vyšel nový teploměr od papoucha přímo dělaný pro MKčka TM_Mikrotik s cenou do 500 Kč
http://www.papouch.com/cz/shop/product/ ... -mikrotik/
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
TM_mikrotik
TM_mikrotik
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
jo škoda že RB711 nemá seriak ale i tak je to na prd když se to nedá rozumně vyčítat třeba skrz snmp.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
tak jsem zkoušel zapojit na rb411 a nic to nedělá na pinu 4 a 5 mám 0V. je to vině mělo by tam být alepoň 3V. možná je to chyba pouze u tohoto RB411 na RB433 by mo možná fungovalo jelikož tam jsou fany
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
zjistil jsem že řady rb 41X nemají na sériáku žádně napětí. takže tam to nepůjde
0 x
to víme, proto nechápu jak to papouch napájí a jestli mu to funguje. Rbčka nemaji potřebnou voltáž na pinech a některý piny ani nejsou zapojený takže tam napájení neni.
0 x
mě to připadá, podle tý svorkovnice, že je na Tobě ke to napětí vezmeš, kdyby tam bylo, dali by tam podle mě normálně konektor
0 x
no to není až tak pravda protože na RB433 jsem naměřil 4,5-5V a na tom RB 411 vůbec nic
0 x
já jsem jim tam psal a oni řekli že nejsou schopni mi poskytnou návod, že tomu nerozumí...
to je trochu vrchol něco prodávat a nerozumět tomu
to je trochu vrchol něco prodávat a nerozumět tomu

0 x
na co návod? v tom katalogovým listu je všechno jasně daný, sem data, sem napájení, nikdo tam netvrdí, že to napájení má být ze sériáku a oni dobře ví že u některých rb tam není, oni to nechávaj na lidový tvořivosti
0 x
- lwq
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
Si rikam, ze by bylo super, kdyz by tohle implantovali to PoE extraktoru typu
, tam staci Maxim pro DCDC 7-72V --- 5V a jedeme
z te krabicky kablik (ci konektor) pro seriak a RJ11 nebo RJ45 pro cidlo ...

BTW: TO napajeni by se dalo vzit s FAN konektoru nekterych RB, coz ?

BTW: TO napajeni by se dalo vzit s FAN konektoru nekterych RB, coz ?

0 x
LWQ ... Vice na www.lwq.cz (treba GIOM 3000 atp.) ...
to poe by bylo pro mě teda dost nepřijatelný. Teda muselo by se upravit aby dál poslalo napájení pro RBčko a ještě z toho vytahnout serial.
0 x
- lwq
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
hapi píše:to poe by bylo pro mě teda dost nepřijatelný. Teda muselo by se upravit aby dál poslalo napájení pro RBčko a ještě z toho vytahnout serial.
No vsak ano, ja blbec to tam taky nenapsal

0 x
LWQ ... Vice na www.lwq.cz (treba GIOM 3000 atp.) ...
Ak nemate tie RB v zaruke tak si zo spodu DPS na vstupny filtracny kondenzator naletujte 5V stabilizator v puzdre ISOWATT 220 (popripade TO220). Samozrejme pokial nepouzivate POE napajanie vacsie ako 35V. S toho potom napajajte ten teplomer. Nemusite riesit nejake redukcie a ani sa bat ze poskodite vystup na FAN.
0 x
Niesom ISP, iba clovek co ma zalubu v lamani ludskych moznosti. 

to už si fakt raději upravim POE než to co si vymyslel. Pájet na RBčko, taková kravina.
0 x