❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Problem s ALIXem 3C

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
Ajfel

Problem s ALIXem 3C

Příspěvekod Ajfel » 14 years ago

Zdravim, mam tady ALIXe 3C, vypada funkcne, sviti atd. Dam do nej CFku s ROSem, nabootuje, po prvnim spusteni mi jej i winbox najde, ale po pokusu o prihlaseni na nej se odpoji a uz nejde najit ani winboxem ani nijak jinak. Nesetkal jste se s tim nekdo ? CFka potom nefunguje ani v PC, ani v jinem ALIXovi.
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 14 years ago

tak je problem v CFce ne? jinak skuz seriak ať vidíš co se tam děje.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

Ajfel

hapi píše:tak je problem v CFce ne? jinak skuz seriak ať vidíš co se tam děje.

Hmmm, no tak CFky jsem zkousel 3, seriak taky, ale tam to vzdycky skonci na zacatku bootovani a pak uz to neukazuje nic.
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 14 years ago

neukazuje nic protože seriak alixe jede na baudrate 9600 a mikrotik si to přepne na 112500 nebo kolik to je... možná to je opačně.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

Ajfel

hapi píše:neukazuje nic protože seriak alixe jede na baudrate 9600 a mikrotik si to přepne na 112500 nebo kolik to je... možná to je opačně.

no to ja vim, ale tim jsem chtel rict, ze mi to jako nic neukaze. btw. umi alix bootovat z USBcka ? Ze bych zkusil jeste rozjet alixe z USB
0 x

soooc

Příspěvekod soooc » 14 years ago

mas tam nejnovejsi bios v alixovi? Stare verze delali neplechu s nekterymi zavadeci.
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!