❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

VDSL a jak se naj tesite

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
pthv
Kontaktovat uživatele:

Re: VDSL a jak se naj tesite

Příspěvekod pthv » 14 years ago

net.work píše:
Dade_Marfi píše:ja se vzdycky uklidnim, kdyz vlezu do nejake ustredny DSLAMu a vidim tam ty vstupy, kde jsou tisice kablu bez nejakeho stineni na sobe ... to se musi tak ku*ewsky preslechat uz u tohoto vstupu, ze jsem uplne uklidneny o kvalite mozne sluzby ...

nejak nechapu proc by se to melo preslechat... ve velkych rackovych skrinich, kde mas plno patch panelu, 10 vyvazovacich panelu a v tom mraky kabelu namackanych vedle sebe se neco preslechava?!?!

Tak pozor na to. Cim delsi vedeni, ktere jde pospolu tim vetsi sance k preslechum. Tudiz je jasne, ze na 5m dratu v ustredne preslech moc nebude. Ale co dalsi 4km, ktere to vedeni jde pospolu. Samozrejmne proti tomu je krouceni a zapletani dratu a dalsi jine technologie:)
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ppp76 » 14 years ago

Pravda po klasickem SYKFY telefonim kabelu ethernet moc nechodi :D , i kdyz sem byl u manika ten ze doma ma strukturku ... nadhernej novej barak delanej jako srub, vsecko zatahany v tramech pri vystavbe , takze nic do zdi ted moc neda :cry: .... zapojim mu net do racku a jdu na druhej konec kablu a data lezli jako ze nelezli .... pingy trebas 10x 1 ms pak najednou 5 x nic .... testuju druhou zasuvku a ten samej scenar ... tak sem rozebral rack (mel ho zapustenej ve zdi , kabelaz nebyla videt) a koukam tam klasicky telefoni kabely ... setril a nechal si to natahat od mistniho dratenika .. silarine mozna rozumel ale tim to haslo :mrgreen:
0 x

Peyrak

Příspěvekod Peyrak » 14 years ago

tady jsem se setkal s barákama za miliony či desítky milionů v kterejch si při výstavbě na strukturku nikdo ani nevzpomněl a mysleli si, že to dohoníme wifinou, ale třeba barák z veloxu je v postatě železobetonová pevnost a wifina nechodila ani skrz jednu zeď :D
0 x

Tomáš Nesrsta
Moderátor
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Tomáš Nesrsta » 14 years ago

Ani MIMO?

Resil jsem teky pokryti jednoho hotelu kterej je celej zelezobeton. Kdyz to tam pred lety meril T-Mobile tak jim vyslo na jedno patro asi 6apecek. Ted jsme tam zkouseli "robota" od tendy a oproti notebooku s b/g-ckovou kartou nam vyslo ze na patro staci APcka jenom 2...
0 x
Bývalý ISP...

honzam

Příspěvekod honzam » 14 years ago

Ona je pravda že s touto kvalitou kabelů na to většina lidí nedosáhne. Nevím jestli znáte http://www.t-mobile.cz/web/cz/residenti ... -bez-pevne
ale u většiny zákazníků na vesnicích to ukazuje třeba
* Internet ADSL Standard - bez pevné linky
Změřená dostupná rychlost: 2 048 kb/s
Změřená dostupná odchozí rychlost: 128 kb/s
(mám ověřeno že to jsou reálné hodnoty a spíše maximální hodnoty)

Samozřejmě že pokud je na vesnici ústředna tak to dá třeba i 12Mbit ale takových vesnic u nás není moc. Většinou to ukazuje třeba i míň a upload to je katastrofa sama o sobě. Takže VDSL může útočit maximálně ve městech a tam se snažíme budovat optiku
0 x

Ajfel

Příspěvekod Ajfel » 14 years ago

Ne kazdemu to muze neco ukazat :)
Me to ukaze toto:
UIR: 4780566

Dostupnost:

Pro zadanou adresu nebylo nalezeno odpovídající UIR.
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 14 years ago

A to je nějaká samota? Ukáže to jen to kde je možné zřídit ADSL
0 x

pcwifi

Příspěvekod pcwifi » 14 years ago

moji adresu to vyfakovalo uplne stejne a adsl jsem kdysi zrizene mel, TM v tom ma zas bordel :lol:

PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

ppp76
Kontaktovat uživatele:

musis vypnit vsecky kolonky jinak te to posle do kelu , me to taky nechtelo nic prozradit dokud nemel vsecky kolonky plny ... ale dali by mi dobrou lajnu ... 3096/256 :mrgreen: asi k nim pujdu .. prec jen mam domu jen 70/70 Mb :mrgreen:
0 x

Ajfel

Příspěvekod Ajfel » 14 years ago

honzam píše:A to je nějaká samota? Ukáže to jen to kde je možné zřídit ADSL

Neni to samota, ADSL je tu bezne dostupne, jedina kolonka co neni vyplnena je Cislo domu, to bohuzel nevim, cislo popisne tomu tedy nestaci.
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 14 years ago

0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

byzlicek

Příspěvekod byzlicek » 14 years ago

Zdar Hoši,

TO2 už má teď hlavu v peiru z testů VDSLka,ono to totiž vůbec neběhá,ti co to navrhli se docela klepou,protože je čím dál víc jasný že to nepoběží tak,jak říkali.Takže no stres.A věřte mi,protože v TO2 dělám.
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Prece nejsou tak tupy ze neco oznamej a pak to terpva zacnou poradne testovat? Ale jestli je to pravda tim lip pro nas wifinare :twisted:
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 14 years ago

jo veril bych, ze to muze byt pravda ... par takovych "kachen" uz bylo ...
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education