Zdravím všechny,
Předem se omlouvám, že jako laik strkám nos do diskuze odborníkům. Mám, pro někoho možná hloupý, dotaz. Měl by prosím někdo čas a trpělivost mi ve zkratce vysvětlit co potřebuje provider k tomu, aby připojil (dejme tomu) 100 zákazníků k internetu přes CATV? Ani mě tak moc nezajímá, jaký přsně HW je k tomu potřeba, spíš by mě zajímalo, jaký se používá SW k tomu, aby provider nastavil práva uživatele (rychlost, omezení, práva a podobně). Zkrátka bych rád poprosil o nějaké vysvětlení tak, aby to pochopil i lajk.
Předem děkuji.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Realizace připojení k internetu - kabelovka
přes koaxy? zapomeň. Já nevim ale neměl by jsi prvně najít technologii a pak až ostatní věci? jdeš na to ze špatnýho konce protože ta technologie sama řeší to co chceš.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
high speed routery podle požadavků
Možná jsem to špatně vysvětlil. Nechci žádnou takovou síť stavět ani provozovat. Jde mi jen o to pochopit, jak to zhruba funguje a co je k tomu potřeba.
0 x
Díky, mrknu na to. Můžeš mi ještě prosím říct, jaký SW se používá ná správu jednotlivých zákazníků (rychlost připojení, nastavení práv, kontrola funkčnosti připojení atd)?
Díky za čas.
Díky za čas.
0 x
to nemam tuseni, vim jen co se pouziva v kabelovkach. kdysi to byly modre modemy Coresma, pozdeji nejake mrdky v norme eurodocsis, nejdriv 1, pak 2, ted uz tusim maji i trojku.
nicmene to omezeni na koaxu stoji za houby, proto kdo to se sitovanim mysli vazne, tak prechazi na fttb/ftth, to je imo jedina spravna cesta. a fttb ani neni drahe a umi totez co ftth, jen je levnejsi a je s tim min prace.
nicmene to omezeni na koaxu stoji za houby, proto kdo to se sitovanim mysli vazne, tak prechazi na fttb/ftth, to je imo jedina spravna cesta. a fttb ani neni drahe a umi totez co ftth, jen je levnejsi a je s tim min prace.
0 x