❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

karta do usb s externí anténou 802.11a

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
okoun
antispam: Ano

Re: karta do usb s externí anténou 802.11a

Příspěvekod okoun » 14 years ago

děláte si srandu :lol:
já stavěl za totální mlhy a deště duální hlavní spoj na 7km, ale viditelnost byla asi 100x ověřená :wink:
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 14 years ago

Dobře, ale napsal jsi to poprvé trochu divně, ne?
Ok, stejně mi ale uniká smysl téhle karty na zaměření. To tam rovnou frknu finální technologii a doladím podle toho, ne? Nebo jdeš stavět stožár, postavíš, nahoru frkneš anténu doladíš podle tady toho bazmeku aby byla anténa pěkně otočená, a zařízení s kartama dopojíš až bude pěkně? :)))
0 x

pthv
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod pthv » 14 years ago

Leeonek píše:Dobře, ale napsal jsi to poprvé trochu divně, ne?
Ok, stejně mi ale uniká smysl téhle karty na zaměření. To tam rovnou frknu finální technologii a doladím podle toho, ne? Nebo jdeš stavět stožár, postavíš, nahoru frkneš anténu doladíš podle tady toho bazmeku aby byla anténa pěkně otočená, a zařízení s kartama dopojíš až bude pěkně? :)))

Tak ja treba zameruju pomoci ubiquity pcmcia karty a airmagnetu... ma to zivejsi odezvu signalu nez na mikrotiku. Tak se s tim dela o neco lepe.
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 14 years ago

Když je potřeba v mlze měřit, tak jedu jen podle mikrotiku, že by se mě chtělo neco vytahovat, instalovat a pak přešroubovávat, to si radši počkám v pomalejší odezvě :) Mě se nezdá zase tak moc pomalá :)
Zaměření antén, kapitola sama pro sebe, téměř od začátku si říkám, že anténu zaměřím podle oka a pak už do toho nebudu drbat. Nikdy mě to ale nedá, a doměřuju podle signálu. Většinou mám podle signálu problém se dostat na stejnou hranici jak jsem zaměřoval podle oka :))
0 x

pthv
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod pthv » 14 years ago

Leeonek píše:Když je potřeba v mlze měřit, tak jedu jen podle mikrotiku, že by se mě chtělo neco vytahovat, instalovat a pak přešroubovávat, to si radši počkám v pomalejší odezvě :) Mě se nezdá zase tak moc pomalá :)
Zaměření antén, kapitola sama pro sebe, téměř od začátku si říkám, že anténu zaměřím podle oka a pak už do toho nebudu drbat. Nikdy mě to ale nedá, a doměřuju podle signálu. Většinou mám podle signálu problém se dostat na stejnou hranici jak jsem zaměřoval podle oka :))

Jo tak s tim zamerovanim podle oka to uplne sedi :-D
0 x

Peyrak

Příspěvekod Peyrak » 14 years ago

jak u čeho :) měl jsem tu jirouse 29duplex, při štelování na 14km, šilhal tak, že mířil do vedlejšího města aby byl podle signálu ok, sedělo to i s výpočtem :lol: druhej den jsem si udělal výlet do žambéra k tyhanům a dal tam na vysílání 445lem a na příjem 905lem a ty od oka seděli
0 x