❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

RB750

Návody a problémy s konfigurací.
lukas9

RB750

Příspěvekod lukas9 » 14 years ago

dobry den vsem
chtel bych vas (kohokoliv) timto tpickem pozadat o pomoc.jsem naprosty laik co se vseho tyka,co tu u vas na foru muzu cista,ale verim ze uplnej hlupak zase nejsem a snad neco pochopim.zakoupil jsem si tutu masinku RB750,po doporuceni kamarada,s tim ,ze vyresim problem ,ktery mam.pokusim se nastinit a moc vas zadam o rady,treba uz jste se mim problemem zabyvali,ale ja nic nanasel.
mam ADSL internet od O2 a i jejich router huaiwei 520,pres jeden port se delim o internet se sousedem (stahovacem),ktery me neustale brzdi.kamarad me rekl "kup RB 750" pripoj ho do jednoho portu pres huawei 520 to ti problem vyresi,ale nez me stihů poradit s nastavenim,tragicky zemrel a ja sem na to kratkej.Jedna se me o to abych nejak dokazal omezit jeho rychlost stahovani a odesilani dat,pry by to melo jit pres program winbox(ktery mam nainstalovany),ale skutecne nevim kde co tam jak nastavit,lidi prosim smilujte se nade mnou a nejak mi pomozte,beru jakoukoliv radu,nebo zavolam komukoliv kdo bude ochoten pomoci diky vsem
0 x

cup
antispam: Ano

Příspěvekod cup » 14 years ago

ono hodně záleží co všechno víš o sití a mikrotiku , s takhle obecnou otázkou tě těžko poradit a neni to ani otázka pěti minutového telefonátu. Doporučuju si nejdrív neco nastudovat a nebo si někoho zaplatit kdo ti to nastaví.
0 x

jedla

Příspěvekod jedla » 14 years ago

Ahoj, no ono by nebylo od věci napsat odkud jsi, protože to je spíš asi na osobní jednání, když už.
0 x

reset

Příspěvekod reset » 14 years ago

1. doporucuji si procist toto forum
2. doporucuji progooglit web
3. jeste urcite neco
4. ptej se
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam

lukas9

no o mikrotiku nevim zkutecne vubec nic.mel jsem za to ze bude stacit,jen nejake nastaveniv tom programu WINBOX kde je bohuzel vse anglicky a vubec se tam neorientuju,na foru pouzivate ruzne zkratky a pojmenovani pro vam jiste banalni veci,ktere jsou pro me spanalskou vesnici,takze na nejake nastudovani asi ani nemam sanci,kdyz poradne nevim kde zacit.Vim,ze tezky cokoliv svetlit blcoj jako jsem ja,ale kdyby jste me aspon nejak nasmerovali kde se tyhle upravy provadeji byl bych vdecen,nebo kdyby nekdo mel zajem me po skypu nebo po povoleni ke vzdalene pomoci k memu PC pomoci bylo by to fajn,jsem z vychodnich cech okres nachod.Zkuste me prosim neco nahodit at se mam ceho chitit diky
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 14 years ago

ty si se ani nesnažil prohlídnou winbox co. Já nevim ale v dsl modemu když chceš nastavit ppp připojení tak vlezeš do ppp nastavení, to samí v mikrotiku. Když chceš nastavit ip adresy tak vlezeš do IP něco a ve winboxu taky...
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

baz

Příspěvekod baz » 14 years ago

sakrys kdyz tomu nerozumi, tak mu cumeni do winboxu nepomuze, kor kdyz neumi anglicky - to je zbytecna rada.
uz prvni vec, nastavit aby si 750 lizala adresu jako dhcp klient na nejakem svem portu, pak maskarady aby sel net, nastaveni dhcp serveru je sice dhcp setup, ale vsechno to mluvi anglicky...
ani to nepovesi na verejku, abychom mu to nastavili vzdalene, protoze neumi fw portu v tom echolifu.

ne lukasi, takto to nepujde. to co chces je velice jednoduche, ale sam to nenastavis. napis odkud jsi a treba se najde dobra duse z okoli, ke ktere skocis a ktera ti to za par minut naklika.
0 x

lukas9

achjo takze mam smulu,dekuju za snahu
0 x

baz

lukasi, umis aspon cist, kdyz uz nic jinyho? tvoje posledni odpoved je uplne mimo misu. precetl sis posledni vetu, co jsem psal?
0 x

Peyrak

Příspěvekod Peyrak » 14 years ago

navíc náchoďáků je tu spousta a v offtopicu maj i vlastní vlákno :lol:
0 x

baz

on nepsal, ze je primo z nachoda, ale okr nachod.
0 x

Peyrak

Příspěvekod Peyrak » 14 years ago

já vím, ale třeba je v jejich dosahu, já jsem hned vedle, okres RK
0 x

hocimin1

Příspěvekod hocimin1 » 14 years ago

napis odkud jsi, bych tam k tobe treba zajel, kdyz to bude kousek ja jsem z Nachoda
0 x