❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

napájení mikrotiku větrem a sluncem od I4

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
lukas

Re: napájení mikrotiku větrem a sluncem od I4

Příspěvekod lukas » 14 years ago

okoun píše:ano, tak toto by také bylo na kopci 3 km od vedení
nicméně pokud ti ČEZ nepovolí neměřený odběr tak se také pěkně prohneš, s tím mám zase já já zkušenosti, pokud to povolí tak je to OK.
to té srandičky jsem ochoten investovat max 30 táců, více ne.

V zivote jsem nenarazil na problem s merenym odberem :) Buchnu pilir, do nej hodiny, pripojim se na vedeni na sloupu, udelam revizi a tim to konci. A pokud je tam pripojka nejaka uz hotova, tak jen podil na nakladech... Faktura na posledni takovou akci (pilir plastovy, vykop ke sloupu 2m, trubka po sloupu, nasvorkovani na vodice, jisteni, revize, orezani krovin na sloupu) a vyslo to na 7.000,-
0 x
Lukas Kristek

okoun
antispam: Ano

Příspěvekod okoun » 14 years ago

psal jsem snad o měřenym :?: :roll:

ano s měřeným problém rozhodně není, protože se jim dává hodně peněz prakticky za nic, tak ti jdou na ruku, ale NEMĚŘENÝ je problém a dalo to dost práce to vyjednat. cenovej rozdíl měřeného a neměřeného připojení je cca 200Kč měsíčně! což je tedy silné kafe.
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

lukas

Příspěvekod lukas » 14 years ago

okoun píše:...pokud ti ČEZ nepovolí neměřený odběr tak se také pěkně prohneš...

Ja na to rikam, ze 7.000 za pripojku je pohoda. Ty prachy mimochodem nejdou cezu, ale platis je tomu, kdo to zrealizuje, pokud se s nima domluvis, ze si to udelas sam a oni to az potom nasvorkuji na cezacky vedeni, tak je to taky mozny, ale nevidim to jako usporu, spis naopak... A 200,- mesíčně? To mě fakt u takové investice nevytrhne ;)
0 x
Lukas Kristek