❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

OVISLINK : WLA-5000AP (5Ghz)

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
0taz0
Kontaktovat uživatele:

OVISLINK : WLA-5000AP (5Ghz)

Příspěvekod 0taz0 » 19 years ago

Mate nekdo zkusenosti s timto HW AP? Rad bych presel i u klientu na 5Ghz . Jako AP mam vsude MK s CM9 nebo CM10

nebo by jste doporucili neco jineho?

dik
0 x

StoupaLutin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod StoupaLutin » 19 years ago

jojo ... dávej Mikrotik i k uživatelům ... RB5xx + CM9 :wink:
0 x

0taz0
Kontaktovat uživatele:

StoupaLutin píše:jojo ... dávej Mikrotik i k uživatelům ... RB5xx + CM9 :wink:

jj to by bylo uplne nejlepsi ... ale asi nikdo nepristoupi na tak drahou instalaci... :(

Tohle stim ovisem a 19dbi antenou vyjde i s DPH na 4200,-
na Mikrotiku nejlevneji na 6500,-
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 19 years ago

co tohle http://www.i4shop.net/cz/iObchod/Catalo ... 30&it=9452 + CM10 ideální řešení, ne? Ten ovis je uplně to samé jak AirCa8 (teda uplně to samé ne, teï sem tam přepsal nejnovější klientský fw z WLA5000 a umřela) ale k celkem pozitivním ohlasům na tomto fóru patří i velká spousta negativních odjinud.
0 x

0taz0
Kontaktovat uživatele:

jj mate pravdu... tohle mne nejak uniklo.... cena vyjde zhruba nastejno

Leeonek píše:co tohle http://www.i4shop.net/cz/iObchod/Catalo ... 30&it=9452 + CM10 ideální řešení, ne? Ten ovis je uplně to samé jak AirCa8 (teda uplně to samé ne, teï sem tam přepsal nejnovější klientský fw z WLA5000 a umřela) ale k celkem pozitivním ohlasům na tomto fóru patří i velká spousta negativních odjinud.
0 x

StoupaLutin
Kontaktovat uživatele:

my používáme ještě tohle: http://www.i4shop.net/cz/iObchod/Catalog.asp?ca=1630&it=9395

ještě lepší (podle mě) verze RB5xx než RB1xx ... nevím ... :roll: - ale zkusím i RB1xx ... :)
0 x

Leeonek

StoupaLutin píše:my používáme ještě tohle: http://www.i4shop.net/cz/iObchod/Catalog.asp?ca=1630&it=9395

ještě lepší (podle mě) verze RB5xx než RB1xx ... nevím ... :roll: - ale zkusím i RB1xx ... :)

Lepší samozřejmě je ale taky je dražší a navíc má jen jednu miniPCI, což samozřejmě u klienta nevadí (pokud si nechce doma udělat wifi sí)
0 x

StoupaLutin
Kontaktovat uživatele:

jasně ... to je prrrravda! :wink: .. zkusím asi jeden RB112 .. :)
0 x

Leeonek

StoupaLutin píše:jasně ... to je prrrravda! :wink: .. zkusím asi jeden RB112 .. :)

Taky bych zkusil ale zajímalo by mě jak dlouho ještě bude v ceníku status "na cestě"
0 x

skrebon
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod skrebon » 19 years ago

Leeonek píše:
StoupaLutin píše:jasně ... to je prrrravda! :wink: .. zkusím asi jeden RB112 .. :)

Taky bych zkusil ale zajímalo by mě jak dlouho ještě bude v ceníku status "na cestě"
Do dalsieho stvrtka :) Cakame take na par kuskov :)
0 x

McCall
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod McCall » 19 years ago

skrebon píše:
Leeonek píše:

Do dalsieho stvrtka :) Cakame take na par kuskov :)

taky mám jeden kus objednaný ... jediná nevýhoda je slabý procák ... ale pro klienta nebo AP bez shapingu ... by to mohlo postačovat ...
0 x

Karel Půček

Příspěvekod Karel Půček » 19 years ago

Pokud chcu routovat klienta, tak dávám compex, ale jinak airca/ovis5000. Nesmí to být choloustivé, prostě na minutu vypnout když se to kousne. Když mají všichni routovací rádia, tak si nemůžou měnit masky pod a hlavně nic nastavovat.
0 x
To že si paranoidní ještě neznamená, že po Tobě nikdo nejde.

Leeonek

Nemáte někdo řešení problému s výpadkama pingů (třeba i 60%) když někdo s klientů kopíruje po síti kolem 1MB/s? AP je MK s CM9, klienti WLA5000, ACK je nastaveno správně, hladina signálu u všech klientů kolem -65 až -70 víc ani míň nkdo nemá. RTS nastaveno na 512, mám to asi na 4 sektorech a u všech to dělá upúlně to samé, nevím vůbec co s tím. počet klientů na jdenom sektoru je max 6. Hodnota ACK při tomto problému je normální, u všech klientů 28. Všimnul jsem si že to dělá v nemším měřítku ikdyž se kopíruje jen třeba 600kB/s. Co mě napadlo jestli nedělá problém že je mezi klientama vždy zamíchaný nějaký compex WPE54AG
0 x

teo

Příspěvekod teo » 19 years ago

Leeonek píše:Nemáte někdo řešení problému s výpadkama pingů (třeba i 60%) když někdo s klientů kopíruje po síti kolem 1MB/s? AP je MK s CM9, klienti WLA5000, ACK je nastaveno správně, hladina signálu u všech klientů kolem -65 až -70 víc ani míň nkdo nemá. RTS nastaveno na 512, mám to asi na 4 sektorech a u všech to dělá upúlně to samé, nevím vůbec co s tím. počet klientů na jdenom sektoru je max 6. Hodnota ACK při tomto problému je normální, u všech klientů 28. Všimnul jsem si že to dělá v nemším měřítku ikdyž se kopíruje jen třeba 600kB/s. Co mě napadlo jestli nedělá problém že je mezi klientama vždy zamíchaný nějaký compex WPE54AG

já to teï řeším taky, dnes sem zjistil že je námi využívaný kanál zarušený (možná až -85dbm) :evil:
0 x

Leeonek

teo píše:já to teï řeším taky, dnes sem zjistil že je námi využívaný kanál zarušený (možná až -85dbm) :evil:

Dělá mě to na různých sektorech takže zarušeným kanálem to v mém případě není. Obávám se aby to nebylo "standartní chování" ovislinku, to by bylo docela nepříjemné.
0 x