❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

OVISLINK : WLA-5000AP (5Ghz)

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
raven-il
Kontaktovat uživatele:

Re: výpadky pingů při provozu WLA5000

Příspěvekod raven-il » 19 years ago

Leeonek píše:
teo píše:já to teï řeším taky, dnes sem zjistil že je námi využívaný kanál zarušený (možná až -85dbm) :evil:

Dělá mě to na různých sektorech takže zarušeným kanálem to v mém případě není. Obávám se aby to nebylo "standartní chování" ovislinku, to by bylo docela nepříjemné.

Taky se tu s nimi trapim, podle toho co jsem odpozoroval, dojde k vyssim pingum a snizeni propustnosti v dusledku zatizeni.
Kdyz se podivam do MK vidim, ze RX rate spadla v tu chvili na 6 Mb/s

Co by mylsim mohlo byt reseni, je nastavit v ovisu natvrdo TX rate, bohuzel to neumi, tak jedine sehnat nekoho, kdo by to zvladl poupravit....
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 19 years ago

raven-il píše:Taky se tu s nimi trapim, podle toho co jsem odpozoroval, dojde k vyssim pingum a snizeni propustnosti v dusledku zatizeni.

Co by mylsim mohlo byt reseni, je nastavit v ovisu natvrdo TX rate, bohuzel to neumi, tak jedine sehnat nekoho, kdo by to zvladl poupravit....

Kolik těch klientů máš na tom AP? u mě to nepadá na 6Mbit ani ty pingy se nezvedají, teda zvedají se ale je to jakoby byl normální provoz takže kolem 20ms jinak v klidu normálně 1ms. Když někdo kopíruje tak na něj jsou pingy uplně super bez výpadků ale ostatní klienti sou uplně mrtví, jako by to AP komunikovalo jen s ním a na ostatní kašlalo. Asi zkusím hodit jako AP compex a uvidím jestli to není problém mikrotiku a nebo hw s ním spojeném.
0 x

raven-il
Kontaktovat uživatele:

Leeonek píše:
raven-il píše:Taky se tu s nimi trapim, podle toho co jsem odpozoroval, dojde k vyssim pingum a snizeni propustnosti v dusledku zatizeni.

Kolik těch klientů máš na tom AP? u mě to nepadá na 6Mbit ani ty pingy se nezvedají, teda zvedají se ale je to jakoby byl normální provoz takže kolem 20ms jinak v klidu normálně 1ms. Když někdo kopíruje tak na něj jsou pingy uplně super bez výpadků ale ostatní klienti sou uplně mrtví, jako by to AP komunikovalo jen s ním a na ostatní kašlalo. Asi zkusím hodit jako AP compex a uvidím jestli to není problém mikrotiku a nebo hw s ním spojeném.

Mam tu zatim dva ovisy (za kazdym je vic pc) a delalo to v podstate u obou. Ono to nepadne na porad, jen pri stbilni zatezi zejmena uploadem...
0 x

raven-il
Kontaktovat uživatele:

Jeste jedna poznamka, ja mam v mikrotiku CM10, takze je mozne, ze se tam ten defekt projevuje takto, ale kazdopadne bych to svedl spis na ovise...
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 19 years ago

raven-il píše:Jeste jedna poznamka, ja mam v mikrotiku CM10, takze je mozne, ze se tam ten defekt projevuje takto, ale kazdopadne bych to svedl spis na ovise...

No já zase všude CM9 :) Ještě by chtělo fyzicky vyzkoušet jestli to opravdu blbne nebo jen jestli nestíhá přicházet ping na toho ovise ze vzduchu. Mám podobné zkušenosti a aircou, měl sem jednu a ta byla dopingnutelná ze vzduchu jak kdy a přitom net šel na všech komplech za aircou uplně bez problémů ikdyž na ni nešlo vzduchen vůbec pingat. Kde mám víc komplů za ovisem dávám vždycky compex, je fakt stabilnější.
0 x

raven-il
Kontaktovat uživatele:

Leeonek píše:
raven-il píše:Jeste jedna poznamka, ja mam v mikrotiku CM10, takze je mozne, ze se tam ten defekt projevuje takto, ale kazdopadne bych to svedl spis na ovise...

No já zase všude CM9 :) Ještě by chtělo fyzicky vyzkoušet jestli to opravdu blbne nebo jen jestli nestíhá přicházet ping na toho ovise ze vzduchu. Mám podobné zkušenosti a aircou, měl sem jednu a ta byla dopingnutelná ze vzduchu jak kdy a přitom net šel na všech komplech za aircou uplně bez problémů ikdyž na ni nešlo vzduchen vůbec pingat. Kde mám víc komplů za ovisem dávám vždycky compex, je fakt stabilnější.

Co se tyce airca, tak tam hlavne byl problem, ze to neumelo klienta, ale ethernet adapter..
Ja ma ostatne taky CA4 s ovisackym FW...
0 x

raven-il
Kontaktovat uživatele:

Mam na vas takovy dotaz, dokaze si nekdo poradit s tim linuxem co je uvnitr tech ovisu, jedna se mi o nastaveni...

Do shelu se dostanu, ale to je tak cely :(
0 x

airbilly
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod airbilly » 19 years ago

raven-il píše:Mam na vas takovy dotaz, dokaze si nekdo poradit s tim linuxem co je uvnitr tech ovisu, jedna se mi o nastaveni...

Do shelu se dostanu, ale to je tak cely :(

Chce to len vydrzat, poliaci pripravuju do tohto ovisu APPRO firmware, celkom sa na to tesim, kedze ich mam na sieti okolo 10 ks.
I ked mam ich tam tri mesiace a odkedy som to zapojil tak o tom neviem.
A jeden spoj mam aj ako klienta mikrotik a slape super. Ostatne len p2p v rezime WDS. a priepustnust to ma lepsiu ako dve cm10 oproti sebe.
0 x
Airbilly - MOBIL ATAK