❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

5G turbo

Návody a problémy s konfigurací.
pepulis

Re: 5G turbo

Příspěvekod pepulis » 15 years ago

roman.wifi@post.sk píše:hm,.super,.takze som rad, ze som, nerad :(.

Mam spoj presne 2km a je v A-cku nalinkovany 54/54Mbps, 100/100%, a priepustnust realne 38Mbps,.cize maximum, co to ide a je mi to malo. Jakmile to dam do N-ka ci 20Mhz alebo 40Mhz,.tak sa rozladi a kvalita u vsetkych frekvencii je od 30-95% a spoj je nestabilny. Neviem si stym uz rady. Chcel som skusit 5g_turbo, ale akosi sa k tomu nijako nemozem dostat...nastavit to. Zisiel by sa tam spoj 24Ghz, alebo 74Ghz,.ale cakam na SIKLU,.takze musim vydrzat... Viete niekto poradit,.co by som mohol skusit??? Spoj je 2km, cista viditelnost len v 1/2 ceste je VVN napetie (vedenie velmi vysokeho napetia), ktore asi ma ten neziaduci efekt v N-ku. N-ko som mal nasadene na test mimo tohoto vedenia a islo 100%,..

Neztrácel bych hlavu, buď si koupíš za cca 300 kč rozšiřující licenci a nebo si tam dej 4.x. Zkoušel jsem to na 4 ce a jelo to bez problému (tj. nebyl problém v nastavení, vybral jsem tam superchannel a no country jestli se nepletu).
0 x

roman.wifi@post.sk

Příspěvekod roman.wifi@post.sk » 15 years ago

pepulis:
Mas pravdu!! Ďakujem... Ide to,.ale len na CM9,.takze budem musiet tam vyliest a nasadit tam stare osvedcene zelezo,.. :) CM9
0 x

keksik

Příspěvekod keksik » 15 years ago

roman.wifi@post.sk píše:pepulis:
Mas pravdu!! Ďakujem... Ide to,.ale len na CM9,.takze budem musiet tam vyliest a nasadit tam stare osvedcene zelezo,.. :) CM9

Turbo vie tiez stara osvedcena R52
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 15 years ago

turbo umí každá aktuálně dostupná karta kromě Nkových karet.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

okoun
antispam: Ano

Příspěvekod okoun » 15 years ago

v 5RC1 to umí i nkové karty....
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

hapi

Příspěvekod hapi » 15 years ago

jo? a zkoušel si to nastavit? Se známim jsem to zrovna včera zkusil a psalo to nějakou hlášku a navíc, v datasheetu neni o 108Mbit ani zmínka.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

okoun
antispam: Ano

Příspěvekod okoun » 15 years ago

nezkoušel ale ta možnost tam je. nejspíš se jedná o softowou chybu (zatím to nejde) ale nechápu proč by to nemělo u nkovejch karet fungovat.
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...