❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Wifi škodí stromům

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
lwq
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Re: Wifi škodí stromům

Příspěvekod lwq » 14 years ago

David Liška píše:To je fakt, ale ten poměr oproti jiným bandům není tak zásadní. Osobně jsem se ještě s nikým, kdo by prokazatelně a s určitostí označil místo s vysokou intenzitou pole, nesetkal. Však můžou takový lidi existovat, ale to marťani taky.

A proc teda jsou mikrovlnky (magnetory) staveny tak aby na tyhle frekvenci kmitaly a ohrivaly - ovlivnovaly dany predmet ? :roll:
0 x
LWQ ... Vice na www.lwq.cz (treba GIOM 3000 atp.) ...

baz

Příspěvekod baz » 14 years ago

za sebe muzu rict, ze mi nevadi prace pred antenama 2,4g, 5,10,18 a 26, to je v pohode.
ale jak zacnu delat neco pred 36GHz minilinkem od ericcsonu, tak me po 10 minutach silene boli hlava. opakovane otestovano na site, je to vzdycky stejne.
cili mam citlivost az na 36g pasmo a nizsi ignoruju :)
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 14 years ago

tak ti mozek běží na 36GHz a ruší ti ho to :-D

nedavno jsem byl na sile kde toho je opravdu hodně a tak nějak mi bylo příjemně :-D
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

David Liška
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod David Liška » 14 years ago

2500 MHz u mikrovlnek je zvolen z několika důvodů, jedním a podstatným z nich je ten, co uvádíte. V podstatě to ale není tak zásadní a ostrej vzestup, aby to bylo tolik znát. Pokud ano, kde teda leží střed tohoto pásma a jakou má šířku pro pokles účinků na polovinu ? Jakou má tahle skutečnost souvislost s bolením hlavy ? Mě je to jedno, z čeho koho z vás bolí hlava, ale protože jsem min 15 let neustále přesvědčoval o neškodnosti VF polí lidi, který by se měly léčit na mozek, docela mě laický obhajoby škodlivosti serou. Proto mé reakce, jinak bývám spíše tichý čtenář. Upřímně jsem na ispforum.cz nečekal tolik zastánců škodlivosti.
0 x

hapi

hmm, když už jsme u toho, co člověku nevadí? Když to rozšíříme, tak nám vadí i sezení na židly. Všechno škodí, jakýkoliv vlnění škodí, i tak vysoký vlnění jako svit sluníčka nám vadí. Teď spousta z nás čumí doma nebo v práci do zářivek když se díváme na LCD panely. No ano, normálně z toho lidem padaji vlasy ale my do toho o 20-30 let později čumíme a montujeme si to do lustrů. Naše blbost nám prostě jednou musí vyjít vstříc a smete nás z povrchu zemskýho tak proč by to nemohla bejt zrovna wifi :-D

No a vlastně, poslední dobou se dost objevujou ženský co nemůžou otěhotnět kvůli antikoncepci a kvůli tomu jak dlouho jí berou což bejvá klidně od 15 let. Tohle nás smete dřív :-)
0 x

David Liška
Kontaktovat uživatele:

Přesně, přesně, to je moje řeč.
0 x

David Liška
Kontaktovat uživatele:

Mě vytáčí do nepříčetnosti, že když někde postavím nějakej stožár a umístím na něj rozměrnou anténu, hned si začnou stěžovat důchodci ( ale i normální lidi ) na obecní úřad, že jim je z toho zle, zhoršuje se jim zdravotní stav, ruší jim to jejich televizi, na který jsou životně závislý a nutí to řešit další debily, co umí jen sedět v kanceláři a o VF nemají ani základní znalosti. A to i v případě, že daná anténa je připojená k PŘIJÍMAČI. Nakonec zavolají ČTÚ, kteří přijedou taky nasraný, že kvůli takovým buzerantům musí někam jezdit a když nic nezjistí, tak důchodci začnou nadávat, že jsem je určitě podmáznul.

Nejvíc se lidi bojí krátkovlnných yagi a velkých bílých parabol. Kdyby nebyly takový kreténi, co píšou články, poukazující na škodlivost VF polí, tak by byl klid. Serou mě v takový míře, že bych byl ochoten to v některých případech řešit přes justici.
0 x

David Liška
Kontaktovat uživatele:

Lidi chlastaj, žerou tučný jídla, vozí si prdele a tloustnou a pak svádí svoje neduhy na něco, čemu nerozumí.

