❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

V ramci sítě traffic OK, na hraniční router KO

Návody a problémy s konfigurací.
Insider
Kontaktovat uživatele:

V ramci sítě traffic OK, na hraniční router KO

Příspěvekod Insider » 14 years ago

Ahoj,

setkal jsem se zajímavým problémem, se kterým si nevím rady..
Mám následující konfiguraci řetězce k hraničnímu routeru z pohledu připojeného domu.

Fyzika:
Dům s rozvodem po STA, jako předávací router je RB 750 --->klient UBNT M5 --vzduch cca 150m, slinkovani 250mbit real proupstnost 100+Mbit--> AP UBNT M5 ---eth---> 10GHz ----HP Procurve eth Gbit----> hraniční Router -------optika----->

Logika:
Switchovaná síť -----RB750 - zaroutování sítě, shape, mangle, firewall----> Switchovaná síť až do hraničního routeru

Hraniční router je 2 x 3GHz Opteron se 4 GB RAM PCIX sbernici...

O co mi jde? Když zkouším propustnosti vůči ostatním prvků od MT ve stejné masce v rámci switchované páteře jsou průtoky dle očekávání 70+Mbit, je vcelku jedno, kde. Prostě to teče jak má. Jakmile ale zkusím přenosový test proti hraničnímu routeru, nebo cíli, který je oproti začátku řetězce zaroutovaný přest hraniční router, jde propustnost do kelu. Propustnost 4-10mbit. Kontroloval jsem všechno po trase, všechny nastavení a skripty v routeru, už jsme i měnili jednotlivé prvky, není tam žádné omezení, na routeru není nic co by mohlo snižovat propustnost.. Týká se to jen této větve. Nemáte zkušenosti?

V místě před skokem přes UBNT M5 na poslední místo je vše OK.. Při skoku přes UBNT M5 přímo na zdrojové zařízení mezibodu také..

Dík za postřehy.
0 x
Michal Peterka, KPE spol. s r.o.
V Hůrkách 1, Praha5 Nové Butovice, Tel: 242498100, 777208819
http://pojitko.cz

Pintero
antispam: Ano

Příspěvekod Pintero » 14 years ago

neni tam nekde na eth prepla sitovka na 10 mega? /spatny kabel/
stalo se mi to, byl tam spatny patchcord (origos koupeny) po vymene ok.
0 x

Insider
Kontaktovat uživatele:

Pintero píše:neni tam nekde na eth prepla sitovka na 10 mega? /spatny kabel/
stalo se mi to, byl tam spatny patchcord (origos koupeny) po vymene ok.

Ne.. protoze v ramci bridgovane site to vali.. Nevali to vuci routeru.. Z hlavniho switche do routeru, když o to jde valí 700+Mbit. Mne se zdá, že si nějak nesedl HW..
Doděláváme ještě nejaké restíky z minulosti, jako že do hlavniho routeru se sype po lokálu v rámci poměrně široké masky 150+ zákazníků napřímo, protože jsme udělali chybu při projektovaní sítě a z nevýznamné vyjímky se stal časem rostoucí nádor přibývajících adres.. Nevím, jestli za to nemůže nějaký bordel z lokálu. Ten ale dneska zařízneme vloženim ještě jednoho routeru do cesty.. Bohuzel nevidim na mikrotiku vsesmery a BC, takže kdo ví.
0 x

miract
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod miract » 14 years ago

Nekdo tu zrovna nedano resil neco podobneho a dosel k zaveru, ze to dela ether1 na RB750, tak zkus prehodit do jineho portu.
0 x

Insider
Kontaktovat uživatele:

miract píše:Nekdo tu zrovna nedano resil neco podobneho a dosel k zaveru, ze to dela ether1 na RB750, tak zkus prehodit do jineho portu.

Vyzkousime.. eth1 je jako vstup.. Sice mi nedochazi mechanismus, ale zitra to bracha prohodi a uvidime
0 x

sub_zero
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod sub_zero » 14 years ago

Insider píše:
miract píše:Nekdo tu zrovna nedano resil neco podobneho a dosel k zaveru, ze to dela ether1 na RB750, tak zkus prehodit do jineho portu.

Vyzkousime.. eth1 je jako vstup.. Sice mi nedochazi mechanismus, ale zitra to bracha prohodi a uvidime

presne, pak napis, jestli to bylo tim. Nam to dela na kazdy 750tce.
0 x
Říkáš-li, že něco nejde, znamená to, že to neumíš.

Jirka Lazorčák

PS: Ta fotka je stará, už mám +15kilo..