❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

TM_mikrotik

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
papouch
Kontaktovat uživatele:

Re: TM_mikrotik

Příspěvekod papouch » 14 years ago

Díky za odpověď - sice jen jednu, ale se spoustou informací :-) Předhodil jsem to našim vývojářům, tak uvidíme, co z nich vypadne za prototyp :-) Dám určitě vědět - v případě zájmu pak pošlem na vyzkoušení apod.

No a pokud jde o ty dva senzory (vnitřní/vnější). Kdyby to mělo víc senzorů, tak by pak bylo potřeba trochu poladit ten skript na zpracování, aby to umělo více teplot... Ale to by asi pro někoho z místních problém nebyl, ne?

Ten "derivát z Quida" - je to zajímavá myšlenka - kolik vstupů/výstupů a na co by to mělo mít? Vstupy pro kontakty? Výstupy jako relé? Nebo přímo výstupy, které by uměly ovládat pasivní PoE napájení jednotlivých RJ45? No, ale otázka je, jestli by o to byl zájem... Zatím to podle reakcí vypadá, že by to byl vývoj spíš "do šuplíku" :-)
0 x
Máte-li chuť, mrkněte se na náš web http://www.papouch.com

lwq
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lwq » 14 years ago

papouch píše:Díky za odpověď - sice jen jednu, ale se spoustou informací :-) Předhodil jsem to našim vývojářům, tak uvidíme, co z nich vypadne za prototyp :-) Dám určitě vědět - v případě zájmu pak pošlem na vyzkoušení apod.

No a pokud jde o ty dva senzory (vnitřní/vnější). Kdyby to mělo víc senzorů, tak by pak bylo potřeba trochu poladit ten skript na zpracování, aby to umělo více teplot... Ale to by asi pro někoho z místních problém nebyl, ne?

LWQ: Staci kdyz z toho pujde vycitat pole udaju (CSV ci podobne) napriklad a to uz se zpracuje.

Ten "derivát z Quida" - je to zajímavá myšlenka - kolik vstupů/výstupů a na co by to mělo mít? Vstupy pro kontakty? Výstupy jako relé? Nebo přímo výstupy, které by uměly ovládat pasivní PoE napájení jednotlivých RJ45? No, ale otázka je, jestli by o to byl zájem... Zatím to podle reakcí vypadá, že by to byl vývoj spíš "do šuplíku" :-)

LWQ: Bych to videl na alespon zakladni variantu typu 4 porty pro ovladani napajeni RJ45 a navic jedno relatko pro spinani treba vetracku. Zda jde o vyvoj do supliku netusim. Kazdopadne platforma je, takze overeny prototyp se muze hodit do nabidky na webu a dle zajmu to dodavat, kdy si myslim, ze zajem jiste bude :wink:
0 x
LWQ ... Vice na www.lwq.cz (treba GIOM 3000 atp.) ...

hapi

Příspěvekod hapi » 14 years ago

já jsem o tom přemejšlel a myslim že zájem vůbec nebude.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

lwq
Kontaktovat uživatele:

hapi píše:já jsem o tom přemejšlel a myslim že zájem vůbec nebude.

Proc by zajem nebyl ? Nehce nahodou solidni ISP mit prehled o siti a moznost jeji kontroly ?
0 x

okoun

Příspěvekod okoun » 14 years ago

hapi předlož svůj teploměr za 300Kč a zájem bude :lol:
drahé teploměry jsou na trhu už dávno, ale levné moc právě ne.
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

hapi

lwq píše:
hapi píše:já jsem o tom přemejšlel a myslim že zájem vůbec nebude.

Proc by zajem nebyl ? Nehce nahodou solidni ISP mit prehled o siti a moznost jeji kontroly ?

solidnímu ISP nepadaji zařízení.
0 x

hapi

okoun píše:hapi předlož svůj teploměr za 300Kč a zájem bude :lol:

no mám tu betaverzi svýho teploměru do seriaku včetně komunikačního jazyka a scripty pro linux na grafování. Možnost připojit jak čidla (teoreticky nekonečné množstvý) tak kontakty(4-8) a je tam i měření napájení RBčka (9-30V).
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ppp76 » 14 years ago

hapi píše:
okoun píše:hapi předlož svůj teploměr za 300Kč a zájem bude :lol:

no mám tu betaverzi svýho teploměru do seriaku včetně komunikačního jazyka a scripty pro linux na grafování. Možnost připojit jak čidla (teoreticky nekonečné množstvý) tak kontakty(4-8) a je tam i měření napájení RBčka (9-30V).

