❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Aktualizace mikrotiku - nova verze na CF kartu

Návody a problémy s konfigurací.
Matik

Aktualizace mikrotiku - nova verze na CF kartu

Příspěvekod Matik » 19 years ago

Pekny den, chtel bych se zeptat zda by nekdo neporadil jak nahrat novou verzi mikrotiku na CF kartu abych si neporusil licenci. Mam verzi 2.9.17 a chtel bych verzi 2.9.27 ale nechtel bych si porusit licenci. Proto prosim o radu pres co a jak se nahravaji nove soubory a pripadne pres jaky program. Diky predem za odpoveï.
0 x

Besito

Příspěvekod Besito » 19 years ago

Stáhni si balíček s novou verzí a pak se připoj na MK pres FTP, zkopíruj to na MK a pak vyrestartuj... Ono se to udělá samo :-)
0 x

Matik

Příspěvekod Matik » 19 years ago

Besito píše:Stáhni si balíček s novou verzí a pak se připoj na MK pres FTP, zkopíruj to na MK a pak vyrestartuj... Ono se to udělá samo :-)

Tak jsem si stahnul balicek z http://www.mikrotik.com/download.html#v2 nazev souboru byl "routeros x86" nakopiroval jsem ho tam a resetoval ale nic se nestalo. Je tam porad stejna verze a ten soubor ktery jsem tam nakopíroval tedy "routeros-x86-2.9.27.npk" tam neni. nevím jestli je rozdíl kdyz se nahrava nová verze na CF kartu a nebo do Routerboardu?
0 x

Besito

No, tak to zkus vyrestartovat ještě jednou.

Tohle se mi stalo u 2.9.27 taky, že jsem to musel dvakrát restartovat... a myslim, že jsem to tam musel i dvakrát nahrát.

Ale každopádně to tak jde.
0 x

biker

Příspěvekod biker » 19 years ago

Bohuzel ani po dvou restartech se me upgrade neprovedl :-(. Vubec nevim co s tim. Ted tam mam verzi 2.9.25.
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 19 years ago

to jako cpete do RB verzi pro x86?
0 x

Besito

Ajo :oops:

To si musíš stáhnout balíčky, co jsou pro routerboardy...

Já RB nepoužívám. Mám normální kompy :-)

sry
0 x