❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

ISPADMIN - zkušenosti, nasazení, problémy

RADIUS, CAPsMAN, The Dude, AirControl, UniFi, Zabbix atd.
soucez
Kontaktovat uživatele:

Re: ISPADMIN - zkušenosti, nasazení, problémy

Příspěvekod soucez » 14 years ago

Upgrade na 3.50 proběhl v pořádku.
0 x

Flegmosmoke

Příspěvekod Flegmosmoke » 14 years ago

Čte někdo pomocí SNMP data z ATH WAVEFORM-HS? Data se vyčítají správně, ale grafu se moc nechce. Nekreslí nic a SNMP data v grafu jsou surová (ne tak jak jsem je nastavil v šabloně), ani tam nejsou MAX a MIN hodnoty..
0 x

knedlik
antispam: Ano

Příspěvekod knedlik » 14 years ago

soucez píše:Upgrade na 3.50 proběhl v pořádku.

mám stejnou zkušenost :wink: . Normálně bych toto nepsal, ale když někdo nademnou napsal problém s aktualizací, tak aby ostatní věděli, že u jiných to probíhá korektně.
0 x

DRAKK

Příspěvekod DRAKK » 14 years ago

Jakým konzolovým příkazem obnovím data ISPAdmina ze zálohy vytvořené ispadminem?
0 x
******WWW.DRAKKNET.CZ******

soucez
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod soucez » 14 years ago

DRAKK píše:Jakým konzolovým příkazem obnovím data ISPAdmina ze zálohy vytvořené ispadminem?

To nehrozí. Obnova dat = servisní zásah od adminů ze Šumperka. Počítej cca 1500,-
0 x

Pintero

Příspěvekod Pintero » 14 years ago

Ja jsem to pred lety normalne obnovil pouhym prepsanim souboru a DB.
0 x

mato1

Příspěvekod mato1 » 14 years ago

cau
mam problem s ispadminom a mozno mi vie niekto pomoct...
problem mam v tom, ze mi nefunguje ssh pripojenie cez putty a ani winscp. ako ispadmin korektne bezi, obmedzuje a vsetko ostatne, dostanem sa do neho aj cez web a je to ok, ale ssh a winscp nejde.

takto som dost obmedzeny a nejde mi par veci spravit, ktore potrebujem. podla technikov z ispadmina si mam preinstalovat ssh klienta (odporucanie z changelogu 3.42) ale pri reinstalacii mi to vyhodi chybu.

odporucali mi spravit to pomocou prikazov:

Kód: Vybrat vše

apt-get remove openssh-client
apt-get install  openssh-client openssh-server ssh

ale uz pri odstranovani mi hodilo tuto chybu:

Kód: Vybrat vše

E: dpkg was interrupted, you must manually run 'dpkg --configure -a' to correct the problem.

inak ssh funguje len v tedy, ked sa na to pripojim cez ssh klienta v mikrotiku. normalne v menu na tools / telnet a tam zvolis shh. samotne putty nejde - takze je to zaujimavy problem.

ma niekto nejaky napad co s tym?
0 x

andreas4all

Příspěvekod andreas4all » 14 years ago

cau, uz som ti to opravil ;)

riesenie:

opravit baliky pomocou dpkg --configure -a
apt-get intall -f
apt-get update
apt-get upgrade
uvolnit miesto na disku
0 x
Pripojenie na Slovensku.
http://www.citicom.sk

knedlik

Příspěvekod knedlik » 14 years ago

knedlik píše:Od poslední aktualizace jsem si včera všimnul, že mi v historii statistiky uživatele zůstavá pouze graf z prvniho dne v měsíci a ze dne aktuálniho. Děje se to od tohoto měsíce.
Pokud si dám historii z října, tak se můžu podívat na graf stahování za každý den.
Je to i u Vás a nebo jenom u mě??

Hlásím, že ve verzi 3.50 se problém už neobjevuje. Tedy u každého dne si můžete zobrazit graf :-) . Pokud to čtou pánové ze Šumperka, tak díky za opravu.
0 x

JaCi

Příspěvekod JaCi » 14 years ago

Ahoj lidi, prosim setkal se nekdo s tim ze nejde z ispadmina tisknout ??
Cokoli se pokusim vytisknout se bud nic nedeje (treba nastaveni klienta), nebo skonci chybou (faktury).
PDFko se vygeneruje a mailem poslat jde, tak me nejak nenapada jaky je rozdil mezi odeslanim mailem a predanim prohlizeci a kde hledat :-(
..je to nova instalace
0 x

JaCi

odpovim si sam - porotoze ispadmin je stale ve stadiu betaverze ;-)

...v IE me to pri pokusu o zobrazeni faktury (ci tisk)nahlasi chybu spojeni, kdyz jsem to zkusil v chrome (ktery jsem puvodne zavrhl kvuli divnemu chovani framu kdy jsem obcas pridel o horni menu apod -abych nasledne jsem zjistil ze neni chyba, ale vlastnost betaverzoveho chovani ispadmina;-) ), tak jsem zjistil ze ispadmin tak de ma vygenerovat pdf soubor jej vygeneruje, ale ten soubor se jmenuje jen pdf (bez pripony;-)) ...radeji jsem nekoumal jak to resi..

..jojo - kdybych za kazdou nalezenou chybu dostal padesatikorunu, myslim ze do mesice, dvou mam tu licenci zadarmo ;-)
0 x

Repkins

Příspěvekod Repkins » 14 years ago

Myslím, že by nás bylo víc, kdo by měl licenci zdarma. Chyb je tam jako smetí. A s každou novou verzí se objevují další.. Nedivím se, že hodně uživatelů má strach upgradovat na nový verze. Downgrade možný není a nebezpečí, že některé funkce nebudou pracovat správně nebo vubec je vysoké. Což mě u aplikace, na které stojí provoz sítě a firmy, docela děsí.
0 x

JaCi

jj -bohuzel. Ispadmin vypada pekne, funkcnost (pokud funguje) slusna (kazdy bude mit vyhrady a chtit od tohoneco vic) -ale tech chyb.... (za posledni 2 hodiny nastavovani dalsi docela hooodne hruba)
Obcas si rikam ze programator nemohl byt ani zhuleny, ale spis to resil metodou pokus-omyl a radej moc nepremyslet

BTW: nechapu to breceni nad nemoznosti downgradu. Snad nez upgradnu, udelam si zalohu aktualni instalace, ne ??? ..a i kdyz nemam jiny nastroj, dd prece funguje ;-)
0 x

pthv
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod pthv » 14 years ago

Kdo by hledal konfiguraci gnokii pro sms branu zalozenou na 6230i pres usb kabel, tak je tu: http://www.ispforum.cz/viewtopic.php?f=9&t=4613&start=435#p44875
0 x

Polk

Příspěvekod Polk » 14 years ago

Ahoj, nezná někdo nějaký rychlí lék na to, když při přestaly grafovat všechny grafy ? Restart pár scriptů, reboot serveru nepomáhá. Nepíše to ýádnou chybu nic, ale veškeré grafy jsou najednou od určité hodiny (myslím, po upgrade na verzi 3.50) nulové.

Díky
0 x