Zdravim,
muze takova konfigurace slusne pracovat?
Nema nahodou nejaky hacek?
Zvladl by RB i dalsi 2 karty?
Chci ji pouzit na pater potrebuju 20/5M.
RB chci dat do krabice za antenu, jak jsem cetl, tak zatect by nemelo.
Zacinam s MK, nez neco poseru radej bych se zeptal.
JRC-24 extrem
R52n-M
RB433AH
Diky, Marek
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Mikrotik ptp 5km nezarusene
V bordech 433 se rusi karty navzajem, to je tady popsane mnohokrat, lepsi je rb600,800 nebo jednotlive 411/711.
0 x
Já bych použil na tuto vzdálenost větší antény. V limitu to s 24dB asi nepojede při této rychlosti v TCP.
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
-
- Moderátor
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
spoj 4,9Km
anteny PAR24EXTREME
jedna strana RB411 za antenou
druha strana RB433 v aluboxu na 1M koax
TXpower obe strany 10
Signal -71/-71
propustnost TCP 13-15M FD, 29M / 25 M HD
jedna strana by chtela jeste dozamerit ale je to na 15M stozaru jakej se pouziva pro vedeni vysokeho napěpi a je tedy uplne bez zebriku a navic na kopci takze dozamereni pocka do jara
anteny PAR24EXTREME
jedna strana RB411 za antenou
druha strana RB433 v aluboxu na 1M koax
TXpower obe strany 10
Signal -71/-71
propustnost TCP 13-15M FD, 29M / 25 M HD
jedna strana by chtela jeste dozamerit ale je to na 15M stozaru jakej se pouziva pro vedeni vysokeho napěpi a je tedy uplne bez zebriku a navic na kopci takze dozamereni pocka do jara
0 x
Bývalý ISP...
no jo, ale seš úplně mimo TXpower 10dB+24dB=fujble
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
Pokud tam ma jeste pigtail a kousek kabelu bude v norme +-, to jsou horsi ti co maji na karte 27 a 30 db antenu, celkem bezna vec rek bych.
0 x
Dejte nstreme dual vysilaci 24dB prijimaci 29dB je to v limitu a propustnost jak prase, pokud se tam naprasi turbo tak by to mohlo jet 50-60Mb, turobo nevim jak je to s legalnosti na mnoha vlaknech se to resi a kazdej rika neco jineho , je ciste na zvazeni kazdeho jaky na to ma nazor, ale s turbem tam vytahne tech 50 urcite
0 x
-
- Moderátor
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
uznavam ted jsem +-2dB pres ale az se lip nasmerujou anteny tak se pak logicky stahne vykon
na druhou stranu ono 5km je pro 5GHz s danym vykonem tak nejak limit. pokud chces spoj delsi tak jedine NStreme Dual nebo jit pres limit
na druhou stranu ono 5km je pro 5GHz s danym vykonem tak nejak limit. pokud chces spoj delsi tak jedine NStreme Dual nebo jit pres limit
0 x
Bývalý ISP...
Zdravim,
zkusil jsem a nebyl jsem prijemne prekvapen.
771 zvladlo 8-15Mbps HD nestabilni ccq v zatezi na 30%, podobny vysledek 433 s CM9.
hral jsem si s tim tyden, vymenoval desky...
Ze zoufalosti jsem tam dal ubnt wisp a ejhle kolem 20M...
Nevim kde jsem delal chybu...
Marek
zkusil jsem a nebyl jsem prijemne prekvapen.
771 zvladlo 8-15Mbps HD nestabilni ccq v zatezi na 30%, podobny vysledek 433 s CM9.
hral jsem si s tim tyden, vymenoval desky...
Ze zoufalosti jsem tam dal ubnt wisp a ejhle kolem 20M...
Nevim kde jsem delal chybu...
Marek
0 x
chce to ladit ladit a ladit i v nezarušením prostředí, mě to také jelo mizerně, přeladil jsem na 5,5 a jeto to úplně bomba ccq 100% rate fixnutej na 48Mb antény JRC 24extrem vzdálenost 4km
0 x
Ladit,ladit,ladit a ladit, to je nejčastější zaříkávadlo na MK. a pokud nevíš co s časem nasaď si toho na síť víc
budeš si to užívat 

0 x
Ten kdo uz o par mikrotiku ma tak s tim vetsinou nema problem a ma "naladeno" pomerne rychle, protozze vi jake verze pouzit na co a jake nastaveni na wifi. Horsi je kdyz si nekdo postavi spoj na krabickach nejmenovaneho vyrobce kde se nic nastavit neda a neni nic moc videt co se deje, pak je to problem.
0 x
kousek píše:Ladit,ladit,ladit a ladit, to je nejčastější zaříkávadlo na MK. a pokud nevíš co s časem nasaď si toho na síť vícbudeš si to užívat
ladí se všude a pokud ne tak se to většinou kompenzuje přepalováním výkonů!
0 x
Podle me je fixovani rychlosti blbost, mirne zaruseni, nebo zmena pocasi muze rozpojit spoj?
To ze na jine f nez 5,5 nejede je asi taky spatne. Co s tema kartama delaji?:D
MK vyuzivam na routery, to klobouk dolu. Ale u bezdratu me zatim vzdycky sklamal.
S UBNT taham 50M hd pres MIMO 20Mhz upa v klidu, s MK bych to asi nezvladl...
Marek
To ze na jine f nez 5,5 nejede je asi taky spatne. Co s tema kartama delaji?:D
MK vyuzivam na routery, to klobouk dolu. Ale u bezdratu me zatim vzdycky sklamal.
S UBNT taham 50M hd pres MIMO 20Mhz upa v klidu, s MK bych to asi nezvladl...

Marek
0 x