ptam se dokud to jde...10tka je spanelska vesnice pro me...
Thx tak ci tak za rady, k nejake shode nakonec v nich doslo a patricne info mi to dalo.
PW
Leeonek píše:Insider: No měl jsem na té 10km trase před 2 lety M3 (34Mbit) a při hodně silném dešti to chybovalo nebo se to rozpadlo, kombinace byla 60+90. Další spoj byl na 13 km, taktéž M3 stejná kombinace antén, a prostě shukli vždycky oba. Jako nějak extra často to nebylo, ale v létě když bývali bouřky tak jo. Proto si myslím, že u vyšší modulace to bude to bude horší. Na druhou stranu, je možné že mám úchylku co se týče dostupnosti spojů
pcwifi: No jak vidíš dle ostatních reakcí se to asi použít dá, jsou tady větší odborníci než já a mají určitě víc zkušeností. Osobně mám zkušenosti asi s desítkou spojů, takže můj názor ber s rezervou. Navíc jak jsem psal výše, vadí až opravdu hodně silný déšť, a ten trvá při bouřce třeba 20 minut a pak se to chytne zpět. Jak jsem psal výš, provozuju na 10km Summit Narrow 100Mbit kombinace 120+60 a jako jede to, no.... Včera mi přišel další Narrow, budu ho nasazovat na 13km 90+90cm jako upgrade místo 50Mbit Alteru, tak můžu poreferovat. Obě trasy mají perfektně čistou fresnelku ještě s velkou rezervou, takže žádné "tady mě to kousíčkem líže kopec" nebo podobné.
Dade_Marfi: jasné, špatně jsem pochopil
Leeonek píše:jasně, je to o tom, kolik jsi schopný "unést". Pokud je přes léto 6 bouřek při kterých Ti to spadne po 10-20 minutách, můžeš si být téměř 100% jistý, že klient který při té bouřce sedí u komplu, ti to vpálí do tváře v momentě, kdy se budeš ohánět stabilitou Tvé sítěProstě rezerva je rezerva, čím větší, tím lepší.
A pokud mi to přes silnou bouřku 3x do roka spadne? To je fakt, nezabráním tomu ani s 30db rezervou, ale další 3 bouřky vychytám snížením modulace ale pojedu. Nehledě na to, že menší anténa má větší šanci že ji někdo zaruší, a to je nevyvratitelný fakt
hapi píše:a nebylo tam navýšení pouze jedný strany o 25Mbit za 2500,-?
net.work píše:tak co panove (a mozna damy?) uplynul uz skoro rok od prvniho spoje a tema se zaclo ubirat trosku do OT - proto se zeptam - jak to mate nyni s 1S10 ? (zkusenosti, poruchovost......)
diky