale nejelo to dal nez za nejblizsi router, dal to hazelo TTL smrti a rozjelo se to az na MK proti MK (nic jinyho nez vymenu ubnt za mikrotik jsem nedelal). Na koncovym spoji to ovsem asi facha OK.
Muze byt. Ale jina alternativa AP MK a transparentni klient UBNT neni. Pokud tim neprochazi OSPF, pak je potreba poprudit support UBNT, aby to odstranili.
0 x
Josef Smola
raven-il píše:pfadmin píše:Kompatibilni to sice je, ale treba OSPF sem tim korektne neprocpal, sice treba prolezlo, routy to chytlo, ale nejelo to dal nez za nejblizsi router, dal to hazelo TTL smrti a rozjelo se to az na MK proti MK (nic jinyho nez vymenu ubnt za mikrotik jsem nedelal). Na koncovym spoji to ovsem asi facha OK.
Muze byt. Ale jina alternativa AP MK a transparentni klient UBNT neni. Pokud tim neprochazi OSPF, pak je potreba poprudit support UBNT, aby to odstranili.
Napiste si prosim lidi uz na celo a doma na zed, ze pres proxy arp nemuze ospf prolezt, ani kdybyste se modlili jak matka tereza.. Chyba neni v UBNT, v mikrotiku ani v nicem jinem, ale ve vas, ze tomu nerozumite a chcete neco, co nelze

0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!
UBNT mám rád!
soooc píše:raven-il píše:pfadmin píše:Kompatibilni to sice je, ale treba OSPF sem tim korektne neprocpal, sice treba prolezlo, routy to chytlo, ale nejelo to dal nez za nejblizsi router, dal to hazelo TTL smrti a rozjelo se to az na MK proti MK (nic jinyho nez vymenu ubnt za mikrotik jsem nedelal). Na koncovym spoji to ovsem asi facha OK.
Napiste si prosim lidi uz na celo a doma na zed, ze pres proxy arp nemuze ospf prolezt, ani kdybyste se modlili jak matka tereza.. Chyba neni v UBNT, v mikrotiku ani v nicem jinem, ale ve vas, ze tomu nerozumite a chcete neco, co nelze
Sypu si popel na hlavu, na svoji omluvu muzu max. dodat, že OSPF nepouzivame, takže jsem nahodil standardni postup řešení se supportem, většina začátečníků ani netuší, že se to da takto resit.
0 x
Josef Smola