❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
ptp spoj 5Ghz problém
Re: ptp spoj 5Ghz problém
ano, a proto 10GHz, výkon na max a hotovo, to nikdo na 1km nezaruší. No a když se nechceš patlat s 10GHz tak tu máme přece to pojítko v 70GHz a jsou dostupný i pro 60GHz což by se nemělo dát jen tak zarušit a na přeskoky jak dělaný.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
high speed routery podle požadavků
kousek píše:Dade_Marfi píše:to Robotvor - nevim kdo je Nachod.net, ale vzhledem k tomu, ze jsem z moravy .... a Nachod je v cechach ... tak te zklamu![]()
jinak moje rada je prosta, pokud se chcete sr*t vecne s vypadky, problemy, kde cim kolem ... a asi na to mate cas ... pouzivejte RB, kazdy den to budete resit a asi vas to tedy bavi .......... pokud ovsem chcete stavet profesionalne, mit sit na urovni s takrka nulou vypadku, tak tento druh pokusu o radio vynechte
Takže radíš používat "profesionalní" sračky UBNT ??? jsi mě rozesmálod roku 2006 používáme na PtMP Motorolu Canopy a všechny WiFi srandy jsme sundali, servis téměř nulový ( občas nějaký zdroj). teď jsme vzhledem k "zmrzačenému" trhu testovali Rocket M jako AP, abychom mohli reagovat na WiFi konkurenci a ty jejich desítky mbit/s za 200,-
). Několikatýdenní testování dopadlo naprosto tragicky, ani nemám chuť to po demontáži tahat ze 40m vodojemu, asi to zažije volný pád
navíc v době testování probíhalo měření ČTU, tak jsem si to taky změřil spektrákem, a když jsem viděl jak to leze z masky, tak jsem to hned vypnul, aby pány z ČTU netrefil šlak. Máme v síti 2 PtP spoje na malé vesničky postavené na RB 411AH s R52 s anténami 24dbi Prowax a za nimi CNP AP, a max spokojenost! vzdálenost do 5 km. na delší vzdálenosti používáme BH20 nebo desítky(summit, Alcoma).
Takže na krátké vzdálenosti radši RB, než tu zbastleninu UBNT !!!! to už mi nesmí do "baráku")
Plne souhlasim ze ty motoroly jsou spicka a neni jim co vytykat . Pokud ma nekdo na rbckach problem s nejakejma vypadkama neni to problem rbcka jako takovyho ale volsovejma rukama uzivatele , setrej davaj slaby zdroje, levny karty , levny pigtaly , kdyz uz si nekdo vyrobi kabel narve tam levny cinsky konektory a zas to tim zkurvi popripade si nasadej nejaky "super anteny "

Ted k problemu , urcite bych prekontroloval kabliky ,a udelal scan vyuziti pasma , i na kanalu kde se muze zdat ze je hodne ap nemusi bejt tak silenj provoz , a da se taky pouzit pulkanal popripade cust freq a jet na mezikanale je to sice prasecina ale nikde se nepise ze by to bylo zakazany

0 x