Tak sup s nim an trh rad si ho testnu , sice mi nepadaj zarizeni ale rad bych vedel co se mi v nekterejch skrinich deje v parnym lete ... hlavne co mi udelaj rb 800 :twisted:
0 x

hapi

beta

http://www.skylan.cz/skylan/temp/temp.php

napájení vyřešený jakkoliv myslitelně u ISPíků. Když chci monitorovat rack tak koupim RB411L3 za pár stovek, připojim teploměr a rozmístim čidla a jedu. Po síti kde jsou mikrotiky se seriaky je to bez problemu.
0 x

lwq
Kontaktovat uživatele:

hapi píše:beta

http://www.skylan.cz/skylan/temp/temp.php

napájení vyřešený jakkoliv myslitelně u ISPíků. Když chci monitorovat rack tak koupim RB411L3 za pár stovek, připojim teploměr a rozmístim čidla a jedu. Po síti kde jsou mikrotiky se seriaky je to bez problemu.

Jo ty to udelas, ale spousta lidi ani napad presny jak to udelat nevypoti a tak s vdekem vezmou hotove reseni :wink:
0 x

hapi

tak jako mám známího co by to nejspíš bral a deska bude univerzální takže jich můžu udělat víc. Nechat si vyrobit jeden nebo 10 plošňáků neni velkej rozdíl. Ale bude to chvíly trvat. Musim navrhnout plošňák a zvolit vhodný konektory, krabičku atd..

žádná sranda když bych to pro někoho dělal..
0 x

lwq
Kontaktovat uživatele:

hapi píše:tak jako mám známího co by to nejspíš bral a deska bude univerzální takže jich můžu udělat víc. Nechat si vyrobit jeden nebo 10 plošňáků neni velkej rozdíl. Ale bude to chvíly trvat. Musim navrhnout plošňák a zvolit vhodný konektory, krabičku atd..

žádná sranda když bych to pro někoho dělal..

Jo to znam ... Resim neco podobneho(typove) na motorky, kde to mas jste vice agresivni ...

BTW: Sem na webu papoucha nasel dost zajimave, venkovni RJ45 konektory ... Premyslim, zda je vyuziju :idea:
0 x

kiklhorn

Příspěvekod kiklhorn » 13 years ago

Mikrotik stejně musí být něčím napájený - jack nebo pasivní PoE
Takže co varianta teploměr napájený externě se sériovou komunikací?
Pro externí napájení udělat meziksichty jack-jack s odbočkou nebo rj45-rj45 s odbočkou.
Pokud by se v meziksichtu dělala stabilizace na 5V pro teploměr tak jako vedlejší efekt by byla možnost napájení USB (http://wifi.aspa.cz/mikrotik-usb-power- ... v-z102476/)
0 x

papouch
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod papouch » 13 years ago

Tak hlásím, že po nějaké době máme konečně novou verzi teploměru TM_Mikrotik:
http://www.papouch.com/cz/shop/product/tm-teplomer-mikrotik/

Hlavní novinky:
  • Napájení přímo z portu RB.
  • Jeden senzor přímo na desce teploměru.
  • Externě možnost připojit buď druhý senzor nebo spínací kontakt (sledovat otevření skříně, apod.).
  • Pro případné nestandardní použití možnost připojit i externí napájení nebo sériový port přes špičky na desce.
Momentálně máme nějaké kusy z prototypové série a během pár týdnů to bude skladem. Doufám, že se bude nový teploměr líbit :-)
0 x
Máte-li chuť, mrkněte se na náš web http://www.papouch.com

Peyrak

Příspěvekod Peyrak » 13 years ago

tak tomu říkám za rozumnou cenu! Určitě vyzkouším
0 x