❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Mikrotik při vetším zatížení uploadu zvedne pingy a sníží ry
Re: Mikrotik při vetším zatížení uploadu zvedne pingy a sníží ry
Nastav každýmu Limit AT 60kb a Max limit 128Kb,do nadřazené Queue dej 200kb a modli se aby to s agregací nešlo pod 200.Hold je to negarantovaná maximální rychlost. Taky jsem měl ADSL s pár lidma a chodilo to celkem pěkně,dokud měl bezdrát provider páteře na 2.4/5 to bylo nebe a dudy,ale časy se mění,páteře jsou na 10/11Ghz,sajty na 5G (já mám extra kartu a anténu na sajtu pro sebe) a za ty prachy co mám teď bezdrát se fakt nemá cenu patlat se sdílením ADSL.Odezva ode mě z domu do nixu je 12ms na konec providerovy sítě 4-7ms podle zatížení (1X5G,1x10G a 2x11G cca 30km spoj).ADSL mám naroutovaný z druhýho bodu na wlan2 kartu jen z jednoho důvodu a to se zálohy,když někde něco borci přeďelávaj,tak mě to samo přepne gateway,až to spraví tak se to přepne zpátky a naopak když shoří DSL modem,nebo něco nejde kyslíkům,tak jede zas on přeze mě.ADSL je opravdu jen pro domacnost.
0 x