❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Jak diagnostikovat nefunkcni Mikrotik

Návody a problémy s konfigurací.
polo

Jak diagnostikovat nefunkcni Mikrotik

Příspěvekod polo » 15 years ago

Ahoj, mam docela vazny problem s Mikrotikem (verzi SW bohuzel neznam, ale cip je tam RB 450, 5 portovy). Prestal z niceho nic fungovat a ja nevim jak ho zprovoznit. Pokusim se popsat co jsem vysledoval z jeho chovani.
1) Kdyz pripojim napajeni tak sviti obe dve diody - zelena i modra - sviti porad.
2) Normalni bylo nekolik sekund po zapnuti ze pipnul - diky tomu jsem poznal ze system je nabootovany. Ted nepipne.
3) Zapnul jsem ho, pripojil kabely se zapnutymi pocitaci, ale zadna z LED ktere jsou na konektorech se nerozsvitila. Doslo ale k tomu ze se rozvitily diody na prvnim portu asi na vterinu a pak zhasly, pak se na vterinu rozvitily diody na druhem portu a zhasly. Takto se to deje u vsech portu cyklicky. Prvni az paty a pak znova dokola.
4) U pripojenych PC jsem si vsimnul ze diody u konektoru sitove karty jsou zhasle. (Kdyz jsem je pripojil do switche tak se rozvitily z cehoz usuzuji ze chyba PC to neni).
5) Jeste bych dodal ze jsem zkousel stisknout tlacitko reset, ale niceho jsem tim nedosahnul.

Budu rad za kazde nasmerovani.
Dekuji
0 x

DRAKK

Příspěvekod DRAKK » 15 years ago

Připojit se přes konzolu.
0 x
******WWW.DRAKKNET.CZ******

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 15 years ago

null modem seriovej kabel, hyperterminal nastaveni 115200 8N1 HW zapnout rb a do 2 sec zmacknout s a ses v konzoli
0 x

polo

S tou konzoli bydu asi problem. 1) nemam COM konektor a za 2) I kdybych se k routru takto pripojil tak nevim jak ho zdiagnostikovat. Vzdy jsme pouzival Winbox.
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

ten kabel si bud kup, nebo si ho udelej konektory koupis za par korun v gesu,gme apod + 3 draty treba pouzijes utp kabel, jako konzoli pouzis hyperterminal, putty nebo podobne
0 x

polo

kabel si sezenu... Jak se pripojit mi jednou ukazoval kolegav praci (putty). Ale kdyz se dostanu do prikazoveho radku nevim co dal. Na netu je sice nekolikasetstrankovy manual s prikazy na konfiguraci site ale ja nevim kde zacit - jak ten router diagnostikovat.
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

zmacknes s a ses v menu to se ovlada pomoci klaves, to je seriova konzole ne linuxova, pochopis je to jednoduche.
0 x

asdewq

Příspěvekod asdewq » 14 years ago

tak dnes sa mi podarilo zrusit rb493G ... sieti len modra a zelena ledka, tesne pred smrtou som vybral balicky ktore chcem odinstalovat a nechal upgradnut bios na 2.29 - to bola asi somarina.. nuz stalo sa.. seriak mam, ked nan pripojim 433jku ktora je ok tam sa do routerboot-u dostanem uplne bez problemu, na tejto mrtvej rbcke vsak nic :( mate niekto pls napad co s tym?
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 14 years ago

zkontroluj kondenzátory na desce. Ty největší - jsou tam asi 3kusy. Jestli nejsou vyteklé. U těchto desek se to stávalo
0 x

asdewq

dik za napad, lenze to je cisto novy rb - vcera som ho vybalil z tovaru objednaval som ho koli jednemu konkretnemu testu a koli tomuto som tam potreboval v5, takze upgrade, reset konfigu, nastavenie - vsetko ok, vyhadzal som zbytocne balicky, upgradol bios a mrtvo :( .. takze je to funglovka kondikmi to nebude
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 14 years ago

jestli je to nova deska a klasicky se nejde dostat do seriove konzole, neni tam nejaky figl jako na rb750 bez seriaku ?
0 x

asdewq

vyriesene... zrejme bol problem pri upgrade biosu, nakoniec bolo riesenie zapnut rb so stlacenym reset tlacidlom a po cca 2s pustit, normalne nabootoval, potom cez ftp nahrat len subor s biosom, upgrade, reboot a je to
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 14 years ago

to jsi tam daval 5.0RC9 ? Nekdo tu v jinem tematu psal ze mu po upgradu biosu taky nenajel
0 x

asdewq

sla tam rc7 nakolko som potreboval porovnat rozny hw ale s ostatnymi podmienkami rovnakymi a na tom s cim som to porovnaval mam rc7.
0 x