❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

t-com a fup ako riesit

Návody a problémy s konfigurací.
jany
Kontaktovat uživatele:

t-com a fup ako riesit

Příspěvekod jany » 15 years ago

Kedze t-com zaviedol FUP na 240GB mesacne (po prekroceni limitu sa znizuje rychlost na 256/128) tak sa chcem opytat ako to poriesit na MK.
Takze to vychadza cca 8GB na den, resp. mam 10 klientov, takze kazdemu 24GB na mesiac
Pouzivam symple queue ako sa to da najlepsie nastavit
Mam 10 klientov, ale kazdy ma doma 2-3 PC (vsetky PC mam v symple queue) tak mozno by bolo dobre vytvorit skupiny a skupine pridelit na mesiac tych 24GB, len neviem ako to nastavit
0 x

janrad

Příspěvekod janrad » 15 years ago

zaplat si linku bez FUP ?
0 x

jany
Kontaktovat uživatele:

Moja otazka znela trochu inak
0 x

janrad

ros podla mna neni system na riesenie fupu ... aj ked nevravim ze sa to neda :)
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 15 years ago

t-com umoznuje preprodavat konektivitu?
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

jany
Kontaktovat uživatele:

t-com dokonca ponuka wifi routre, aby si abonent mohol pripojit az 254 PC, tak som dal na ich rady.
0 x

napo

Příspěvekod napo » 15 years ago

jedine FUP na kazdeho klienta s dennym limitom povedzme 780MB a po pekroceni 64/64.. FUP sa da pouzit aj s SQ aj s QT... alebo potom riesit 2 linky a ked sa blizim k limitu, preroutovat to na druhu linku...
0 x

neverhappy

Příspěvekod neverhappy » 15 years ago

hapi píše:t-com umoznuje preprodavat konektivitu?

I kdyby neumoznoval, tak takovym lidem je to jedno. Stejne jeho klienti skonci u konkurence. Taky mam kolem sebe takove podnikavce, kteri maji adsl linku co jede 2 Mb a nasdili ji s 10 lidmi. Postupne ty klienti prechazeji ke me, i kdyz jsem drazsi.
0 x

janrad

to by si sa cudoval :D ak si v riti kde konkurencie ponuka 1Mbit za 12eur tak ludia su radi ze niekto to 3Mbitd dslko nazdiela
0 x

jany
Kontaktovat uživatele:

U nas neexistuje ina konektivita ako ADSL
Ale na moju otazku reagoval iba napo ostatny nemuseli vobec pisat
0 x

maacher222
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod maacher222 » 15 years ago

jany píše:t-com dokonca ponuka wifi routre, aby si abonent mohol pripojit az 254 PC, tak som dal na ich rady.

T-com neumoznuje predavat aDSL tretej osobe!!! umoznuje iba pripojit 254 pc v zamienke ze to nebudes predavat ale v dohode ze sa poskladate spolocne na mesacne splatky :wink: takze pozor na to. Pretoze aDSL je podla zmluvy tcomu vyhradne urcena sluzba iba pre koncoveho zakaznika.

Viac na:
http://www.dsl.sk/article.php?article=9428
0 x

jany
Kontaktovat uživatele:

Sak ja som nenapisal, ze to predavam.
Chcem len poriesit FUP na MK to je vsetko, tak to stoji aj v prvom mojom prispevku.
0 x

maacher222
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod maacher222 » 15 years ago

jany píše:Sak ja som nenapisal, ze to predavam.
Chcem len poriesit FUP na MK to je vsetko, tak to stoji aj v prvom mojom prispevku.

Ja to len upresnujem ze ako to je v zmluve :wink: mne to je jedno ci to predavas alebo nie :D ber to ako informaciu
0 x

mimicko

Příspěvekod mimicko » 15 years ago

K tym vseobecnym podmienkam.
Mozes poskytovat tretej strane, ale nie za uplatu je o tom pisane vo vseobecnych podmienkach. A pokial to ma dohodnute tak, ze peniaze nebere, alebo vyzbiera len do sumi ktoru plati za linku nieje ani zarobkovo cinny. (dokonca som si neni isty ci nemali aj reklamu vedenu sposobom pomoz svojmu susedovi alebo nieco take v davnejsej dobe)
K FUP:
Neviem ako tento pripad riesit cez QT, ale v SQ sa da obmedzit pocet stiahnutych dat. A do jedneho pravidla mozes pridat aj viac ip. Takze ked mas uzivatela s X pc a bezite na stat dhcp tak si vytvor v sq pravidlo s jeho menom a tam si pridaj ip ktore su mu pridelene. a potom si urcis limity.
0 x
Niesom ISP, iba clovek co ma zalubu v lamani ludskych moznosti. :)