❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
PtP 4.1km při zátěži klesne CCQ - setkali jste se s tím?
Re: PtP 4.1km při zátěži klesne CCQ - setkali jste se s tím?
Tak jsem si stím teďka půl hodky hrál a měnil různé kanály a přepínal na 10/20MHz . No skončil jsem nakonec na jiném kanále jednosměrně cca 41Mb/s a "duplex" 17/6Mbit naštěstí aspoň na ten směr na jaký potřebuji. Zatím to na daný bod jako přívod vcelku stačí ale střední prioritu tam má tu výměnu za 2x25dBi které si dle mých zkušeností líp poradí s rušením a snad pojedou ještě o něco líp. To CCQ pořád klesá efekt 10MHz byl ten že to jelo jen adekvátně pomaleji na různých frekvencích než 20MHz.
0 x
David2006 píše:Tak jsem si stím teďka půl hodky hrál a měnil různé kanály a přepínal na 10/20MHz . No skončil jsem nakonec na jiném kanále jednosměrně cca 41Mb/s a "duplex" 17/6Mbit naštěstí aspoň na ten směr na jaký potřebuji. Zatím to na daný bod jako přívod vcelku stačí ale střední prioritu tam má tu výměnu za 2x25dBi které si dle mých zkušeností líp poradí s rušením a snad pojedou ještě o něco líp. To CCQ pořád klesá efekt 10MHz byl ten že to jelo jen adekvátně pomaleji na různých frekvencích než 20MHz.
nechce sa mi to citat dozadu, ale ak tam mas fw 5.3, tak to vymen za 5.2.1 a dostanes lepsie vysledky
0 x
A máš mato1 pravdu a díky za tu radu. O něco jsem si polepšil - CCQ už v průběhu testu nemá takový propad(skoro žádný) a i slinkování se drží na vyšších hodnotách (stejný kanál jako s FW5.3). Dostal jsem jednosměrně cca 49Mbit a Duplex 19/12Mbit což je taky lepší. Asi je někde něco špatně v FW5.3 . Takže díky všem za rady linka je zdá se teď už použitelná vcelku slušně a uvidím jak se bude chovat v reálných podmínkách dál ikdyž těch 2x25dBi by jí slušelo víc
.

0 x
Ještě mě napadá že jsem FW 5.3 dal na pár APček a nějakému tomu klientovy - zatím to jede vpohodě zdá se,ale asi si zítra otestuji rychlosti mezi němi a pokud to pohapruje jako tenhle PtP spoj tak je zase překopu na 5.2.1 a počkám až jak vyjde novější FW který bude konečně snad na tohle lepší... .
0 x
já jsem zkusil V 5.3 na prvním sektoru a při nastavování se mě tam rozdrbalo uplně komplet rádio. Jako counry se mě tam hodila Argenína tuším, položky které se měli dávat vybírat tmizeli, takže reset do defaultu a zmovunastavení. Pak že jen mikrotik pouští ven nedodělky ;)
0 x
já nevím, ale výhoda UBNT je asi taková, že si do toho může dát člověk svůj vlastní FW jinak nic jiného tam nevidím. Právě testuji nanobridge s jednim takovym upravenym FW a je to naprosto nesrovnatelné než z origo FW. Latence o dost lepší, když reguluji výkon tak je to i znát a reálnou rychlost jsem dosáhnul 2MB/s na APčko
Bohužel ten FW sem dát nemohu, neprogramoval jsem to.
Bohužel ten FW sem dát nemohu, neprogramoval jsem to.
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
Tak jsem pár APček i klientů vrátil na 5.2.1 z 5.3 na dálku a šlo to v pohodě. Asi zatím tedy na té 5.2.1 zůstanu.
0 x