❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Mikrotik ptp 5km nezarusene
Re: Mikrotik ptp 5km nezarusene
v Nstreme a 40mhz kanalu myslim v pohode i vic, nebo v Nku. To ze karta na nejake frekvenci jede blbe, je nejspise situaci v eteru, to ze nic nenaskenujes jeste neznamena ze tam nic neni.
0 x
dubrma píše:Podle me je fixovani rychlosti blbost, mirne zaruseni, nebo zmena pocasi muze rozpojit spoj?
To ze na jine f nez 5,5 nejede je asi taky spatne. Co s tema kartama delaji?:D
MK vyuzivam na routery, to klobouk dolu. Ale u bezdratu me zatim vzdycky sklamal.
S UBNT taham 50M hd pres MIMO 20Mhz upa v klidu, s MK bych to asi nezvladl...
Marek
Jenom 50? to se ubnt moc nevytahlo

Jinak nejcastejsi zavada je mezi klavesnici a zidli vseobecne u vsech technologii

0 x
Maxik píše:v Nstreme a 40mhz kanalu myslim v pohode i vic, nebo v Nku. To ze karta na nejake frekvenci jede blbe, je nejspise situaci v eteru, to ze nic nenaskenujes jeste neznamena ze tam nic neni.
Presne tak , uz se mi parkrat stalo ze jsem nic nevidel a preste bylo zaruseno , a to sem to sjel spektrakem jak co umi tik tak ubnt a a ni jeden neukazal nic , az klasiskej spektrak ukazal co tam lita za bordel .
0 x
ppp76 píše:dubrma píše:Podle me je fixovani rychlosti blbost, mirne zaruseni, nebo zmena pocasi muze rozpojit spoj?
MK vyuzivam na routery, to klobouk dolu. Ale u bezdratu me zatim vzdycky sklamal.
Marek
Jinak nejcastejsi zavada je mezi klavesnici a zidli vseobecne u vsech technologiiUBNt je lama user friendly zarizeni a to co dokaze ubnt dokazu s tikem taky a jeste minimalne o tretinu lepe protoze si k nemu pripojim kvalitni antenu a to je zaklad vseho
Na ubnt hračičky jde taky připojit anténa, nebo snad ne?:D
Psal jsem že "tahám" tudíž myslím v reálu, bohužel nemám na to linku, abych mohl zacpat ethernet v jednom a půl směru co mi dovolí hračky.
Chtěl bych tě vidět jak děláš s MK 150M HD. Kdyby se ti to podařilo do 10k (jako s ubnt), tak ti ho koupím na vánoce:D
Jak už jsem psal stabilita a možnosti router os jsou vynikající, ale zbytek jsem ještě nezvládl. A bude mi to asi chvíli trvat, a MK asi taky...
O to co mám v síti mi nejde, jde mi o to aby to jelo...
0 x
ppp76 píše:Maxik píše:v Nstreme a 40mhz kanalu myslim v pohode i vic, nebo v Nku. To ze karta na nejake frekvenci jede blbe, je nejspise situaci v eteru, to ze nic nenaskenujes jeste neznamena ze tam nic neni.
Presne tak , uz se mi parkrat stalo ze jsem nic nevidel a preste bylo zaruseno , a to sem to sjel spektrakem jak co umi tik tak ubnt a a ni jeden neukazal nic , az klasiskej spektrak ukazal co tam lita za bordel .
Se mi ještě nestalo, to možná přijde, budu s tím počítat.
0 x
dubrma píše:ppp76 píše:dubrma píše:Podle me je fixovani rychlosti blbost, mirne zaruseni, nebo zmena pocasi muze rozpojit spoj?
Marek
Jinak nejcastejsi zavada je mezi klavesnici a zidli vseobecne u vsech technologiiUBNt je lama user friendly zarizeni a to co dokaze ubnt dokazu s tikem taky a jeste minimalne o tretinu lepe protoze si k nemu pripojim kvalitni antenu a to je zaklad vseho
Na ubnt hračičky jde taky připojit anténa, nebo snad ne?:D
Psal jsem že "tahám" tudíž myslím v reálu, bohužel nemám na to linku, abych mohl zacpat ethernet v jednom a půl směru co mi dovolí hračky.
Chtěl bych tě vidět jak děláš s MK 150M HD. Kdyby se ti to podařilo do 10k (jako s ubnt), tak ti ho koupím na vánoce:D
Jak už jsem psal stabilita a možnosti router os jsou vynikající, ale zbytek jsem ještě nezvládl. A bude mi to asi chvíli trvat, a MK asi taky...
O to co mám v síti mi nejde, jde mi o to aby to jelo...
Ukaz mi jak v realu tahas s ubnt 150Mb kdyz to ma 100Mb ethernet

