❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
ptp spoj 5Ghz problém
- Viktor Novotný
- Moderátor
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
Re: ptp spoj 5Ghz problém
pozooor, ale ja nemluvim o problemu s MK jako na routeru (na pc) to ne to mam rad a pouzivam .. ale mluvim o RB + radio !! tam je problem ...
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education
- programming
- development
- education
Dade_Marfi píše:to Robotvor - nevim kdo je Nachod.net, ale vzhledem k tomu, ze jsem z moravy .... a Nachod je v cechach ... tak te zklamu![]()
jinak moje rada je prosta, pokud se chcete sr*t vecne s vypadky, problemy, kde cim kolem ... a asi na to mate cas ... pouzivejte RB, kazdy den to budete resit a asi vas to tedy bavi .......... pokud ovsem chcete stavet profesionalne, mit sit na urovni s takrka nulou vypadku, tak tento druh pokusu o radio vynechte
Takže radíš používat "profesionalní" sračky UBNT ??? jsi mě rozesmál

Takže na krátké vzdálenosti radši RB, než tu zbastleninu UBNT !!!! to už mi nesmí do "baráku"

0 x
- Viktor Novotný
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
no kdyz myslis ... jako kolik ti da canopka ? 7mega resp 14mego advantage ? .... super to je fakt vyhra 

0 x
- programming
- development
- education
- programming
- development
- education
Robotvor píše:Ani se mi nechce věřit že si měl problem s RB.My máme celou síť na mikrotiku a vše funguje jak má i když se sem tam oběví nejaká podivná závada pořád jsou to dle mého velmi spolehlivá zařízení.Např. v jedné nedaleké obci nám jede jeden PC router s Atom CPU 330dnů bez restartu a jediného problému.
0 x
14Mbit/s HD ,klasické SM když to umíš
za 2500,- ten litr rozdílu mezi CNP SM a UBNT za to stojí, vratí se ti asi 50x na servisu, teda pokud nemakáš zadarmo? já teda ne !!! Na Ubnt AP jsme měli připojeny 3 klienty, a teda stabilní datový tok tam jako u CNP nebyl ani náhodou , je pravda že burst byl někde kolem 18Mbit/s HD ale stabilita hrozná !, nemluvě o pingu, 10x 1ms pak 49ms, jakmile začli křičet na AP ti 3 klienti zaráz odezva jak na houpačce a dat. tok také, asi jim to TDM/TDMA moc nefunguje
nezavrhuji WiFi na PtP , na RB, to na krátké vzdálenosti jede obstojně( jen si chce pohrát s nastavením).
Ubnt Ptp nebo PtMP je použitelné tak akorát na házení ze stožáru po vzteklejch psech ! WiFi je na PtMP prostě nepoužitelná ( pokud to se službami myslíš vážně).
Btw: až mi na WiFi PtMP ukažeš klienta na 18km s propustností 14Mbit/s a latencí na seznam 15ms, tak ti příjdu udělat masáž nohou

Ubnt Ptp nebo PtMP je použitelné tak akorát na házení ze stožáru po vzteklejch psech ! WiFi je na PtMP prostě nepoužitelná ( pokud to se službami myslíš vážně).
Btw: až mi na WiFi PtMP ukažeš klienta na 18km s propustností 14Mbit/s a latencí na seznam 15ms, tak ti příjdu udělat masáž nohou

0 x
Pintero píše:Robotvor píše:Ani se mi nechce věřit že si měl problem s RB.My máme celou síť na mikrotiku a vše funguje jak má i když se sem tam oběví nejaká podivná závada pořád jsou to dle mého velmi spolehlivá zařízení.Např. v jedné nedaleké obci nám jede jeden PC router s Atom CPU 330dnů bez restartu a jediného problému.
jo jo taky pekny uptime.....

0 x
kousek píše:14Mbit/s HD ,klasické SM když to umíšza 2500,- ten litr rozdílu mezi CNP SM a UBNT za to stojí, vratí se ti asi 50x na servisu, teda pokud nemakáš zadarmo? já teda ne !!! Na Ubnt AP jsme měli připojeny 3 klienty, a teda stabilní datový tok tam jako u CNP nebyl ani náhodou , je pravda že burst byl někde kolem 18Mbit/s HD ale stabilita hrozná !, nemluvě o pingu, 10x 1ms pak 49ms, jakmile začli křičet na AP ti 3 klienti zaráz odezva jak na houpačce a dat. tok také, asi jim to TDM/TDMA moc nefunguje
nezavrhuji WiFi na PtP , na RB, to na krátké vzdálenosti jede obstojně( jen si chce pohrát s nastavením).
No a já bych zase chtěl vidět jak tohle máš v limitu. 18km na ptmp dělat mi příde trochu ujetý, i když neřikam, že to nejde, věřim, že se správnym nastavením (výkony na max) by to rocket s 20dbi sektorkou a nanobridge 25dbi zvládli taky a možná i s lepší odezvou...

