❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
duplexní spoj a jaký HW
Re: duplexní spoj a jaký HW
děláte si srandu? co je na nstreme dual těžkýho?
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
Ja jsem zrovna dnes nahodil jeden spoj na 4km s JRC24D a bezi to 42/42Mbps. Jsou tam utlumeny CM9 a RB433AH.
Akorat ten velkej gentlebox ke 40cm parabolam je fakt ulet

0 x
Pintero píše:Ja jsem zrovna dnes nahodil jeden spoj na 4km s JRC24D a bezi to 42/42Mbps. Jsou tam utlumeny CM9 a RB433AH.
pekne... vie mi niekto napisat, ze ako sa sprava nstream dual pri totalnom zatazeni? napriklad keby ti cez ten spoj tieklo vacsinou 38-40 mbit realneho trafficu, tak ake su odozvy?
0 x
Pintero píše:Ja jsem zrovna dnes nahodil jeden spoj na 4km s JRC24D a bezi to 42/42Mbps. Jsou tam utlumeny CM9 a RB433AH.
nahoď foto, na to jsem zvědavej
0 x
- lwq
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
2x dual-core co toho ma daleko vice na praci nez jen ten n-streme a na 1,4km s 40cm a 60cm DComy to umi i 60/30mbps a do 10ms ... 

0 x
LWQ ... Vice na www.lwq.cz (treba GIOM 3000 atp.) ...
Nstreme dualy pouzivam bezne , vetsinou mam rb600 dve r52 nebo cm9 a dve paraboly prowax pokud neva pouzit prasarnu 40Mhz kanal da se s z toho vytahnout cca 70Mb pri latenci do 2ms, pro spravny nastaveni 20Mhz to dava 40/30 v tcp beznyho provozu s latenci do 2ms. Zalezi na prostredi a kvalite anten . Nesel bych do niceho min jak do jirouse. 433 je pouzitelna ale chce to mit kanaly co nejdal od sebe , pokud mozno kazdej z jinyho konce spektra , pak bych se nebal ani moc ruseni karet . Staci je dat do prvniho a posldniho slotu.
0 x
Je lepší použít ten dual nstreme se 4ma R52kama nebou vyzkoušet 5GHz-only-n s R52n-M miniPCI karta 802.11n, Atheros AR9220 ? Obě osazený ve 433AH
0 x
bál bych se toho, že v RB433 se to rádo ruší a v případě Nka který leze z 20MHz kanálu to bude ještě horší. Nevim ale tady u nás bych to prostě nenaladil abych měl jednu stranu na 5500 a druhou na 5700. Je tu plno.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
Tam se ten vzduch dá taky krájet, no, je to od sebe 2,844 km, antény jsou JRC-24-Duplex, 433ka je pak v JR-300 za tim boxem, Zkusim nejdřív to nko a pak ten dual nstreme
0 x
no já dám asi na jednu stranu alixe a na druhou atom
doufám že ten atom půjde napájet po POE asi 7 metrů (neměl by žrát více jak 2A při 12V) a vejde se s těma dvěma bezdrátovejma kartama do velkého jirous boxe za anténou
doufám že ten atom půjde napájet po POE asi 7 metrů (neměl by žrát více jak 2A při 12V) a vejde se s těma dvěma bezdrátovejma kartama do velkého jirous boxe za anténou
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...