❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Co vše potřebuji k podnikání jako ISP

Právní problematika, závazná legislativa, provozní a lokalizační údaje, atd.
rouchi
Kontaktovat uživatele:

Co vše potřebuji k podnikání jako ISP

Příspěvekod rouchi » 14 years ago

Zdravím, právě řešíme otázku založení sro a tak jsem se chtěl zeptat jestli někdo poradí nějaké požadavky pro podnikání jako ISP.
1. Co potřebuji za živnosti, abych mohl být ISP - myslím, že k tomu se přímo neváže žádná živnost, ale že je to spojené s vydáním oprávnění od CTU který jí vydá jako prídavek prakticky na jakoukoli obchodní živnost...
2. Kde všude se musím zařegistravat, nahlásit a podobně... - CTU, které vydá oprávnění, samo všechny další úřady spojený s podnikáním (pojištovna, CSSZ, FU)
3. Co všechno musím vést a dokládat za evidence, logování provozu atd...
Naposledy upravil(a) rouchi dne 06 Jan 2011 11:33, celkem upraveno 1 x.
0 x
UBNT mám rád, Mikrotik mám taky rád :-D považuji za zbytečné se přít co je lepší.
Jakub Havlíček

miract
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod miract » 14 years ago

A aby jsem to za tebe vyridili by jsi nechtel? :D
0 x

rouchi
Kontaktovat uživatele:

momentálně tohle řeším, tak se tu normálně ptám na fóru nevím co je na tom špatného, samozřejmě to pojímám i stylem pro případné další lidi co budou řešit tyto otázky.
0 x
UBNT mám rád, Mikrotik mám taky rád :-D považuji za zbytečné se přít co je lepší.
Jakub Havlíček

miract
Kontaktovat uživatele:

rouchi píše:momentálně tohle řeším, tak se tu normálně ptám na fóru nevím co je na tom špatného, samozřejmě to pojímám i stylem pro případné další lidi co budou řešit tyto otázky.

Ne, tak jak jsi to napsal, tak to melo vypadat, ze jsi velky ISP a chces pomoct ostatnim, ale ja jsem te prokouknul :wink:
Ja ti ted napisu navod krok po kroku a za par tydnu zjistim, ze jsi z vedlejsi vesnice a zacinas se tu roztahovat. Myslim si, ze alespon tento zaklad by si mel vyresit kazdy sam, nebot by potom ISP mohl byt kazdy blb, co opravuje PC. I kdyz ono to tak dnes pomalu je. Umim naistalovat widle, tak proc bych nezvladnul delat ISP. Nakoupim par UBNT, pres switch je pripojim do adsl modemu s "8Mbit" konektem a jdu rozprodavat zarucene garantovany 8Mbit, ze...
0 x

rouchi
Kontaktovat uživatele:

Kdyby jsi trochu četl forum, tak víš, že za prvé nejsem z vedlejíší vesnice, za druhé beru konekt 60Mb a právě budu brát 100Mb
a už mám nějakou základnu lidí, jde mi spíš o to, že doteď jsme byli občansé sdružení, a dělali vše zadara, a to už mě přestalo bavit, takže jsem řek že bud za to budu aspon něco mít, a nebo na to kašlu, proto řešíme otázky založení nové firmy a všechno okolo.
0 x
Jakub Havlíček

miract
Kontaktovat uživatele:

rouchi píše:Kdyby jsi trochu četl forum, tak víš, že za prvé nejsem z vedlejíší vesnice, za druhé beru konekt 60Mb a právě budu brát 100Mb
a už mám nějakou základnu lidí, jde mi spíš o to, že doteď jsme byli občansé sdružení, a dělali vše zadara, a to už mě přestalo bavit, takže jsem řek že bud za to budu aspon něco mít, a nebo na to kašlu, proto řešíme otázky založení nové firmy a všechno okolo.

Nejdriv pises ze "beru" a "budu brat", potom "doteď jsme byli občansé sdružení". Z tebe by meli na czfree.netu radost.
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 14 years ago

jestli chceš návod co máš dělat tak skuz chvíly podnikat bez toho, finanční úřad a ČTU ti pak řekne co máš dělat :-D

Mimochodem, jako občanský združení si nepotřeboval posvědcení od ČTU? do řitě s občanskými združení.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

Pintero
antispam: Ano

Příspěvekod Pintero » 14 years ago

hapi píše:jestli chceš návod co máš dělat tak skuz chvíly podnikat bez toho, finanční úřad a ČTU ti pak řekne co máš dělat :-D
Mimochodem, jako občanský združení si nepotřeboval posvědcení od ČTU? do řitě s občanskými združení.

Jako OS ho nepotrebujes.
0 x

hocimin1

Příspěvekod hocimin1 » 14 years ago

1) samozřejmě vyřízení papíru co se týče SRO

2) Přihlas se na CTU jako veřejna sit.

3) Přihlas se na tvém finačním ůřadě, že budeš podnikat.

