❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Problém s NS M5 LOCO - nefunguje scan.

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
David2006

Problém s NS M5 LOCO - nefunguje scan.

Příspěvekod David2006 » 14 years ago

Ahoj,
před pár dny mě vypekla jedna balkonová instalace kdy vše při mém odchodu bylo v pořádku a signál se držel na cca -59dBm .
Druhý den telefonát o nefunkčním internetu - jednotka v dohledu nedostupná a při příchodu a nalogování se do ní jsem neviděl
slinkování s APčkem jinak vše reagovalo v menu svižně. Při scanu dostávám tuto hlášku:

survey.cgi: file("/proc/sys/net/ath0/chanlist") - No such file or directory on line 18
$chanlist_active = file("/proc/sys/net/"+$wlan_iface+"/chanlist");
Site Survey

Scanned Frequencies:
-0.001GHz

Setkal se sní někdo? Zkoušel jsem resetovat a nepomohlo to doma jsem ještě zkusil přehrát FW na 5.2.1 (byl tam stejně 5.2.1) a napsalo mi to omezení
na max 65tis kB a upload neprošel. Kdyby to bylo po bouřce tak to chápu,ale na balkonu hnedle druhý den je to divné.Druhá jednotka jede teď pár dní v pořádku.
Snad mi to Discomp uzná.
0 x

lwq
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lwq » 14 years ago

David2006 píše:Ahoj,
před pár dny mě vypekla jedna balkonová instalace kdy vše při mém odchodu bylo v pořádku a signál se držel na cca -59dBm .
Druhý den telefonát o nefunkčním internetu - jednotka v dohledu nedostupná a při příchodu a nalogování se do ní jsem neviděl
slinkování s APčkem jinak vše reagovalo v menu svižně. Při scanu dostávám tuto hlášku:

survey.cgi: file("/proc/sys/net/ath0/chanlist") - No such file or directory on line 18
$chanlist_active = file("/proc/sys/net/"+$wlan_iface+"/chanlist");
Site Survey

Scanned Frequencies:
-0.001GHz

Setkal se sní někdo? Zkoušel jsem resetovat a nepomohlo to doma jsem ještě zkusil přehrát FW na 5.2.1 (byl tam stejně 5.2.1) a napsalo mi to omezení
na max 65tis kB a upload neprošel. Kdyby to bylo po bouřce tak to chápu,ale na balkonu hnedle druhý den je to divné.Druhá jednotka jede teď pár dní v pořádku.
Snad mi to Discomp uzná.

Co tam mas za FW a hral si s tim AirControl ? (delal si pres to upgrade, mgmt, ...)
0 x
LWQ ... Vice na www.lwq.cz (treba GIOM 3000 atp.) ...

David2006

FW bylo (a je) 5.2.1 orginál. S ničím jsem si při instalaci nehrál, prostě jsme to vybalil z krabice a vše jelo, nastavil a odešel. Druhý den telefonát o nefunkčnosti
od cca rána a to je vše.
0 x

lwq
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lwq » 14 years ago

Hmmm, tak to spis vypada na vadnou flashku kde se ztraci data ... Ale na to by vystupni kontrola mela prijit, ne ?
0 x
LWQ ... Vice na www.lwq.cz (treba GIOM 3000 atp.) ...

David2006

Taky si myslím, jenže druhá moje reklamace je že po vybalení z krabice zařízko snad ani nebliklo. Prostě pár desítek kusů a takovej pech :( . Jinak třebas za Mikrotika (AP,páteře,klienti) bych už asi stejně neměnil, nějak jsem si rychle zvykl že mám všude Airmax puštěný na APčkách a prostě vše na jedné technologii :) . Jen hold ta výstupní kontrola mohla být na těch kusech asi lepší.
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 14 years ago

nevim, ale take bereme v desitkach kusu .. take obcas v discompu ... tohle jsem jeste nevidel, ale omezeni na 65kilo ma config file ... tedy nesnazil jsi se narvat FW do configu ? ... nahravani FW je dole pomoci tlacitka update ... ne tam ke koncu kde je kolonka na vyhledani file ve strance ..
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

David2006

Ne o nic jsem se nesnažil - ten scan to hodilo jak jsem psal druhý den poté co jsem jej dal ke klientovi s orginálním FW (nač jej měnit v té době byl stejně poslední).
Potom se jednotka chovala normálně,ale na scanu házela to co jsem zde skopíroval. Každopádně jsem to poslal do i47wifi (nakonec to bylo od nich) a uvidíme, pár dní
to tam už mají a dost mě bude zajímat jak dopadnu....poslal jsem to v balíku s dalším LOCem které si po vybalení ani nebliklo a jednou nanobridge - tu mi obratem uznali.
Jen teď řeším dilema co u nich zase koupit abych neplatil poštovné...asi 20ks LOCO až našetřím :) . Jestli ty reklamace funglovejch jednotek neuznají tak u mě nejspíš
skončili.
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 14 years ago

proc bys platil postovne ? uzana reklamace je dle zakona v rezii e-shopu ... tedy musi ti ji poslat na sve naklady, nam vzdy vse z i4 posilaji za svoje ...
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education