❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Nastavení MikroTIka 2.9.6 v režimu klient
Nastavení MikroTIka 2.9.6 v režimu klient
Ahoj,začínám si hrát s MikroTikem, ale nedokázal jsem sprovoznit PC ve kterém je 1 CM9 jako AP, 1 CM9 jako klient a 1 Lan 10/100.Problém mám v tom, že signál z klienta mi neprochází na na AP a na lan bez routování sítě.Dokáže někdo poradit ??
0 x
sympatico píše:Ahoj,začínám si hrát s MikroTikem, ale nedokázal jsem sprovoznit PC ve kterém je 1 CM9 jako AP, 1 CM9 jako klient a 1 Lan 10/100.Problém mám v tom, že signál z klienta mi neprochází na na AP a na lan bez routování sítě.Dokáže někdo poradit ??
Rada je snadna, projdi si historii a manual
0 x
Rada je snadna, projdi si historii a manual[/quote]
Ahoj,historii procházím a manuál taky.Ale nastavit jednoduše Eoip je asi nad moje síly.
Ahoj,historii procházím a manuál taky.Ale nastavit jednoduše Eoip je asi nad moje síly.

0 x
sympatico píše:Rada je snadna, projdi si historii a manual

Tak se smir s tim, ze jinak to nejde
0 x
- zdenek.svarc
- Administrator
- antispam: Ano
Jenze puvodni otazka znela, jestli to jde bez routovani
0 x
To hledas spravne, ale pokud pada StarOS, tak bude spis problem v HW
MK je urcite komfortnejsi a propracovanejsi, ale rozhodne doporucuji hned od zacatku udelat routovanou sit, pozdeji se to bude hur predelavat
MK je urcite komfortnejsi a propracovanejsi, ale rozhodne doporucuji hned od zacatku udelat routovanou sit, pozdeji se to bude hur predelavat
0 x
jali píše:To hledas spravne, ale pokud pada StarOS, tak bude spis problem v HW
1/ problem HW neni jednoznačny, protože ten StarOS spis asi zlobi s Atherosem 5213.Samotny to jede vždycky OK.
2/ tam kde pada StarOS kazde 2-3 hodiny, drzel MT celych 24hodin bez jakychkoli problemu na stejnem HW / jen zatim pouzivam funkci WDS

3/ s routovanim mas urcite pravdu, ale v soucasnem stavu potrebuji jen dostat signál co nejjednoduseji a nejkvalitneji v mezich moznosti pres 2 body k zakaznikum.
4/ takze : tam kde StaOS pada, MT drzi, jen je pomalejší v latenci, ale to muze byt systemem WDS a nebo nastavenim

5/ manual je krasna vec, ale moje anglina ne, takze nez neco nastavim tech 24 hodin je .................

0 x
1/ problem HW neni jednoznačny, protože ten StarOS spis asi zlobi s Atherosem 5213.Samotny to jede vždycky OK.
a nemuze to byt prave tim, ze bez Atherosu to ma mensi spotrebu a proto to jede v pohode ?
0 x
jali píše:1/ problem HW neni jednoznačny, protože ten StarOS spis asi zlobi s Atherosem 5213.Samotny to jede vždycky OK.
a nemuze to byt prave tim, ze bez Atherosu to ma mensi spotrebu a proto to jede v pohode ?
u WRAPU to nemam odzkousene, ale u PC jsem nasadil i 350W zdroj.a pravda je i to,ze tam kde StaOS padal kazde 2-4 hodiny jel MT celou zkusebni dobu bez zastaveni.
takze si myslim,ze HW to nebude.pouzil bych MT, ale vzhledem k cene si ho chci nejdrive co nejvic odzkouset, abych nedopadl jako s licencema na StarOS

