❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Wifi škodí stromům

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
okoun
antispam: Ano

Re: Wifi škodí stromům

Příspěvekod okoun » 14 years ago

Pintero píše:
okoun píše:já jsem zjistil, že náš nanobridge, který stále testuji ruší příjem dvb-t. začnu tam přenášet data a začne se sekat obraz, mám to odzkoušené, že to tak opravdu je. Nanobridge je asi 1 metr od televizní antény, je to celkem průser :roll:
----
Nejsem ISP, jsem CZF
Pokud konkurence nedodržuje normy, vaší povinností není je přehlušit, ale nahlásit na ČTU.
UBNT v naší síti? To by prasta musela létat...
Doma: gČKO a nKO | Venku: aČKO a bČKO

Koukam ze uz u vas zacala prasata letat :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Okoune smaz konecne ten podpis, mas tam stejne chybu....

jakou chybu zase?
stále dodržuji co jsem napsal
to že testuji jak nefunguje nanobridge v mém druhém bytě u místního ISP, to je věc jiná....
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

sub_zero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod sub_zero » 14 years ago

okoun píše:
Pintero píše:
okoun píše:já jsem zjistil, že náš nanobridge, který stále testuji ruší příjem dvb-t. začnu tam přenášet data a začne se sekat obraz, mám to odzkoušené, že to tak opravdu je. Nanobridge je asi 1 metr od televizní antény, je to celkem průser :roll:
----
Nejsem ISP, jsem CZF
Pokud konkurence nedodržuje normy, vaší povinností není je přehlušit, ale nahlásit na ČTU.
UBNT v naší síti? To by prasta musela létat...
Doma: gČKO a nKO | Venku: aČKO a bČKO

Koukam ze uz u vas zacala prasata letat :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Okoune smaz konecne ten podpis, mas tam stejne chybu....

jakou chybu zase?
stále dodržuji co jsem napsal
to že testuji jak nefunguje nanobridge v mém druhém bytě u místního ISP, to je věc jiná....

mg.. ve slově "PRASATA"... buď umaž "a" a "t" nebo si tam jedno "a" přidej".. :lol: :lol:
0 x
Říkáš-li, že něco nejde, znamená to, že to neumíš.

Jirka Lazorčák

PS: Ta fotka je stará, už mám +15kilo..

David Liška
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod David Liška » 14 years ago

Z mojí zkušenosti při souběhu koaxu s ethernetem k prolejzání sraček nedochází, ale nedejbože, aby byl někde po cestě toho koaxu problém s kostrou ( vyviklanej IEC konektor nebo zrezlej, ... ). Taky se někdy stane, že se při blbým PSV projeví někde na svodu rezonance a pak působí stínění jako aktivní část obvodu, pak je to rušení pochopitelný. Tyhle plášťový proudy se dají někdy odstranit několika nacvakávacíma feritovýma toroidama na koaxu ve vhodným místě, který se hledá pokusama.

Taky bejvá problém v tom, že lidi mají na stožárech bandu antén, který se už nepoužívaj, ale jsou připojený a zanáší do rozvodu zbytečný signály, který můžou s něčím interferovat, nehledě na to, že můžou i zalimitovat zesilovač a to pak sundá úplně všechno. Typickým příkladem je anténa na 1.TV kanál ve středních čechách a Ostravě a nebo 2. kanál tady u nás na Budějovicku. Sračky, co se linou z ethernetu, se nejvíc projeví totiž v pásmech do 100 MHz. Dokud jela u nás NOVA na K2, tak byly hrozný problémy s rušením od ethernetu v oblastech, kde byl horší signál. Nedalo se to odfiltrovat, protože je to široký jako vepř.

Teď řeším sajt na RB433AH pro takovou malou řiťku mezi kopcema a lesama. Tam to dáváme na 30m příhradu, kterou tam má jeden radioamatér a asi to budeme muset vyřešit nějak jinak, protože po zapnutí MK vyleze rušení na KV pásmech minimálně o 10 dB, což mu úplně zabije příjem na krátkých vlnách. Stínějej cat6, poe, ferity na koncích, MK v plechu, všechno zem, kabely k anténám taky ferity a přesto to ruší.....
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 14 years ago

jaký trafo? Zkoušel jsi různá trafa?
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 14 years ago

David Liška: zdroj, vyměň zroj za nějaký nepulzní, klasické trafo a máš po problému. Měl jsem uplně stejný problém s jedním kamošem u kterého mám technologie.
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 14 years ago

Presne tak, spinane zdroje jsou potvurky a maloktery je konstrukcne dotazeny ze nerusi vubec. Popr. to na zkousku napajet z baterie abys zjistil jestli to je zdrojem, nebo necim jinym.
0 x

David Liška
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod David Liška » 14 years ago

Ne, spínanej zdroj bych tam rozhodně nepoužil. Je tam normální zdroj s trafem a regulací s tranzistorem ve výstupu, ale dělá mi to i na baterku. Úplně to rušení nikdy neodstraním.
0 x

routerboardista

Příspěvekod routerboardista » 14 years ago

Taky jsem to četl minulý rok a jestlipak dostali tu žádanou dotaci od EU na výzkum tohoto "jevu" ? Aspoň mám jasno, proč jsem čím dál blbější a lidi v okolí taktéž :D
0 x
Nic není v síti horšího, než vytočený znalec Linuxu. :-)
Jaký Vánoční dárek pro školáka ? no přeci WiFi Jammer
¡¡¡ ıʇıs ʌ ɔǝןǝɹʇǝʌ ıpɐʌ ıʇ pnʞod 'uǝʇuɐ ɥɔʎɯ po ןɐp ǝs zɹp