0 x
Tady mas jeden testik , je to rb800 proti rbsxt v tcp na 1,5km , bohuzel mam tam jen jednu antenu jednopolarizacni takze vic to neudela a hlavne vic by stejne nedal ten ethernet mozna tak o 10 mb pak by skoncil , takze papirovy prenosovky 300Mb u kdejakyho levnyho kramu sou k smichu , rbsxt nevyjimaje . Stouralove ano nebyl to jperf test ale btest , jen mala rychlovka , realenej provoz nasimuluju az bud eteplo a pridam druhou antenu a pcko s gigovou kartou na obe strany . Te dtam lezi postarsi notas se stomegem .
Oprava byl, tam spatnej obrazek.Ted je tam tcp
Oprava byl, tam spatnej obrazek.Ted je tam tcp
- Přílohy
-
- sxttesttcp.JPG (76.29 KiB) Zobrazeno 3303 x
Naposledy upravil(a) ppp76 dne 03 Mar 2011 12:37, celkem upraveno 5 x.
0 x
ppp76 píše:Tady mas jeden testik , je to rb800 proti rbsxt v tcp na 1,5km , bohuzel mam tam jen jednu antenu jednopolarizacni takze vic to neudela a hlavne vic by stejne nedal ten ethernet mozna tak o 10 mb pak by skoncil , takze papirovy prenosovky 300Mb u kdejakyho levnyho kramu sou k smichu , rbsxt nevyjimaje . Stouralove ano nebyl to jperf test ale btest , jen mala rychlovka , realenej provoz nasimuluju az bud eteplo a pridam druhou antenu a pcko s gigovou kartou na obe strany . Te dtam lezi postarsi notas se stomegem .
A jeste ke vsemu UDP test, fuj.
0 x
- sub_zero
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
miract píše:ppp76 píše:Tady mas jeden testik , je to rb800 proti rbsxt v tcp na 1,5km , bohuzel mam tam jen jednu antenu jednopolarizacni takze vic to neudela a hlavne vic by stejne nedal ten ethernet mozna tak o 10 mb pak by skoncil , takze papirovy prenosovky 300Mb u kdejakyho levnyho kramu sou k smichu , rbsxt nevyjimaje . Stouralove ano nebyl to jperf test ale btest , jen mala rychlovka , realenej provoz nasimuluju az bud eteplo a pridam druhou antenu a pcko s gigovou kartou na obe strany . Te dtam lezi postarsi notas se stomegem .
dyt tam pise TCP..
0 x
Říkáš-li, že něco nejde, znamená to, že to neumíš.
Jirka Lazorčák
PS: Ta fotka je stará, už mám +15kilo..
Jirka Lazorčák
PS: Ta fotka je stará, už mám +15kilo..
psal jsem v jednom a pul smeru, priste to zkus precist 2x.
To umi i usrany Bullet za necele 2 litry, ale jinak to mas super:D
edit: preklep
0 x
sub_zero píše:miract píše:ppp76 píše:Tady mas jeden testik , je to rb800 proti rbsxt v tcp na 1,5km , bohuzel mam tam jen jednu antenu jednopolarizacni takze vic to neudela a hlavne vic by stejne nedal ten ethernet mozna tak o 10 mb pak by skoncil , takze papirovy prenosovky 300Mb u kdejakyho levnyho kramu sou k smichu , rbsxt nevyjimaje . Stouralove ano nebyl to jperf test ale btest , jen mala rychlovka , realenej provoz nasimuluju az bud eteplo a pridam druhou antenu a pcko s gigovou kartou na obe strany . Te dtam lezi postarsi notas se stomegem .
dyt tam pise TCP..
Jak pise, mel tak obrazek s UDP, podle toho jsem take reagoval.
0 x
dubrma píše:psal jsem v jednom a pul smeru, priste to zkus precist 2x.
Definuj mi teda jeden a pul smeru? tim jako myslis 100mb jednim a zaroven 50 mb druhym smerem?
Jinak bullet ma jeden zasadni problem ... nepripojis k nemu dve anteny

Plno tehle malejch hracek ma krasny papirovy hodnoty , ale papir snese vse ... kdyby to bylo tak uzasne funkcni jako na papire tak proc by si lidi kupovali spoje od alcomy apod?
To me dojal taky jeden zacinajici isp kdyz si dal hlavni router pcko do nej dve sitovky tplink za 100kc a divil se ze mu tam nejde vic jak 25mb realnyho provozu ....
0 x
Trefa!
Na rocketa uz jo.
Zatim tece a neni problem, tak uvidime...
Na rocketa uz jo.
Zatim tece a neni problem, tak uvidime...
0 x
Ok raketa uz zvladne dve ale porad ma jen jen jeden 100mb port a zatim mi jeste nikdo neukazal jak mu tam tech 90mb s rekneme 10 000 paketama a trebas 7000 connection v realnym provozu bezi . Coz muzu ze zkusenosti rict ze mi bezelo 70/20 realnyho rpovozu na rb600 v nstreme dualu a pingy byly do 2ms a bylo to na 4 km . Spoj bezel jako nouzova nahrada za desitku . Coz kdyz nepocitam anteny byl spoj cca za osmicku ( 2x rb600 - 6000 , 4 x cm9 - 2000) az mi takovej spoj ukazes na tech plastohrackach rad se prijedu an nej podivat a pak si nasypu tady na foru popel na hlavu a zacnu to pouzivat taky 
Pokdu chces vyssi rychlosti pri dobry odezve tak uz jedine nejaka desitka a vejs .......N ko ma na muj vkus od vsech vyrobcu pri vyssich rychlostech az moc dlouhy odezvy nez abych tp pouzil na vic preskoku max tak na posledni mili .

Pokdu chces vyssi rychlosti pri dobry odezve tak uz jedine nejaka desitka a vejs .......N ko ma na muj vkus od vsech vyrobcu pri vyssich rychlostech az moc dlouhy odezvy nez abych tp pouzil na vic preskoku max tak na posledni mili .
0 x