Insider píše:miract píše:A co ta cena? Mezi vesnice, kde je 10GHz panensky, mi nevadi, ze to prasi pasmo.
Bavme se cca o 42000 za spoj bez anten.
Všechno super, kdy to bude

Insider píše:miract píše:A co ta cena? Mezi vesnice, kde je 10GHz panensky, mi nevadi, ze to prasi pasmo.
Insider píše:Zdeněk Švarc píše:Omlouvám se za svou nedůvtipnost, ale kdože je oním zmiňovaným Vanšit výrobcem?
Re: ORCAVE ma novy 10GHz FOD spoj
Odeslatod PeterSwah v pon zář 13, 2010 22:41
Nemusíte objevovat Ameriku...
K autorství pracovního názvu "one-shit" se rád přihlásím. Vznikl dávno před tím, než jsme dostali evaluation board od Provigentu. Ostatně od něj dostal produkt do vínku i začátek kódového označení - 1S... To nemá nic společného s kvalitou, milý Dade (ostatně už hezkých pár stovek klientů by to mohlo potvrdit), ale s vývojem takového typu zařízení.
miract píše:Predpokladam, ze bez DPH, tudis kupovat si lowend spoj, ktery musim 3 roky odpisovat, tak to je pekne na p...
Az to bude do 40000 bez DPH za koplet spoj tak to bude super.
Insider píše:miract píše:Predpokladam, ze bez DPH, tudis kupovat si lowend spoj, ktery musim 3 roky odpisovat, tak to je pekne na p...
Az to bude do 40000 bez DPH za koplet spoj tak to bude super.
Myslím, že ta úvaha není zralá. V tom případě by si musel odepisovat odpisovat spoj jako celek, protože hodnota materialu přesáhla 40 000Kč. Celkově je ten pohled velice jednoduchý a je nutno se na to podívat z praktického hlediska.
Modemy tvoří samostatný fcni celek v páru - jedna položka 10000Kč (pro pásma 2,4GHz a 5GHz)
ODU jsou doplňky které zase pracují v páru - další položka 34000Kč. (Nemění technické ani provozní vlastnosti)
Na faktuře je vše uvedeno zvlášť
Z tvojí logiky by plynulo, že veškerý HW by se musel odepisovat, protože pouze jako celek tvoří síť. Tuku na srdce.. Takhle to děláte?
Nehledě na fakt, že odpisy tě o nic neodrbou, protože akorát náklady rozložíš do oprávek dalších období. Tzn vytvoříš si náklady v příštích obdobích. Samozřejmě, za předpokladu, že neoptimalizuješ a vykazuješ evidence řádně. Pokud optimalizuješ výnosy je to na prd, ale k tomu jsem ti dal výklad na začátku
Insider píše:(když použiješ 2 stejné části, tak to funkční nebude - takhle fungují všichni (summit, alcoma, orcave, Racom)
miract píše:Ono je otazkou, k cemu bude ODU bez modemu a anten, kdyz na ni nepripojim ethernet. Ta samostatne pracovat neumi. Kdyz tak nad tim premyslim, tak by vysilaci bod jako celek(postaveny z mikrotiku, minipci karet, anten...) nemel presahnou tu hranici. Ja se snazim delat ucetnictvi co nejjednoduseji a snazim se penize utratit za hw v tom case, kdy ty penize dostanu.
Kolik je cena za 35 a 65cm antenu?
miract píše:Insider píše:(když použiješ 2 stejné části, tak to funkční nebude - takhle fungují všichni (summit, alcoma, orcave, Racom)
U alcomy MP155 to jde, jen je treba dodrzet A/B.
soooc píše:Insider píše:miract píše:A co ta cena? Mezi vesnice, kde je 10GHz panensky, mi nevadi, ze to prasi pasmo.
Všechno super, kdy to budeDo zimy?
By se hodne hodilo
KoZLiCeK píše:Zdravim.Nejaky obrazek (v realu) toho zarizeni by nebyl??
Peyrak píše:KoZLiCeK píše:Zdravim.Nejaky obrazek (v realu) toho zarizeni by nebyl??
A šlo by to namontovat do středových parabol Ma
iracle, jak je uprostřed ten upínací kroužek??? Potřebujeme nahradit spoj na 14km, na jedné straně je 115cm, na druhé 90. Jen ten spoj už nejede harwarově
Peyrak píše:jo, přesně ty myslím, jak je uprostřed ten kroužek ve kterým jsou upnutý parohy, když tam ty antény jsou a dokonce snad ještě zaměřený, tak se mi nechtěj sundávat