0 x
UBNT mám rád, Mikrotik mám taky rád :-D považuji za zbytečné se přít co je lepší.
Jakub Havlíček
Jakub Havlíček
- Viktor Novotný
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
edit : kaslu tady na hadky
Naposledy upravil(a) Viktor Novotný dne 23 Nov 2010 21:06, celkem upraveno 1 x.
0 x
- programming
- development
- education
- programming
- development
- education
rouchi píše:kousek píše:14Mbit/s HD ,klasické SM když to umíšza 2500,- ten litr rozdílu mezi CNP SM a UBNT za to stojí, vratí se ti asi 50x na servisu, teda pokud nemakáš zadarmo? já teda ne !!! Na Ubnt AP jsme měli připojeny 3 klienty, a teda stabilní datový tok tam jako u CNP nebyl ani náhodou , je pravda že burst byl někde kolem 18Mbit/s HD ale stabilita hrozná !, nemluvě o pingu, 10x 1ms pak 49ms, jakmile začli křičet na AP ti 3 klienti zaráz odezva jak na houpačce a dat. tok také, asi jim to TDM/TDMA moc nefunguje
No a já bych zase chtěl vidět jak tohle máš v limitu. 18km na ptmp dělat mi příde trochu ujetý, i když neřikam, že to nejde, věřim, že se správnym nastavením (výkony na max) by to rocket s 20dbi sektorkou a nanobridge 25dbi zvládli taky a možná i s lepší odezvou...a pojede ti to těch 14Mb i když klient vzdálený 1km bude zrovna sosat naplno ?? řek bych že ne...
Máš pravdu, na straně klienta to v limitu není ( ofsetka + výkon na SM na 18dBm), ale AP jede v limitu s integrovanou 7db anténou, signál -77/-78 dB, jitter 2-6, Link test 100/98 % propustnost 9,972/3,691 Mbit/s, ping do 15ms.
"a pojede ti to těch 14Mb i když klient vzdálený 1km bude zrovna sosat naplno ??" ANO pojede !!!! funkční TDM/TDMA.

0 x
..... pokud máš spektrák změř si jak "umí" regulovat výkon UBNT, takže i když si myslíš, že jsi v limitu tak nejsi ani omylem !!!! změřeno !!!
0 x
to Dafe_marfi:
Takový grafy si nech na velikonoce
myslíš, že jsem uplně pitomej ???
pošli ping na IP z konzole a trafic na IP např v iptrafu.
Tohle je tak věrohodné jako plnění "pětiletky za komárů
Takový grafy si nech na velikonoce

pošli ping na IP z konzole a trafic na IP např v iptrafu.
Tohle je tak věrohodné jako plnění "pětiletky za komárů

0 x
ale radši nic neposílej! stejně je mi to jedno, i kdyby se to umělo instalovat samo, tak u mě to šanci nemá. Laborování v -20°C na střešeuž mám za sebou a vracet se k tomu nehodlám!
jinak se všem omlouvám za mírný offtopic, sorry
jinak se všem omlouvám za mírný offtopic, sorry

0 x
- Viktor Novotný
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
to kousek .. jak myslis, ja se tu prvni nezacal kasat jak neco jede a neco ne, nemam chut na hadku a nemam chut tu neco obhajovat, me staci ze to jede ...
ale klidne jak chces, editnu ten post a graf smazu aby te to tak netrapilo. Hold jedes v canopach, tak si to uzij, ale odpust si keci jak jsi prozrel a zjistil, ze je to neco posvatneho a lepsiho nez cokoli 

0 x
- programming
- development
- education
- programming
- development
- education
Dade_Marfi píše:to kousek .. jak myslis, ja se tu prvni nezacal kasat jak neco jede a neco ne, nemam chut na hadku a nemam chut tu neco obhajovat, me staci ze to jede ...ale klidne jak chces, editnu ten post a graf smazu aby te to tak netrapilo. Hold jedes v canopach, tak si to uzij, ale odpust si keci jak jsi prozrel a zjistil, ze je to neco posvatneho a lepsiho nez cokoli
nikomu nic netlačím, jen říkám realitu z 5-letého provozu.
nemyslíš, že kdyby, to co říkaš byla pravda, a UBNT na PtMP protlačilo přes 40Mbit/s, s latencí 1,5 ms. Tak by rozdíl v ceně AP nové řady Motoroly 430 a UBNT AP nebyl cca 60.000,- nebo mi chceš tvrdit že je to marže Motoroly??? hold Motorola než něco pustí do světa, tak to vše funguje dle deklarovaných parametrů, to u UBNT není ani náhodou!, nemluvě o technologickém provedení RF, desky a antény !!! hold vývoj se musí zaplatit! otevři si NS M5, to je ale "chlejf"
Prostě no comment !
Přeji ti spousta pěkných večerů s UBNT

nebudu již dále zasírat vlákno!
Omlouvám se, ale čekal jsem, že na ISPFORUM, je to trochu na úrovni, ale většinou jsou tu zapřísáhlí WiFisti.
Až bude UBNT umět co mají v DS, pak budu opěvovat UBNT!
Teď to tak není!
0 x
kousek píše:14Mbit/s HD ,klasické SM když to umíšza 2500,-
kde ich kupujes za 2500?
kolko inak stoji nejaky schopny p2p spoj na motorole? nieco co prenesie aspon 40 mbit...
0 x