❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

ptp spoj 5Ghz problém

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
Robotvor
antispam: Ano

Re: ptp spoj 5Ghz problém

Příspěvekod Robotvor » 15 years ago

mato1 píše:
kousek píše:14Mbit/s HD ,klasické SM když to umíš :wink: za 2500,-

kde ich kupujes za 2500?
kolko inak stoji nejaky schopny p2p spoj na motorole? nieco co prenesie aspon 40 mbit...

http://wifi.aspa.cz/pasmo-5-ghz-k4111/m ... ?zacatek=2
0 x

kousek

Příspěvekod kousek » 15 years ago

Např. tady : www.wifi.aspa.cz
doporučujeme: MOTOROLA Canopy 5400 SM - Canopy SM Module - (zákaznický modul)
1x RJ 45, 10/100 Ethernet, rychlost 10 Mbps, nastavitelný half duplex. Integrovaná sektorová anténa. Rozměry 27,94 x 7,62 x 7,62 cm. Dosah až 3,5 km. Pracuje v pásmu 5,470 - 5,725 GHz.

dodatelnost: SKLADEM - připraveno k okamžitému odeslání
4 475,- Kč
(Běžná cena)
2 381,70 Kč
(Vaše cena bez DPH)
2 858,- Kč
(Vaše cena s DPH)

a nebo přímo: www.konektel.cz

40Mbit/s na BH FSK není, dělají BH OFDM, ale cena je naprosto šílená, to už je lepší koupit např. summit alter 50Mbit v 10 GHz. za cca 50.000,-
0 x

Robotvor

kousek píše:Např. tady : http://www.wifi.aspa.cz
doporučujeme: MOTOROLA Canopy 5400 SM - Canopy SM Module - (zákaznický modul)
1x RJ 45, 10/100 Ethernet, rychlost 10 Mbps, nastavitelný half duplex. Integrovaná sektorová anténa. Rozměry 27,94 x 7,62 x 7,62 cm. Dosah až 3,5 km. Pracuje v pásmu 5,470 - 5,725 GHz.

dodatelnost: SKLADEM - připraveno k okamžitému odeslání
4 475,- Kč
(Běžná cena)
2 381,70 Kč
(Vaše cena bez DPH)
2 858,- Kč
(Vaše cena s DPH)

a nebo přímo: http://www.konektel.cz

40Mbit/s na BH FSK není, dělají BH OFDM, ale cena je naprosto šílená, to už je lepší koupit např. summit alter 50Mbit v 10 GHz. za cca 50.000,-

S tou cenou by tě tady u nás poslaly lidi doprdele:) Dívají se tady na nás jako na zloděje když jim člověk řekne 1800 za UBNT a montáž zdarma.
0 x

kousek

Se ani nedivím, kdy jim dávate UBNT :lol: :lol:
My po lidech ni nechceme, v tom asi bude ten rozdíl.
0 x

Robotvor

Myslim že ve výsledku je to vcelku jedno co tam maji bo pro ně je hlavní at to funguje.I kdyby tam měly nataženou prádelní šnůru a jelo to po ní tak jim to může být jedno.Lepší jak 2,4Ghz Ovis s pendrekem za plastovýma oknama....
0 x

kousek

Tak to každopádně ! ale to umí jen náchod.net a jeden rádoby ISP operující v naší lokalitě. :D
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 15 years ago

jeste jeden offtopic si neodpustim ........... HLAVNE ZE V MOTOROLE JE TAK UZASNA ANTENA :D

jinak uz se zdrzuju hlasovani :) nema cenu se tu hadat s nekym kdo je jen uzce zameren na ten svuj kram :)
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

kousek

antena - no comment, chápu, že se ti nelíbí, jde ale spíše o RF !!!!

