❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

QoS 80 portu

Návody a problémy s konfigurací.
lvacek

Re: QoS 80 portu

Příspěvekod lvacek » 14 years ago

Nechci zakládat nové vlákno. Snad to s tímhle tématem taky souvisí. Nemá někdo recept jak detekovat video ? Zkouším teď házet do adress listu přes content vyhledané IP adresy od youtube a stream, ale přijde mi to nesystémové protože existuje spousty dalších serverů s videem a rád bych to upřednostnil před ostatním stahováním. Na L7 sem nic spolehlivě funkčního nenašel :(
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 14 years ago

jakej je rozdíl mezi stahováním videa a koukáním na video? Já bejt tvůj zákazník tak jdu pryč. Navíc dneska už neni stahování nijak moc zásadní, stahuj.cz bez registrace dá max 2Mbit a to už ani nestojí za námahu. Takový youtube ve fullHD dokáže nadělat větší paseku.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

lvacek

Asi jsi mě špatně pochopil,
já se to snažím identifikovat abych to video mohl před tím stahováním z ulož to upřednostnit. Na tom nevidím nic špatného. ulož to je lenoch, ale třeba hellshare.... Je mi jasné že HD video je zvěrstvo na traffic, ale když to nejde tak klient nadává. U warezu si počká a většinou se nechá i rozumě přesvědčit že hold to má nižší prioritu.
0 x

hapi

já jsem tě pochopil až moc dobře. V tom případě se dá markovat podle velikosti spojení a když spojení přesahne určitou velikost přenesených dat, tak mark na nižší prioritu.
0 x

lvacek

hapi píše:já jsem tě pochopil až moc dobře. V tom případě se dá markovat podle velikosti spojení a když spojení přesahne určitou velikost přenesených dat, tak mark na nižší prioritu.

No to jsme u toho co tady řeším. Když nastavím třeba od 5M dat což oddělí serfování od stahování s nějakou rezervou, tak mi do toho spadne i to youtube.
0 x

hapi

proto říkám že rozlišovat tohle nemá smysl, raději vlož usilí do něčeho smysluplnějšího.
0 x