U tý antikoncepce - poraďte: Manželka po prvním děcku, má si nechat prášky napsat nebo radši máme používat šprcky ? Já jsem slyšel, že by po AK mohla začít tloustnout, pominu-li ostatní potencionální potíže.
0 x

MartyMcFly
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod MartyMcFly » 14 years ago

Zdravím,
Působení el. polí na člověka nebylo ještě řádně prokázáno. Z pohledu krátkodobé expozice nemusí to člověku udělat nic jen citlivější jedinci opravdu mohou "cítít" určité věci jako vibrace atd. Poměrně věřím tomu, že někteří jedinci jsou opravdu na "cítění" vlnění opravdu citlivější. Jinak z pohledu dlouhodobé expozice el. vlněním na různých frekvencích snad neexistuje žádná práce. Což je dle mě docela škoda...

Osobně si nemyslím, že při rozumné frekvenci a výkonu nemusí vlny udělat nám nic, ale čím vyšší energie tak tím musí být i větší následky, protože energie nezaniká, ale pouze se stále přeměňuje dál např. na teplo atd. Proto nějaký následek využívání musí logicky být.
0 x
Podporuji platformu MikroTik ;-)
http://www.4wifi.cz

hapi

to jistě ale řekl bych že víc projde krytem mikrovlnky než z APčka. Pokud tedy člověk neni uplněj dement a nekoupí si 1W UBNTu pro domácnost a nenasadí k tomu vnitřní 8dBi antenu. Tim 1W myslim to, že opravdu 1W leze do anteny. To by děsilo už i mě na 2.4GHz.

Ale co naplat, na něco se to svíst musí ale to odezní stejně jako včerejší jam. Jo a u těch důchodců je to spíš o závisti. Vlastně nejenom u nich. Egoistických prasat je po světě dost a museji se nějak zviditělnit a ještě něco v tom svym ubohym životě ukázat.
0 x

David Liška
Kontaktovat uživatele:

Už se někomu z vás stalo, že zákazník nechtěl bezdrát domů z výše uvedených důvodů ?
0 x

Repkins

Příspěvekod Repkins » 14 years ago

Jojo.Jeden klient nechtěl domácí wifi tak jsem mu musel dát Powerline adaptéry...
0 x

baz

Příspěvekod baz » 14 years ago

David Liška píše:....A to i v případě, že daná anténa je připojená k PŘIJÍMAČI. Nakonec zavolají ČTÚ, kteří přijedou taky nasraný, že kvůli takovým buzerantům musí někam jezdit.

Davide Davide, copak prijimac NEVYSILA? :)
ad antikoncepce: sprcky jsou nahouby, to uznavam, ale existuji i jine metody, nehormonalni, vhodne prave po diteti. takovy ty teliska co se davaji do delohy a brani otehotneni, vydrzi to tusim 5 let a da se to kdykoli vytahnout, kdyz chce holka znova otehotnet. presny info k tomu nemam, jen vim ze to je. moja zobe pilule, uz taky asi 20 let a zatim ji druha hlava nevyrostla. dneska uz jsou jine prasky nez pred desitkama let, uroven hormonu je minimalni, tak bych se toho zas tak moc nebal.
/kurva to je ale offtopic :)

ad domaci wifi - minuly tyden jsem clovekovi daval Nkovy tplink jako domaci router a AP. blbe mu to prochazelo skrz zdi v panelaku, tak se on sam ptal, jestli k tomu muze mit treba vetsi antenu. tak jsem rikal ze samozrejme muze, ale kdyz to ma v loznici, tak aby ta vyzarovana uroven nebyla moc vysoka. no borec mel jasny nazor, ze co ho okamzite nezabije, to ho posílí. takze nekterym wifi doma nevadi ani pres vyslovne upozorneni.
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 14 years ago

Spíš se vždycky divím že wifi a antény na stožárech jim vadí. Ale mobil si dávají pár cm od mozku a to nikomu nevadí :)
0 x

Peyrak

Příspěvekod Peyrak » 14 years ago

Jo, vždycky když se někdo ptá, jestli to neškodí zdraví, tak se ho zeptám na jeho mobil, zatím každýmu sklaplo.
0 x