0 x
resim podobnou vec, mam linksyse ktery je pripojeny do patere ... na panelaku o kus dal chci polozit MK a pripojit tak ze
Linksys ------------ (CM9 v rezimu klient) MK (CM9 v rezimu ap) ---- lidi
podle manualu a reakci lidi ve foru tusim ze NELZE pouzit pouhopouhy bridge dvou wlan zarizeni (manualu vubec neverim protoze muj tyden novy MK VUUUBEC neakceptuje nektere prikazi v manualu uvedene .... kasle na ne)
chci mit sit transparentni, vsude stejny rozsah ip, proto nechci ip prekladat.
takze ... je ma tucha spravna ze nelze pouzit bridge na spojeni dvou wlan?? (protoze se z nejakeho duvodu nelibi specifikaci 802. ...)
btw. linksys samozrejme pujde do faku kdyz se dobre chyti mikrotik a na jeho misto prijde nejaky normalni komp s ros.
Linksys ------------ (CM9 v rezimu klient) MK (CM9 v rezimu ap) ---- lidi
podle manualu a reakci lidi ve foru tusim ze NELZE pouzit pouhopouhy bridge dvou wlan zarizeni (manualu vubec neverim protoze muj tyden novy MK VUUUBEC neakceptuje nektere prikazi v manualu uvedene .... kasle na ne)
chci mit sit transparentni, vsude stejny rozsah ip, proto nechci ip prekladat.
takze ... je ma tucha spravna ze nelze pouzit bridge na spojeni dvou wlan?? (protoze se z nejakeho duvodu nelibi specifikaci 802. ...)
btw. linksys samozrejme pujde do faku kdyz se dobre chyti mikrotik a na jeho misto prijde nejaky normalni komp s ros.
0 x
Zda se mi ze na pouhy bridge dvou wifi je MK skoro zbytecny prepych
0 x
mno a pouzil bys dve hw ap propojene kabelem? tak to je sebevrazedne reseni stale padajici a problemove ... takhle je to vsechno v jednom hw a da se to napajet po eth. a hlavne
verim tomuhle linuxu ze dokaze rozumne rozprostrit zatez. protoze muj linksys wrt54gs s dd-wrt firmware sice dokaze jakztakz korigovat lidi pripojene na nej pres wifi ... ale ma vrozenou chybu, jakmile zacne stahovat klient ktery je k nemu pripojeny pres ethernet tak odesle vsechny wifery do faku a ti se plazi malou rychlosti za nim, tomu sem chtel predejit a verim ze mk tohle dokaze zvladnout bez problemu. v podstate nechci nikoho omezovat, jen chci aby meli vsichni stejnou rychlost.
ale k me otazce ... myslim si to tedy spravne ze nelze vytvorit bridge dvou wifi ... primo /interfaces birdge .... jakoze nemyslim obrazne bridge jako propojeni ale bridge jako prikaz ???
verim tomuhle linuxu ze dokaze rozumne rozprostrit zatez. protoze muj linksys wrt54gs s dd-wrt firmware sice dokaze jakztakz korigovat lidi pripojene na nej pres wifi ... ale ma vrozenou chybu, jakmile zacne stahovat klient ktery je k nemu pripojeny pres ethernet tak odesle vsechny wifery do faku a ti se plazi malou rychlosti za nim, tomu sem chtel predejit a verim ze mk tohle dokaze zvladnout bez problemu. v podstate nechci nikoho omezovat, jen chci aby meli vsichni stejnou rychlost.
ale k me otazce ... myslim si to tedy spravne ze nelze vytvorit bridge dvou wifi ... primo /interfaces birdge .... jakoze nemyslim obrazne bridge jako propojeni ale bridge jako prikaz ???
0 x
urcite bych nepouzil LinkSys, nemam s nimi dobre zkusenosti, zejmena v rezimu klient casto tuhnou. Ac to nezni moc profesionalne doporucuju Ovislink 1120AP s polskym firmwarem, uz je uvolnena zdarma plna verze AP-Pro, ktera umoznuje pomerne solidni rizeni rychlosti
0 x