❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Synchronizace GPS

Návody a problémy s konfigurací.
MartyMcFly
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Synchronizace GPS

Příspěvekod MartyMcFly » 15 years ago

Zdravím,
Nevím zdali píšu do správného vlákna v případě, že ne tak mě prosím moc nekamenujte. Jedná se mi o jednu vlastnost MikroTiku což je synchonizace GPS (/system/gps). Využíváte někdo tuto vlasnost systému a v případě, že ano jaké máte výsledky s použítím a jaké přesně používáte konfigurace? Díky
0 x
Podporuji platformu MikroTik ;-)
http://www.4wifi.cz

lwq
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lwq » 14 years ago

No, strasne rad bych to vyzkousel, ale jeste sem se k tomu nedokopal.

Mam k dispozici RB411U + GPS prijimac do USB a chci to vyzkouset jako stratum 1 NTP server a pak hledam inspiraci co s tim dal ... Nejake napady ? :wink:
0 x
LWQ ... Vice na www.lwq.cz (treba GIOM 3000 atp.) ...

czatlantis

Příspěvekod czatlantis » 14 years ago

já to testoval jen ze zvědavosti...podle dokumentace jsem to měl prakticky hned...ale teda pravda- používal jsem GPSku připojenou přes COM

...ale kdo potřebujete takovou přesnost, že vám nestačí veřejný ntp servery? :-))

PS. konfig jsem musel dělat přes terminál, protože ve winboxu jsem na to žádný klikátko nenašel
0 x

lwq
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lwq » 14 years ago

czatlantis píše:já to testoval jen ze zvědavosti...podle dokumentace jsem to měl prakticky hned...ale teda pravda- používal jsem GPSku připojenou přes COM

...ale kdo potřebujete takovou přesnost, že vám nestačí veřejný ntp servery? :-))

PS. konfig jsem musel dělat přes terminál, protože ve winboxu jsem na to žádný klikátko nenašel

No jde o to, ze prvky core site nemaji primy pristup na Internet, tedy je NTP umisteni tamtez k nicemu. Tedy mam na jednom stroji GPS Stratum 1 synchroni cas a sosam si to pekne bezpecne po vnitrni sit na stroje, kde to je treba ... 8)
0 x
LWQ ... Vice na www.lwq.cz (treba GIOM 3000 atp.) ...

czatlantis

Příspěvekod czatlantis » 14 years ago

aha, tak to jo :-)
0 x