ty jsi měl někdy CNP nasazené??? že to hned odsuzuješ!
Já mám možnost srovnání, a píši zkušenosti, tu tu jen plácáš do tmy! nebo že by jsi přešel z CNP na UBNT??? ale to by bylo jako přesednout z Mercedesu do Trabanta, což inteligentní člověk neudělá !
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

mel jsem zapujceny na mesic 3ks AP a 10ks SMek ... jen 3 z toho advantage .... a s klidnou dusi jsem to vratil, takze tak moc zas neplacam ;)
0 x
- programming
- development
- education

kousek

OK, omlouvám se.

a co se ti na tom nelíbilo, krom ceny???
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

ale cena i OK ... jako ceny apecek me nevadi ... ceny kliosu me vadi, protoze to ten klios tezko da tu cenu a pujcovat se me to moc nechce ... nicmene co me vadi, latence v klidu 7ms ? .... prutok jen tech 14mega :( ....

fakt sorry, ale raketa jako ap / nanoM5 jako klios ... da 80mega takze tam s klidem provozujem ten tok co jsem psal ... je to zajimave, ale fakt to bezi ... kdybych to nezkusil neverim, patrim k tem lidem co si musi vse osahat, nez to daji do provozu ...

jinak spektrak kupodivu mame :D (ale fakt jsem to na tyhle hracky nezkousl) protoze montujeme i lepsi hracky nez tuhle drobotinu .... takze vybavu mame myslim si slusnou, zase na tomto ja si zakladam, ze je treba mit vybaveni, kdyz neco delas :) kdo me zna a nekdy videl moji praci, myslim, ze nerekne kriveho slova .... ze se hold s nekym neshodnu v nazorech ... jo za to sorry, ale proste tak jak me to makalo v praxi tak to prezentuju ...
0 x
- programming
- development
- education

kousek

OK.
Mě těch 14Mbit pro klioše stačí, a latence 7ms?? to je nějaký handicap?? v čem uživatel pozná rozdíl mezi 2ms a 7ms, důležitý je spíš jitter, než hodnota!
a honit si triko jestli mám na seznam 20, 15, nebo 3 ms mě přijde úplně nesmyslný !!!

Můj test: Rocket AP, 19dB sektor ----- 4,5km-------NanoM5 s parabolou 60cm. výkon v limitu ( dle čísílek v nastavení) 20MHz zapnutý Airmax
propustnost cca 26 Mbit/HD, při plném výkonu cca 32Mbit/HD
ping MTU prům: 2,5 ms. Jitter 1- 80ms, při navazaní 15 TCP Jitter 1-150ms, to vše jeden klient, jakmile jsem na to pověsil další 2, propustnost šla výrazně dolu.

Asi špatnej kus :lol:

neřeším, navíc je to mnohem více nachylnější na rušení.
Prostě jsem už asi linej někde pořád laborovat , proč tamto, a co to udělá, když tohleto!
znám lepší využití času :D
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

no jasne, vsak ja se nehadam, ja take radsi pouziju ubnt a cas vyuziji smysluplneji, nez pouzit RB a jezdit tam kazdy den ;)

4,5km ? clovece bavime se zde o klientech do 1km ! ... chapu tvuj problem, nano s parabolou je nesmysl, jak das do ohniska paraboly neco co nema jen jedno mistny vyzarovani ? ..........
0 x
- programming
- development
- education

kousek

do 1km? to je pro mě nepoužitelný, 80% klientů máme na více jak 4 km! 5 klientů dokonce na 16-18km !!!
S tou parabolou je mi to jasný, zkoušel jsem i CNP ofset s M5, signál o 3 dB lepší a stabilita taky, ale stejně naprd!
Hold to není technologie pro mě.
RB na PtMP nepřichází už vůbec v úvahu, na tyhle vzdálenosti je to dražší jak CNP ! nechápu, a vidím to denně, jak to může někdo používat?!
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

pak je vse vysvetleno, tve naroky vyzaduji neco jine nez moje naroky :) ...
0 x
- programming
- development
- education