❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

DHCP

Návody a problémy s konfigurací.
dolby.digital
antispam: Ano

DHCP

Příspěvekod dolby.digital » 14 years ago

zdravim
jednoduchy ale debilní dotaz! Zaboha nemužu príjít nato kde se zapíná DHCP? mam RB133 a běží mě natom v.3.28
díky
0 x

dolby.digital

V původní konfiguraci jsem ho zaboha nenešel tak tam asi nebyl balíček to mě netrklo... nicméně jsem stáhl 3,30 verzi a tam je ve webovém rozhraní ale ve winboxu ho nevidím!
A nevíte někdo proč mě nejde udělat ubgrade na verzi 4 nebo 5
díky
0 x

dolby.digital

jsem blbej! přehlédl jsem to! je tam :-)
takže jen ted druhý bod
0 x

dolby.digital

jeje to je složité :-) to asi bez pomoci nezozbehnu! nevíte nekdo jednoduchý nácod jak to nastavit dík moc
0 x

cup

Příspěvekod cup » 14 years ago

ve winboxu pomocí tlačítka DHCP Setup to tě samo navede
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 14 years ago

Na ten ktery interfej si nastavis ip adresu treba 1.1.1.5/24 pak pujdes do ip/pool tam si pridas poo1 nastavis adresy 1.1.1.10-1.1.1.20 tj pc dostanou ip 1.1.1.10-20 pak ip/dhcp add pridas server pro dany interfejs adress pool = pool1, autoritative=yes ostatni podle potreby a pridas.
Pak ip/dhcp/networks nastavis mu jaka je adresace tj 1.1.1.0/24 brana tj 1.1.1.5 netmask v tomto pripade 24 a dns server podle toho jaky pouzivas ty a to je cele. Ted uz ti da IP adresu pokud potrebujes pro nektere MAC adresy priradit vzdy stejnou udelas si v lease staticky zapis ze tahle mac ma dostat tuhle ip myslim ze to je jasny jak facka.
0 x

dolby.digital

takže me nepřekvapilo ze mě to nefunguje :-)
nastavil jsem všechno přesně tak jak jsi napsal! je to teda zbytečně složity... no a stejně mě to nejede
nevíš co ještě nastavit? bránu nastavuju takovou jakou sem nastavoval dosud já to mám takto AP má IP192.168.5.14 bránu máme 192.168.5.77 masku 24 a AP jede v bridge
pool1 jsem si zvolil 192.168.5.50-192.168.5.70 přesně vtomto tvaru jsem to napsal nevim jestli neni nak blbe ta pomlcka
0 x

Ladik

Příspěvekod Ladik » 14 years ago

A co takhle si zapnout NAT nebo si to spravne naroutovat? Jinak ti to asi nepojede.
Predpokladam ze tou antenou to prijimas.

Ahoj Lada
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

pokud to mas v bridge mel bys mit dhcp na bridgi
0 x

dolby.digital

žadnej NAT tam nechci nevidim jedinej duvod ho tam mit. routovani taky neprichazi v uvahu. Musi zde frcet okolni pocitace ve win.
to dhcp proste nepridelije IP tak tam musí bejt ještě nějaka maličkost jinak to normálně jelo. akorát to nemělo dhcp
takže pokud si někdo naněco vzpomene tak budu rád
dík
0 x

Ladik

A nemas ciste nahodou i na vstupu toho MK v bridgi DHCP server vstupniho routeru? To se ti pak bije.
A mel by jsi si tam zapnout bridge a do nej priradit vsechny interface jako eth1,2,3 wlan1 a v DHCP to prepnout na ten bridge1 a musi to jet.

Ahoj Lada
0 x

dolby.digital

ne ne jako vstupni router je tam monowall. :-) je to promě záhada, já mám mikrotik jen jeden tak snim nejsem tolik obeznámený. nicméně to zkusím zítra už je pozde . nechápu to jakto že to nejdede
Jo a ten celej řádek v DHCP server/DHCP mě svítí celje červene to je správně?
Naposledy upravil(a) dolby.digital dne 07 Dec 2010 00:01, celkem upraveno 1 x.
0 x

Ladik

Podle mne je prave problem v tom ze tam nemas nastaveny bridge interface a k nemu porty eth1,2,3 a wlan1 a pak ten bridge1 by jsi mel mit jako interface pro to DHCP.
Musi to jet.
Pokud mas vzdaleny pristup na to muzu ti to zkontrolovat pres demo ucet.

Ahoj Lada
0 x

dolby.digital

jinak, to Apéčko jelo normálně rok! v bridge modu akorát nemělo DHCP vše makalo normálně. bridge je nastavenej na všechny porty
Jo a ten celej řádek v DHCP server/DHCP mě svítí celje červene to je správně?
jinak na monowallu jsem udělal nat 1:1 na adresu mikrotiku ale nějak mě to nemaká na jiný věci se dostanu ale na ten mikrotik ne! určitě tam bude něco s firewallem
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

kdyz sviti radek cervene a je u nej I jako invalid asi mas neco blbe sefe :)
0 x