A můžeš to rozjet. Ted prakticky už jedeš, obeslat všechny klienty a sepsat s nové smlouvy. Sepsat nové nájemní smlouvy, odkoupit hardware od OSka, jelikož to bude asi majetek OS. No a samozřejmě logovat, tam si nakup netflow u Hapi a jedeš.

Nic víc asi není potřeba.

Změnu z OS chápu na S.R.O. chapu, jelikož tě sere že tě může kdokoliv vyšplouchnot z vedení a potažmo z vlastnictví. Takhle tomu budeš celému poroučet, bude to jen tvoje, ale hlavně bude z toho oficiální zisk. A určitě spousty dalšího
0 x

rouchi
Kontaktovat uživatele:

No s tím majetkem máš samozřejmě pravdu, nebudu nijak vyvracet další důvod je že ná konkurence začaná napadat, že to děláme bez oprávnění a podobně, a mam kuli tomu zbytečný lítačky a vysvětlování po úřadech což mě taky pěkně sere... navíc budeme nad obrat jeden milion, tak bychom museli vést stejně podvojne ucetnictvi, tak jsem řek, že je čas udělat sro.... nebudu jedinej kdo se o založenou firmu podělí... a jinak z toho že by mě nějak vyšoupli bych se ani nebál, pře sem jedinej, kdo zná komplet všechna nastavení a hesla k hlavním routerům a serveru.. :-)
pro ty méně chápavé:
beru 60 znamená aktuálně kupuju 60Mbit
a budu brát znamená, že od února již je domluveno navýšení na 100Mbit...
0 x
Jakub Havlíček

okoun
antispam: Ano

Příspěvekod okoun » 14 years ago

Pintero píše:
hapi píše:jestli chceš návod co máš dělat tak skuz chvíly podnikat bez toho, finanční úřad a ČTU ti pak řekne co máš dělat :-D

Jako OS ho nepotrebujes.

potřebuješ, to by byla neveřejná síť, každé sdružení včetně czfree potřebuje papír od ČTU drtivá většina sdružení měla neveřejnou síť, ale ČTU už to povolovat nechce, že je to prý nesmyslné....
jako czfree jsme chtěl také neveřejnou síť ale bylo mi řečeno fuck off
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

miract
Kontaktovat uživatele:

rouchi píše:pro ty méně chápavé:
beru 60 znamená aktuálně kupuju 60Mbit
a budu brát znamená, že od února již je domluveno navýšení na 100Mbit...

Ja to myslel tak, je jednou vystupujes jako jeden clovek a potom jako ze je vas vic. By sis to mel ujasnit.
0 x

soooc

Příspěvekod soooc » 14 years ago

okoun píše:
Pintero píše:

Jako OS ho nepotrebujes.

potřebuješ, to by byla neveřejná síť, každé sdružení včetně czfree potřebuje papír od ČTU drtivá většina sdružení měla neveřejnou síť, ale ČTU už to povolovat nechce, že je to prý nesmyslné....
jako czfree jsme chtěl také neveřejnou síť ale bylo mi řečeno fuck off

Ja zas volal na CTU, tam mi rekli, ze kdyz mam jako hlavni cil :

Výstavba a provoz počítačové sítě pro vzájemnou komunikaci členů a propojení do dalších sítí, výzkum a vývoj prostředků pro to nutných, například antén, optických pojítek atd.
Podpora využívání Internetu a informačních technologií.
Spolupráce se subjekty, které sledují slučitelné cíle.

tak ze to nevyvolava potrebu u nich se registrovat. A ted babo rad ...
Naposledy upravil(a) soooc dne 07 Jan 2011 18:48, celkem upraveno 1 x.
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!

reset

Příspěvekod reset » 14 years ago

rouchi píše:, že doteď jsme byli občansé sdružení, a dělali vše zadara, a to už mě přestalo bavit, takže jsem řek že bud za to budu aspon něco mít, ...

my jsme také obč.sdružení, má to svoje pro a proti, měnit to ale nechci. Jsme verejna síť. Zadarmo to ale rozhodně neděláme. Prostě si udělej živnost a pak uz jen fakturujes tomu sdružení jako službu.
Jelikož jsem to tu celý rozjel a víceméně to vše je jen v mojí režii (společně s kolegou) , tak to ani jinak udelat nešlo. Navíc to mám porešeno smlouvou se sdružením, v případě že by mě chtěli vysoupnout tak je tam pro mě taková finanční odměna (při zrušení smlouvy) , že by to sdružení asi jen tak nerozdejchalo. Vše je odsouhlaseno valnou hromadou.
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam

rouchi
Kontaktovat uživatele:

Jo však to byla první věc jak jsem nad tim původně přemášlel udělat, ale jak říkám, obrat nad milión = podle zákona podvojné účetnictví a být plátce DPH, což rovnou založím sro, všechny lidi, kteří jsou členové přejdou jako zákazníci k firmě (stejně mrak z nich věčně votravuje, aby si to mohly dávat do nákladů atd.... což mi u OS příde jako další extra nevýhoda) no a až vše bude dokončené atd, tak se os normálně zruší a majetek se rozdělí, ten se pak vloží do firmy...
0 x
Jakub Havlíček