❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

RB600

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
profik

RB600

Příspěvekod profik » 15 years ago

Zdavím, nevíte nekdo kde se da jeste sehnat RB600 ?? Nemuzu ho nikde najit skladem.Co mam delat az mi nejaky odejde ? Koupit 2x drazsi 800 ? :) :) :(
0 x

Pintero
antispam: Ano

Příspěvekod Pintero » 15 years ago

0 x

Repkins

Příspěvekod Repkins » 15 years ago

RB600 se už nějakej ten měsíc nevyrábí. Což mě taky tento.. Přestali to vyrábět zrovna v okamžiku, kdy jsem na tom začal satvět síť. Začal jsem tím nahrazovat PC platformu, která v mrazech na začátku roku začala houfně kolabovat. RB800 je drahej kousek. Sice to je konečně RB, kterej má alespoň trochu výkon srovnatelnej se slabším PC, ale je na něm zbytečnej ROS Levl6. Ale dokud nevymyslí něco lepšího, tak budu holt kupovat RB800. Doufám, že nějakej novej model bude mít stejný rozměry. Je na čase, aby si MK ujednotil rozměrovou platformu.
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 15 years ago

Když jsi na tom začal stavět sít tak proč sis nenakoupil zásoby? Ohlašovali to dopředu že RB600 bude končit. My jich v zásobě pořád pár máme.
V tuto chvíli ti asi nezbyde než koupit předraženou RB800
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 15 years ago

mensi site si tezko budou kupovat hw do zasoby, protoze na to nemaji, rb800 je predrazena, to uz je lepsi pouzit 711/411 za kazdou antenu
0 x

profik

Ja si zase rikam ze cim vice zarizeni mas povesenejch na stozaru tim vetsi pravdepodobnost ze ti nejake odejde :lol: Kazdopadne je to asi ze strany vyrobcu RB marketingovy tah.RB 600 uz nevyrabime, jestli chces podobny kup si 800 :)
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

nepamatuju ze by rb411/711 odesla o spolehlivost bych se nebal, popr. zas to ma vyhodu kdyz odejde 1 rb nemas mrtvej celej bod :) Kazde reseni ma sva pro a proti.
0 x

profik

kdyz je zminka o tech RB 600, nevite nekdo nahodou jake je pripustne % zatizeni procesoru aby zvladal RB to co ma :)
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

i pri 100% jsem si nevsim ze by neco blblo, jinak do 50% to je v pohode.
0 x

Repkins

Příspěvekod Repkins » 14 years ago

honzam píše:Když jsi na tom začal stavět sít tak proč sis nenakoupil zásoby? Ohlašovali to dopředu že RB600 bude končit. My jich v zásobě pořád pár máme.
V tuto chvíli ti asi nezbyde než koupit předraženou RB800

Tak abych se předzásobil na celou překopávku sítě, tak bych jich potřeboval asi tak 50 a na to nebyly prašule, zrovna jsme nakoupili pár Alcom. Naštěstí jsem jich vzal v poslední várce 15ks. Stejně jsem zjistil, že tam kde si Celeron 800MHz z nudy počítal svoje nožičky jede RB600 ve špičce skoro na 90%, takže to použiju jen na málo obsazený AP v okrajových částech sítě.
0 x

profik

Příspěvekod profik » 14 years ago

Cus, co chces za ten jeden spoj Alcom, nepotrebuju zádnej papír!
0 x