Polk píše:Dík za reakci, to netvrdím s těma 10 klienty, mám sektor, kam mám pověšené skoky do dalších vesniček, proto se ptám třeba na těch 10 klientů. Ještě dotaz ohledně toho výkonu, když jsem UBNT stáhl do limitu a stále při výborném signálu se uplně umrtvil třeba upload (pokud jsme stáhl klienta). Stále se todle děje ?
A jestli je pak možné s reálnými toky pověsit cca 50 klientů na sektor tak je to hezké. A jak řešíš páteřní skoky na tom UBNT ? RocketyDish mi přijdou šílené, raději nějakou menší parabolku, což nanobridge zrovna moc nemají. Nějaký Jirous anténa + rocket M5 ? Třeba ted mám páteřní spoj na 12 KM mikrotik - mikrotik , bohužel jsem ho musel přepnout do turba v klasickém NStreme ve špičce tam teče cca 30/8 Mbits a zvládá to dobře. Když dám Nanobridge 25 Dbi protisobě, tak mi na tudle vzdálenost pustěj třeba 60/10 v 20 Mhz ?
na 12km uz nie je idealne davat male anteny so ziskom 24db... tam je ten rocket s dishom asi ideal. ale treba skusit napr. rocket s jirous extream dual - mohlo by to chodit krasne.
co sa tyka uploadu, tak ten je davno dorieseny