Zdravím, hledal jsem zde, jak řešit svůj problém a nenašel. Proto zakládám nový topic.
Na střeše mám RB800 s ROS 3.30. V ní nainstalovaných 6 karet. Vše mi funguje jak má, ale pro příjem internetu využívám 2 z 6-ti karet. Za 800kou mám ZyWall řešení od USG a tam vytáčím PPPoE od jednoho poskytovatele a od druhého mám statickou IP. Problém je ale v tom, že se mi rozpadá vytáčení PPPoE. V logu MK nic není vidět a v logu ZyWall taky ne. Můžete mi nějak poradit? Díky
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
RB800 a Station Pseudonbridge
-
Pseudobridge a jakékoli tunelování je docela problém.. co ten zywall vyhodit a vytáčet přímo z mk, a jestli de o firewall tak 800 taky něco snese..
0 x
pokládám si otázku: proč máš 3 konektivity a proč si se nechal zlanařit marketingem zyxellu o "aplikačnim" firewallu. Lidi si jaksi neuvědomujou že firewall na bráně jim počítač neochrání. Firewall musí bejt v počítači aby mohl reagovat na aplikace a user je pouštěl do netu. Styl zakaž co můžeš a povol jenom to malinko z internetu je uplně na nic protože to lidi akorát naštve. Bejt tebou, tak přemejšlim o jedný lepší lince než o 3 horších. Poslední dobou tu lidi maji ve zvyku spojovat několik konektivit což je otřesný. Za cenu tří horších konektivit máš jednu výbornou a určitě rychlejší.
No a všimnul jsem si, že zywall má 3 konektivity a ty se na něj ještě připojuješ RB800 která má dvě wifiny pro příjem internetu? To mi dává 4 konektivity... trochu moc ne?
Napadlo mě, jestli se ti to nerozpadá kvůli bordelu po cestě u toho wifi ISPka. Bude mlžit to je jasný.
No a všimnul jsem si, že zywall má 3 konektivity a ty se na něj ještě připojuješ RB800 která má dvě wifiny pro příjem internetu? To mi dává 4 konektivity... trochu moc ne?
Napadlo mě, jestli se ti to nerozpadá kvůli bordelu po cestě u toho wifi ISPka. Bude mlžit to je jasný.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
high speed routery podle požadavků
- migell
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
Nevim jak jsi napocital 4 linky, kdyz celou dobu pisu o 3. A ZyWall je tam schvalne, aby filtroval ruzny sluzby, stranky a tvoril VPNku. ZyWall tan urcite zustane
0 x
Rád pomůžu a něco se přiučím ...
Filtrovani vseho a VPN udelas z rbcka jako nic, naco 3 konekty ? Myslim ze 1 kvalitni staci popr 1 zaloha. A ten firewall zakladni staci na MK, ten zywall stejne nic moc navic neudela a pak pripadne na pc uzivatele. Co ten pseudobridge na co ? Routuj nebo kdyz neni zbyti dej to do bridge
0 x
ano, 3 konekty je opravdu nad hlavu a ADSL prostě nemohu považovat za konektivitu na prodej, to je celkem výsměch.
jen posvětím že zabezpečení fakt musí být na koncových PCčkách, potom ta síť jinak bude stát za velké H....
leda udělat proxy
jen posvětím že zabezpečení fakt musí být na koncových PCčkách, potom ta síť jinak bude stát za velké H....
leda udělat proxy
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
Mas to dost divoke, co potrebujes udelas na 1 zarizeni s treba i 2 konektivitama i kdyz 1 kvalitni staci. Mas to zbytecne slozite a stravis nad tim plno casu a fukncnost kdo vi, hlavne ten pseudobridge -pryc.
0 x